Message |
|
Am revenit dupa o perioada marisoara de inactivitate, se poate sterge topicul, multumesc mult pentru sfaturile de la vremea respectiva si pentru rabdarea care a-ti avut`o cu mine  ) daca aveam si eu jumate macar din atata rabdare cu acvariul atunci cred ca se rezolva mai repede. O sa deschid alt topic cu acvariul meu dar de data aceasta fara probleme..  ) Ape limpezi colegi !
|
 |
|
culmea este ca in acelasi acvariu, compartimentul mare este impecabil la capitolul alge, si are doar filtrare si atat, o2 ia din valurire fara co2 fara fertilizanti inca.... iar acum cel mic care arata extraordinar de bine arata groaznic...
|
 |
|
Singurul test de care dispun acum este JBL 6in1 care oricum nu are niste rezultate foarte exacte si oricum nu ar masura ceea ce te intereseaza pe tine (fosfati, fier, etc) ph este undeva la 7.6 cl - 0 gh 9 kh 10 no3 -10 no2 -0
banuiam ca poate stiti cate ceva din "proprie experienta" ca sa ma sfatuiti sau din intamplari ale prietenilor (userilor de aici) sau asa ceva...
|
 |
|
Compartimentul mare e stabilizat e ok,totul bine, insa a intervenit o problema destul de mare in cel mic la creveti, gasind azi un crevete mort (in spate la filtrul intern), restul sunt ok... l-am lasat de la sine sa vad pana unde ajunge dar se pare ca e din ce in ce mai rau, alge verzi pe geam pe copac pe plante peste tot, inca un fel de alga neagra cu filamente asa s-a dezvoltat pe copac, alga bruna pe geam si pe langa toate astea niste organisme vii care inoata pe geam sunt foarte mici dar seamana cu o musculita in miniatura... Acum ziceti-mi si mie ce e de facut in conditiile in care am schimbat apa la el normal filtrarea e ok , plantele cresc le tund in el..sunt ok....ultima oara cand am bagat co2 se diminuasera considerabil algele verzi de pe geam dar am citit ca pot sa intoxic crevetii, oxigen nu am bagat e din valurirea apei de la filtru ...de mancare le dau la 3 zile uneori 4 cate un disc de wafer mix impartit in 4 (sunt 4 creveti ramasi au fost 5  ...) astept sfaturi ceva ca e din ce in ce mai rau acvariul pun si poze...
|
 |
|
Am si eu o nedumerire: inca de cand erau problemele care erau , la recomandarea voastra am oprit si oxigenul cu pompa pentru ca intretinea alge si alte chestii..totul e ok cu acvariul dar ieri am bagat 1 banc de neoni si 1 banc de filigera pe langa cei 5 pui de sanitari in acvariul semi-plantat! Acum din ce cunosc eu, fiind vara si vald continutul de oxigen scade si mai mult din apa, neavand pompa de oxigen, este in pericol vre`un pestisor sau e ok? Mentionez ca returul de la filtru e dat usor spre suprafata apei sa o valureasca lin !
|
 |
|
Numai zice nimeni, nimic nimic ? 
|
 |
|
Mai indeaproape
|
 |
|
Iar alga aceea verde dezvoltata in puncte seamana cu cea din imagine (numai ca la mine e mult mult mult mai putin dezvoltata)
|
 |
|
Pozele cu alga sunt cele de acum 2 zile si postez acum si 5 cu acvariul de azi dimineata...
|
 |
|
Update de azi dimineata, dupa 2 zile cu co2, alga verde s-a restras in proportie de 85%, iar cea bruna a stagnat pe geam e bine ca numai creste, in rest totul pare ok pentru un moment in compartimentul mic. In cel mare, e de bine la capitolul claritate apa stiu ca se poate si mai bine cand voi schimba mediile filtrante cum mi-au spus colegii mai sus...pana atunci acea alga ciudata de pe valisneria pare sa se fii imputinat si aceea si sa se fii vestejit, e palida, nu ii merge bine (si eu ma bucur) nu cred ca mai rezista mult pe planta aceea, iar plantele din compartimentul mare sunt toate spre revenire... toate bune la categoria probleme vechi, dar cele noi se pare ca stau cu "umarul in usa".Bine in cazul asta vorbim de una singura noua, si anume , in compartimentul mare pe geamul mic(cel care separa acvariu mic de cel mare) m-i s-a dezvoltat un alt tip de alga, si anume o alga verde punctata, am punctulete de alga verde zici ca are pojar cu alga verde  ) asta mi-a venit in cap cand ma uitam , la capitolul acesta astept iarasi sfaturi opinii...Tin sa cred ca acum 1 an la alt acvariu am avut treaba asta si se formase parca pentru ca era in dreptul geamului si batea soarele pe el, dar nu prea e cazul acvariului prezent asa ca nu stiu ce si cum , si numai stiu nici cum am rezolvat problema la vremea aia ...Ape limpezi astept cu nerabdare sa citesc raspunsurile ! Deja imi e dor de "sarcasmul Faye"  ))
|
 |
|
o sa comand o trusa din aceea la picatura de la jbl e vreo 200 de lei cu tot cu transport dar asta pe saptamana viitoare ca saptaman asta intra banii in fundul la eco/meco / 4D,etc  am sa iau si am sa fac...mai e inca un lucru care nu l-am mentionat, am acces la laborator de chimie si pot lua in cantitati mici fel de fel de solutii, substante, concentrate, diluate, 1N, 1M si tot asa..ma ajuta cu ceva...(termin facultatea de protectia mediului, baza fiind chimia  )
|
 |
|
Bine ai revenit koala, atunci incurasem informatiile de la tine cu informatiile de la alt user tu ziceai 100% altu zicea 25 la % din 3 in 3 zile....si inebunisem, ma bucur sa vad ca ai intrat sa vezi ce mai e pe aici ..treaba s-a stabilizat acum ma lupt cu algele ....am facut atunci pana la urma 60% schimb de apa pentru ca aveam si 5 sanitari pui si trebuia sa distrug tot pe acolo ca sa ii prind ...etc...dupa teste am un no3 -15 no2- 0 cl -0 ph 7.6 gh 8 kh 8. Azi am dat drumul si la co2 o sa incerc sa luminez cu pauza dinou sa numai dau lumina8-9 ore continuu ...si astept sa vad ce se mai intampla
|
 |
|
test pentru FE si PO4 nu am  , dar din ce spun aici colegii, trebuie co2 o sa bag de maine si vad cum demareaza treaba mai nou sunt si 5 creveti babaulti pe acolo care incep sa toace din alga  ...cred ca acvariul asta este blestemat.
|
 |
|
in acvariu mare s-ar putea chiar si cele de pe valisneria sa fie tot din cauza mea , pentru ca in timpul ciclarii am bagat co2, si dupaia l-am oprit cand a aparut fenomenul vietii , si atunci probabil s-a dat inca ceva peste cap .. o sa dau drumul al co2 de maine la ambele si vad cum merg treburile ... pana la urma ce cantitate (cat %) si la cate zile imi recomandati sa schimb in acvariul mare in momentul ASTA, si cat% din cate in cate zile in acvariul mic dat fiind ca ca am pus poze si cu "evolutia" aceluia desii parametrii arata ca s-a ciclat...Ape limpezi prieteni !
p.s. intr-o saptamana,2 voi dona 2 pui de ciclida africana, dintre 1 pseudotropheus acei si 1 melanochromis chipokae..au iesit frumusei dar volumul acvariului nu imi permite sa mai tin inca 2 ciclide...(cand vor creste mai ales)
|
 |
|
in compartimentul mic destinat crevetilor nu am bagat co2 deloc  ...o sa ma apuc sa bag si in el de maine atunci , in paralel cu cel mare...in cel mare l-am oprit de acum 1 saptamana de cand cu problema am zis ca ii voi da drumul de maine din moment ce s-a echilibrat claritatea apei dinou cu toate ca stiu ca inca nu s-a terminat ciclarea...in cel de creveti am introdus azi 5 creveti pentru ca de dimineata la test mi-a reiesit in cel mic: cl-0 ph 7 no3-0 no2-0 gh 8 kh 8, FE nu am test dar stiu sigur ca nu am ca nu am de unde....nu am bagat fertilizanti , nu am luat plante din mediu cu fertilizanti , nu am introdus chestii metalice, nu am folosit acelasi burete din acvariu mare si in cel mic, etc.... ca si lumina momentan merg pe 2 neoane sun glo si aqua glo (lumina rece si calda) 50w cumulate aman2 pe 140 de litrii ..numai ca ce-i drept acvariu e mai sus ... adica mai aproape de lumina decat cel mare dar tot are 25 cm distanta luciul apei de neon ..., ieri am facut schimb in el de 30%, cand sa le fac pe urmatoarele ? din cate in cate zile, la cel mare inafara de chestia aia de pe valisneria care o sa dispara cu timpul (cred) si care s-a mai dus din ea, nu prea am probleme cu algele...putina alga bruna sa zic, pe geamul din fata...dar 2 puncte cat 1 dop de cola...
|
 |
|
Si au aparut si algele verzi pe bustean care o prinde pe valisneria  ) si niste alge brune pe geam ...Pareri, opinii? dragi colegi va place alga mea ? Sfaturi maybe?De data asta vreau sa fac totul corect, ca asa am facut si cu "experimentul ciclarea fortata" n-am intrebat pe nimeni si a iesit un c@c@...  )
|
 |
|
Ti-am citit tot thread-ul, foarte frumos ceea ce faci ! Tine-o tot asa! Succes
|
 |
|
maine dau drumul la co2 si opresc definitiv pompa de o2 din acvariu, tot maine fac si test de apa sa vad daca mai schimb 20-25% din apa sau il las sa treaca saptamana , adica pana pe 24...Multumesc tuturor pentru sfaturi inca o data! astept sa se deschida sa merg sa iau coolere sa le leg sa le dau drumul si daca nu ajung cu ele la randamentul dorit in acvariul din dormitor (cel cu problema) unde nu am AC, atunci sa o sa aplic si eu metoda gheata dar o pun intr-un saculet exact in jetul de la RETUR (OUT) unde nu am niciodata pesti ca e la suprafata apei, si aia e...! Ape limpezi !
|
 |
|
Am uitat sa intreb, in timp ce las acvariul in pace acum sa isi faca treaba, pot da drumul co2-lui pe timp de zii? ca la celalalt acvariu ? si in alta ordine de idei, pot tine lumina 10 ore pe zii, ca la celalalt acvariu ? Ape limpezi
|
 |
|
Vezi ca ai PM de la mine, in cazul in care ai dubii cu ceva, posteazale aici ...
|
 |
|