[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce spuneti ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
deluxer2000
Junior member

IP:

Incepator cu acvariu de 50 de litri .
Buturuga de pe malul jiului gasita in apa(fiarta in apa cu sare de 2 ori ).
Substrat de la Jbl Aquabasic
Pietris, strans cernut si spalat bine, bine
Pietre de la o balastiera.
Filtru Resun sp - 1100L
Am pus in filtru pentru inceput de ciclare si un sfert dintr-o sticluta de 10 ml de JBL FilterStart
Problema principala , nu imi sta buturuga ( am legat un bolovan pe ea sa stea o perioada de timp pana sta singura).
Inca nu am incalzitor ( numai sunt banuti )
si acum astept ...... pareri
[Thumb - 2012-10-26-119.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2012 21:59:02

sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Cateva sugestii, observatii si intrebari:
- apa cred ca e asa de la substratul care nu a fost spalat suficient si nu a fost fiert pentru a iesi toate impuritatile din el (spun asta pentu ca am patit-o si eu)
- ce rol au pietrele care sunt sub buturuga/"picioarele buturugii"?
- ai grija la pietrele alea mari de langa sticla laterala...sticla e fragila
- parerea mea e ca ai ocupat cam mult spatiu din acvariu cu bolovanii aia mari, cum o sa iti organizezi plantele (in cazul in care vrei sa le adaugi)?
- detin filtru resun sp de aceea ca recomandare...indreapta jetul de apa spre partea din fata a acvariului. La cum e amplasat acum, eventualele plante care sa zicem ca le vei pune in spate vor fi "suflate" de filtru.
- pentru plante e cam subtirel substratul
- da-ne mai multe detalii despre ce anume vrei sa tii in acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2012 22:35:04

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pentru primul acvaiu, eu zic ca arata excelent comparativ cu altele cu mov inauntru, cu capete de morti pe post de decor si cu pompe de aer pe post de Nemo fishes.
Vad ca ai curatat si fiert, deci ai citit ceva despre cum se face un acvariu si cum sa pui in el chestii - asa ca esti la curent cu ciclarea.

Eu nu as tine pietrele acelea in lateral, ci sub buturuga. Mi e pare mai realista o bucata de lemn "cazuta" peste niste pietre in apa , si nu niste pietre proptite intr-o buturuga.

Nu te grabi si asteapta sa se cicleze, poti pune niste plante nepretentioase (gen Anubias, Cabomba, etc) poti pune niste melcuti ulterior, si dupa aceea vezi daca vrei sa-l ai plantat (va trebui substrat fertil ca sa fie totul cum trebuie, sub pietris cum ar veni).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
deluxer2000
Junior member

IP:

Cu privire la substratl, este Aquabasic de la jbl, si am lasat putin in fata si mai mult in spate.
Sincer nu am spalat deloc substratul de la aquabasic l-am presarat direct din punga, cam 2 cm si am intales ca este bun pentru plantat. Dupa am pus pietricele putin in fata si cam 5 cm in spate sau mai mult
Am pus pietrele alea mari in fata filtrului sa nu se vada prea mult prea mult.
Corectati-ma daca am este nevoie sa mai corectez ceva.
Sa scot bolovanii aia din stanga care acopera filtru ?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2012 08:37:49

deluxer2000
Junior member

IP:

S-a mai limpezit apa de aseara, am mutat filtru si am scos piatra aia de sub buturuga. Acum partea urata este ca am pus bolovanu ala deaspura sa imi tina butura la fund. Dar promit ca o sa imi cumpar niste ventuze si remediez problema.
[Thumb - 2012-10-27-120.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2012 11:17:12

costinvlad
Junior member

IP:

arata bine
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@deluxer2000: Dragule, nu e bine...

- pietrele acelea mari din stanga te vor impiedica sa cureti geamul... se vor dezvolta alge pe langa ele si aspectul general va lasa de dorit.
- buturuga trebuie gaurita si apoi fixata de 2-3 pietre (cu ceva naylon de pescuit)... bolovanii aia pusi peste lemn arata nenatural.
- lemnul, chiar daca se imbiba cu apa si sta singur la fundul apei, tot va avea tendinta sa se miste... daca nu este fixat cumva.

Nu ne-ai spus ce pesti intentionezi sa bagi acolo...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Technics
Member

IP:

Pe ce sta acvariu? are o pozitie cam ciudata sau mi se pare mie?
deluxer2000
Junior member

IP:

Sta pe o masuta de cafea deocamdata si sa fie vizibil l-am pus un pic pe colt. O sa cobor bolovanu ala din varf cand o sa i-au ventuze sau prind buturuga de pietre, o sa vad.
Am sa scot si pietrele alea mari din stanga. Abia astept acum sa fac rost de bani sa cumpar plante.
La pestisori nu m-am gandit, dar astept propuneri .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2012 18:37:30

Technics
Member

IP:

Plante gasesti la donatii.
Avand in vedere ca esti incepator recomandarea mea este sa bagi in acvariu in functie de care iti place: guppy, molly, neoni, xifo.
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

deluxer2000 wrote:Sta pe o masuta de cafea deocamdata si sa fie vizibil l-am pus un pic pe colt.

si mie mi se pare cam rau pus...
ca sugestie muta-l drept pe masuta si intoarce masuta ca sta cam in aer coltul acela din dreapta si sa nu il afecteze,si eventual pune o bucata de plistiren subtire intre el si masa

Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
[Email] [Yahoo!]
deluxer2000
Junior member

IP:

Cum scap de culoarea maro a apei , mai mult ca sigur este de la buturuga. Sunt in perioada ciclarii 4 zile de la start
Technics
Member

IP:

Culoarea maro este de la taninul eliberat de buturuga (si pe care il va mai elibera o perioada) si sa nu uitam ca inca esti in perioada de ciclare.
Dupa fiebere buturuga trebuia tinuta intr-un recipient cu apa o perioada de cel putin o saptamana cu apa schimbata cat mai des (chiar zilnic)
Ai doua variante: o lasi asa si o sa se limpezeasca apa dupa o perioada, ori o scoti din acvariu si o lasi intr-un recipient cum spuneam mai sus.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eventual, daca vrei poti sa bagi si carbune, va scoate acea culoare din apa, dar daca buturuga elimina in continuare nu rezolvi nimic.
[ICQ]
deluxer2000
Junior member

IP:

astazi o sa o scot din apa ca si asa trebuie sa ii dau gauri sa ii prind ventuze. O las o saptamana intr-o galeata si schimb apa zilnic si o sa cumpar carbune sa pun in filtru.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Carbunele nu il lasi mult, 24h este suficient ca sa traga. In schimb buturuga poti sa-i schimbi si de 10 ori pe zi apa, daca elimina tanin mai bine incerci sa o mai fierbi. Dupa fierbere o bagi in apa si mai faci cateva schimburi de apa, o sa iti dai seama singur daca o poti baga la loc.
[ICQ]
diabolik2s
Junior member

IP:

deluxer2000 hai cu pestisori))vreau sa vad poze cu acvariul tau in ultima faza))
deluxer2000
Junior member

IP:

am pus doi melci si ceva plante, nu am din pacate cum sa descarc in pc fotografiile cu acvariu ca nu am cablu de date, nu imi merge nu stiu ce masa are.
deluxer2000
Junior member

IP:

Acvariu dupa ce am pus ceva plante si 2 melci pomacea , sunt super melci
[Thumb - 2012-11-01-129.jpg]

Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Deocamdata arata bine.Melcii sunt foarte folositori daca au temperatura ridicata,daca au sub 23 de grade devin apatici,asta o spun din proprie experienta.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: