Message |
|
As merge pe mana lu' Dragos... baga antiphos la greu, iar fosfatii or s-o ia la vale cu siguranta...
|
 |
|
Bah, nu va mai fandositi ca fetele mari, cand vad mataranga pour la premier fois  ... fosfatii scad, daca le dai la cap cu antiphos... mai repede, sau mai incet... da' scad!
|
 |
|
Nu stiu de ce, da' am impresia ca io o sa aflu primu'  ...
|
 |
|
Un bazin al naibii de frumos!  ...
|
 |
|
Bah, s-ar putea sa fie cum ziceti voi... nu stiu ce sa zic.
PS: O sa dau ala "mai umed", sa vedem.
|
 |
|
@Gabriel:
- skimmerul merge cu fantele alea de aspiratie deschise la maxim... deci, tre' sa dau mai mult aer. Ok!
- skimmerul merge 24/24 si 7/7... nu umple cupa mai mult de 2 degete (lichid maroniu-unchis).
- face spume abundente imediat dupa spalare, apoi o lasa mai moale cu "spumaritul"... nu stiu ce sa zic.
@viulian:
- nu prea am avut probleme cu algele... vezi filmuletul ala pe care l-am pus la topicul cu bazinul mare.
- saptamana trecuta (joi, parca) am pus in apa SpecialBlend (MicrobeLift) - 120 ml... parca de atunci au inceput algele sa o dea in ciunga cu mine.
- algele de acum nu sunt verzi, ci maronii (parca ar fi murdare)... ca un fel de pasla, nu stiu cum sa explic.
- eram pe tratamentul cu otet (intre timp am renuntat - si am trecut pe NOPOX).
- lumina merge dupa programul:
Albastru: 08.00-24.00
Alb: 11.00-23.00
Moonlight: 24.00-01.00 si 06.00-08.00
@kirucd:
- e adevarat, imi permit sa "dau stingerea" cand vrea muschii mei, neavand corali dupa care sa plang.
- de data asta insa, as merge inainte cu lumina... ca sa vedem "putirinta" tratamentului cu NOPOX.
- de curenti in apa, nu stiu ce sa zic... mie mi se pare ca e suficienta miscare in bazin... cand dau de mancare pestilor, hrana se imprastie haotic prin tot bazinul.
- am 2 pompe, situate fata-n fata, in capetele bazinului... 5.600 l/h si 15.000 l/h... plus cele 2 evacuari de la canistrele Eheim.
- estetic vorbind, nu as pune alte pompe...
|
 |
|
Bah, ce placeri au unii dintre noi  ... bafta, stiu ca e treaba migaloasa acolo!
|
 |
|
@Dragos: Am inteles sefu', o facem si p-asta...
@Gabriel: Ce reaku inseamna sa skimmeze mai umed?... dau "mai mult aer" de la robinet?... sau "mai putin"? Mi-e neclar.
|
 |
|
Va pluti... trebuie lipita cu silicon.
|
 |
|
Testele de aseara:
- NO2=0
- NO3=30
- PO4=27 (antiphosul este schimbat pe data de 27oct.)
In mod normal, ar trebui sa inlocuiesc antiphosul cu unul "proaspat"... ce ziceti?
|
 |
|
Dragilor, am casuta postala plina cu cereri
- primul PM a venit de la Antoniot... voi cauta sa iau legatura cu el,
- mai sunt inca 12 PM-uri la rand, deci nu ma tem ca as putea ramane cu tablele in casa
|
 |
|
Va rog frumos, dati din mana-n mana... pana-n fund, la taxatoare!
|
 |
|
Cum reaku?
Din ceea ce am citit eu, se pare ca iepurii astia de mare (sea hare) elimina o toxina a naibii de nasoala in momentul in care sunt atacati... asta e apararea lor.
|
 |
|
Daca citesc eu corect printre randuri, tu zici sa le las in pace si sa nu modific nimic in perioada asta... ca sa putem vedea exact-exact ce 'reaku face NOPOXu' lu' nentoo Dragos  ... este?
|
 |
|
Donez 3-4 bucati reflector pentru tuburi fluorescente...
- sunt cele pe care le-am avut pe lampile mele (90-100 cm lungime),
- nu mai au clemele acelea de plastic, cu care se prindeau de tub... trebuie bricolata prinderea, cu "soricei" ori altceva,
- trebuie ridicate de la mine (zona Stefan cel Mare - Circ)... nu am timp sa ma deplasez ca sa le pun la posta.
- primul venit, primul servit.
|
 |
|
Incepand cu ziua de luni (29 oct.) am trecut pe solutia celor de la RedSea (NO3PO4-X)... doza zilnica recomandata este de 3 ml/100 litri apa (daca nitratii sunt > 10).
- bazinul meu are un volum brut de 550 litri
- scazand nisip, piatra si aer, apreciez ca am undeva cam pe la 400-450 litri apa
- am calculat 13 ml de NO3PO4-X, ca doza zilnica...
- ieri am trecut pe la mosu, ca sa reimprospatez stocul de pliculete pentru aparatul Hanna & Barbera
- in ultimele zile am remarcat o intensificare a cresterii algelor filamentoase (ciudat, nu sunt verzi!... ci de un maroniu murdar).
- deseara o sa fac iar un rand de teste de apa... probabil voi da si o "stingere" de cateva zile, in ceea ce priveste orarul de lumina.
|
 |
|
Scurt,
DA!
- depinde doar de acvariu: cat de mare, cat de "decorat"...
|
 |
|
Acvariul merge perfect, toata lumea e fericita  ... 3 creveti si-un peste mic:
- nitriti = 0
- nitrati = 0
- fosfati = 0
Am o problema tehnica, in schimb... ma trezesc cu filtrul blocat (am un HOB - HydorBravo200).
- prima data am suspectat ca se murdarise/colmatase...
- am scos pompa, am spalat rotorul...
- povestea s-a repetat inca de 2 ori, deja devine enervant.
- e suficient sa demontez corpul pompei si sa scot rotorul afara... la remontare, merge perfect.
- e clar ca o sa cumpar alt filtru, da' mi-e ciuda ca nu-i dau de capat.
|
 |
|
|
 |
|
Ultima zi a experimentului...
- NO2=0
- NO3=30
- PO4=20 (antiphosul din reactor a fost schimbat ieri - ATI Phosphat Stop).
De maine trec pe NO3PO4-X... doza zilnica va fi 13 ml solutie.
Va tin la curent.
|
 |
|