[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
As merge pe mana lu' Dragos... baga antiphos la greu, iar fosfatii or s-o ia la vale cu siguranta...
Bah, nu va mai fandositi ca fetele mari, cand vad mataranga pour la premier fois ... fosfatii scad, daca le dai la cap cu antiphos... mai repede, sau mai incet... da' scad!
Nu stiu de ce, da' am impresia ca io o sa aflu primu' ...
Un bazin al naibii de frumos! ...
Bah, s-ar putea sa fie cum ziceti voi... nu stiu ce sa zic.

PS: O sa dau ala "mai umed", sa vedem.
@Gabriel:

- skimmerul merge cu fantele alea de aspiratie deschise la maxim... deci, tre' sa dau mai mult aer. Ok!
- skimmerul merge 24/24 si 7/7... nu umple cupa mai mult de 2 degete (lichid maroniu-unchis).
- face spume abundente imediat dupa spalare, apoi o lasa mai moale cu "spumaritul"... nu stiu ce sa zic.

@viulian:

- nu prea am avut probleme cu algele... vezi filmuletul ala pe care l-am pus la topicul cu bazinul mare.
- saptamana trecuta (joi, parca) am pus in apa SpecialBlend (MicrobeLift) - 120 ml... parca de atunci au inceput algele sa o dea in ciunga cu mine.
- algele de acum nu sunt verzi, ci maronii (parca ar fi murdare)... ca un fel de pasla, nu stiu cum sa explic.
- eram pe tratamentul cu otet (intre timp am renuntat - si am trecut pe NOPOX).
- lumina merge dupa programul:

Albastru: 08.00-24.00
Alb: 11.00-23.00
Moonlight: 24.00-01.00 si 06.00-08.00

@kirucd:

- e adevarat, imi permit sa "dau stingerea" cand vrea muschii mei, neavand corali dupa care sa plang.
- de data asta insa, as merge inainte cu lumina... ca sa vedem "putirinta" tratamentului cu NOPOX.
- de curenti in apa, nu stiu ce sa zic... mie mi se pare ca e suficienta miscare in bazin... cand dau de mancare pestilor, hrana se imprastie haotic prin tot bazinul.
- am 2 pompe, situate fata-n fata, in capetele bazinului... 5.600 l/h si 15.000 l/h... plus cele 2 evacuari de la canistrele Eheim.
- estetic vorbind, nu as pune alte pompe...

Bah, ce placeri au unii dintre noi ... bafta, stiu ca e treaba migaloasa acolo!
@Dragos: Am inteles sefu', o facem si p-asta...
@Gabriel: Ce reaku inseamna sa skimmeze mai umed?... dau "mai mult aer" de la robinet?... sau "mai putin"? Mi-e neclar.
Va pluti... trebuie lipita cu silicon.
Testele de aseara:

- NO2=0
- NO3=30
- PO4=27 (antiphosul este schimbat pe data de 27oct.)

In mod normal, ar trebui sa inlocuiesc antiphosul cu unul "proaspat"... ce ziceti?
Dragilor, am casuta postala plina cu cereri

- primul PM a venit de la Antoniot... voi cauta sa iau legatura cu el,
- mai sunt inca 12 PM-uri la rand, deci nu ma tem ca as putea ramane cu tablele in casa
Va rog frumos, dati din mana-n mana... pana-n fund, la taxatoare!
Cum reaku?
Din ceea ce am citit eu, se pare ca iepurii astia de mare (sea hare) elimina o toxina a naibii de nasoala in momentul in care sunt atacati... asta e apararea lor.
Daca citesc eu corect printre randuri, tu zici sa le las in pace si sa nu modific nimic in perioada asta... ca sa putem vedea exact-exact ce 'reaku face NOPOXu' lu' nentoo Dragos ... este?
Donez 3-4 bucati reflector pentru tuburi fluorescente...

- sunt cele pe care le-am avut pe lampile mele (90-100 cm lungime),
- nu mai au clemele acelea de plastic, cu care se prindeau de tub... trebuie bricolata prinderea, cu "soricei" ori altceva,
- trebuie ridicate de la mine (zona Stefan cel Mare - Circ)... nu am timp sa ma deplasez ca sa le pun la posta.
- primul venit, primul servit.
Incepand cu ziua de luni (29 oct.) am trecut pe solutia celor de la RedSea (NO3PO4-X)... doza zilnica recomandata este de 3 ml/100 litri apa (daca nitratii sunt > 10).

- bazinul meu are un volum brut de 550 litri
- scazand nisip, piatra si aer, apreciez ca am undeva cam pe la 400-450 litri apa
- am calculat 13 ml de NO3PO4-X, ca doza zilnica...
- ieri am trecut pe la mosu, ca sa reimprospatez stocul de pliculete pentru aparatul Hanna & Barbera
- in ultimele zile am remarcat o intensificare a cresterii algelor filamentoase (ciudat, nu sunt verzi!... ci de un maroniu murdar).
- deseara o sa fac iar un rand de teste de apa... probabil voi da si o "stingere" de cateva zile, in ceea ce priveste orarul de lumina.
Scurt,

DA!

- depinde doar de acvariu: cat de mare, cat de "decorat"...
Acvariul merge perfect, toata lumea e fericita ... 3 creveti si-un peste mic:

- nitriti = 0
- nitrati = 0
- fosfati = 0

Am o problema tehnica, in schimb... ma trezesc cu filtrul blocat (am un HOB - HydorBravo200).

- prima data am suspectat ca se murdarise/colmatase...
- am scos pompa, am spalat rotorul...
- povestea s-a repetat inca de 2 ori, deja devine enervant.
- e suficient sa demontez corpul pompei si sa scot rotorul afara... la remontare, merge perfect.
- e clar ca o sa cumpar alt filtru, da' mi-e ciuda ca nu-i dau de capat.
Sau, cum ar zice doamnele, bigger is better!
Ultima zi a experimentului...

- NO2=0
- NO3=30
- PO4=20 (antiphosul din reactor a fost schimbat ieri - ATI Phosphat Stop).

De maine trec pe NO3PO4-X... doza zilnica va fi 13 ml solutie.
Va tin la curent.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: