[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Underwater
Forum Index » Profile for Underwater » Messages posted by Underwater
pff maine sunt rusaliile si nu gasesc sa iau, dar am sa iau poimaine....pana atunci am dat drumul la aerul conditionat pe 25 de grade...(inghet si eu ) dar ei se simt bine, la 26 respectiv 27 de grade....par foarte vioi ! , si la ciclide la las doar lumina din camera, nu le mai aprind neoanele ca incalzesc si alea...

Dar poimaine merg si cumpar si postez aici inventia ) sa imi ziceti daca e ok...
M-am gandit la treaba cu coolere, ma si priciep la "chestii dastea" , mi-au placut de mic...dar credeam din ce citisem ca nu prea ajuta la nimic, mai mult evapora din apa ...daca ziceti ca ajuta ...( eu avand acvariul cu capac pe 3 margini ..adica in spatele acvariului numai am inaltator e liber ca sa "respire") ....pot sa ma duc sa iau 4 coolere de la emag 3 pe in 1 pe out, am pe undeva pe aici un trans de 12 v, 3 amperi ...o sa ma ocup chiar maine de asta, bine ca mi-ati spus, o sa incerc sa dau remove la toate informatiile "de c***t" de prin alte locuri si sa ma rezum la ce invat aici, avand in vedere ca v-am vazut la unii acvariile...si pffff....e greu tare )
Astazi totul merge comform planului, fara sa mai fac nimic se observ mici semne de imbunatatire la apa..totul ok. Se pare ca fiind una din cele mai caniculare zii ale acestui an, astazi constat o temperatura de 28 de grade la acvariul "Vila" si 27 de grade la ciclide ...momentan e ok, dar daca mai creste 1 grad 2, cred ca o sa aplic metoda " bidon de 0.5L la congelator si tzup in apa" ) Ape limpezi tuturor
Am sa incerc sa fac asta, nu prea sunt adeptul lucrurilor ieftine, desii nu stau deloc bine cu banii dar merg pe principiul ala romanesc " Sunt prea sarac ca sa imi permit lucruri ieftine" ca alea deobicei se strica sau nu tin....Am citit undeva acum ceva timp despre acele bacterii, daca nu ma insel sunt tip fiola, sunt sigilate, si ar fi mult mai eficiente din cauza aceasta pentru ca "nu se pierd" ...Momentan nu fac o restartare a acvariului avand in vedere ca doar ce i-am dat drumul dar in 2-3 luni( ca sa pun si ceva bani deoparte pentru ceva bun) am sa schimb tot mediul filtrant... citisem ieri la un impatimit aquascaping, ca avea 2 filtre ..1 plin cu piatra ponce (ma dus cu gandul la cea pentru calcaie de acum 100 de ani ) ) si al doilea in care avea 1 sertar roca vulcanica 1 sertar ceramica si 1 sertar siporax... Dar eu am sa urmez sfatul tau pentru ca am doar 1 filtru extern ... cat despre capitolul pesti, nu am exagerat niciodata cu suprapopularea, tin foarte mult la ei...ca si specie...mai ales daca sunt ai mei ...respect foarte mult regula cu pana la 5 cm, 1,5 litrii pe cm ...etc ...dar referitor la mediul filtrant, nu pot inlocui cate un sertar pe luna, cum ma sfatuia Faye , cu materialul filtrant corespunzator ca sa evit deciclarea acvariului (asta bine inteles dupa ce se termina ciclarea adica in 3-5 saptamani sau cat va dura..) ?
Normal ca imi cer scuze daca am deranjat cu vre-un argument nepotrivit, dar m-au enervat unele chestii pe moment ! Sincer si ea a exagerat pe ici pe colo, pare foarte isteata, si a folosit ironia de cateva ori , eu cunosc bine si ironia, o si inteleg , si nu prea o tolerez bine ...
Vizavi de omorirea pestilor cu galetile pentru a prinde niste experienta, nu sunt de acord nici macar 1%. Adica cu tine sunt de acord, erau vremurile de atunci si au fost sacrificile de atunci, dar acum nu ! mai bine startez acvariul de 1000de ori pun 1000 de intrebari pana va saturati de mine, si atunci va bat la usa , dar NU , nu omor pesti pentru ca "Vreau eu sa invat"! Nu in mileniul 3, 2016. Nu ma intelege gresit , sper sa intelegi la ce m-am referit.
Am inteles, am RECITIT se pare ceea ce mi-a dat dandumitru intr-adevar topicul pe care m-i l-a dat continea umpic mai multe informatii decat cel pe care il tot "rasfoiam" eu de-a lungul timpului ...( http://www.consolegames.ro/forum/f63-pets/17206-ghid-de-acvaristica-intretinere-acvariu-pesti-plante-si-echipamente/ ) am bagat la cap si ce nu stiam si ce uitasem, ideea este ca am zis de la inceput ca am incercat/experimentat cum vreti voi sa spuneti pentru PRIMA oara aceasta ciclare fortata.. cam asta era de zis la capitolul informatii ciclare etc...Multumesc inca odata lui dandumitru pentru ajutor. Pentru Faye:Cu felul tau sarat si ironic de a fi m-ai ajutat sa inteleg cateva lucruri, faptul ca am vazut acum in ultimul tau raspuns o "incercare de compliment" la acvariul meu m-a mirat profund...) ; "apa mea era ca cea din wc" - era o metafora MAN! ~ inteleg ca aici ajuta cine pe cine vrea cand vrea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi scoti ochii cu asta, ca pot si eu sa zic atunci la ce se mai numeste forum si de ce mai are sectiunea help pe capitole daca toata lumea ajuta daca vrea si daca nu...sa se zica de la inceput: domne nu te baza pe noi, ca noi raspundem daca vrem, si nu ne plac literele tale si aia e, dar intram in alta polemica si pana la urma voi m-ati ajutat asa ca las-o asa. ~ desi tragi foarte tare pentru acest forum faye si ma bucura treaba asta, e adevarat ca si eu am apelat la un al doilea forum, dar se pare ca si tu ai putut sa VEZI al doilea topic de pe forumul acela, probabil daca ti-ai restrange ARIA de acoperire si chiar iti doresti din suflet sa ajuti, ai fii mult mai eficienta, EFICIENTA daca gresesc scuza-ma....~ am zis chiar eu ca poate afecta bacteriile inca de cand am postat treaba aia, dar nu le afecteaza incat sa le distruga pe toate dintr-o singura utilizare...incercam sa scap de treaba aia mai repede, dar acolo m-a lamurit dandumitru ~ referitor la materiale filtrante mai am foarte mult de invatat, dar o sa schimb setup-ul cat de curand dupa cum m-ati invatat si o sa o fac si pe rand ca sa nu deciclez asa cum mi-ai zis tu , iti multumesc ~ referitor la acvariu te rog sa nu fii asa agresiva in sinceritatea aia macabra , incearca sa fii umpic mai pozitiva...(nu te-am vazut in viata mea dar ar trebuii sa semeni cu Morticia din desenul ala animat ,p.s. e doar o gluma trateaz-o ca atare) in legatura cu acvariul meu, acela arata asa din 2 motive: 1 stau intr-o casa precum o celula de penitenciar de 40 de m2, cu 2 camere, in care am 3 acvarii active... deci primul motiv a fost ergonomia, iar al doilea motiv a fost pentru ca EXACT DE ACEEA trebuie sa fie paharul meu de whiskey , ci nu cana ta de ceai mie chiar imi place, am muncit la el peste 2 saptamani, si din proprie experienta iti spun sa stii ca nu e asa usor cum pare sa calculezi unghiul,abaterea,presiunea si mai ales centrarea la un acvariu care contine mai mult de 5 blaturi de sticla lipite ... dar am facut si acvarii mai ciudate decat acela ...in schimb acea "umbra" de compliment de la inceput a facut tot efortul ...) a si odata cu tot tambalaul asta, va promit cu toate ca sunt in licenta si in examene cu toate ca vine si un copil curand cu toate ca,etc,etc,etc dupa ce am sa invat destule despre chimia apei ca sa am o biblioteca a acvarilor in cap destul de complexa, eu O SA AM TIMP sa ajut pe toata lumea si O SA VREAU sa ajut pe toata lumea SI O SA DAU acele 3-4 check-uri pe zii ..Cu toate astea multumesc tuturor, o sa continui sa postez aici demersul acvariului, iar cand se termina totul cu bine o sa deschid un thread cu el ca si proiect...sa vedem ce iese !
Mersi frumos ! Mai, in legatura cu schimburile ..gata, ii ajunge ...i-am facut unu de 25 de litrii acum 2 zile, unu de 60 de litrii aseara...vad ca de la 50% claritate a apei..asa dupa cum apreciez eu...s-a dus undeva la 80%..il las pe el sa isi faca treaba ..cu bacteriile lui ciclu azotului ..dar il supraveghez si postez constant poze cu evolutia lui sau ..involutia) (sper sa nu) ...si astept oricand o perere una alta....eu sunt deschis la idei ...oricum probleme o sa mai fie pe parcurs, si intrebari o sa mai am ..dat fiind faptul ca e primul acvariu care vreau sa il fac cu adevarat plantat....asta e doar inceputul..ce e in poze ) Dar sa vedem ce zice Faye !

- a si apropo de asta, nu stiu in ce masura poate afecta utilizarea frecventa a albastrului de metil (auzisem pe undeva ca in exces poate ajunge sa afecteze coloniile de bacterii..)
ca nu prea vad cum as putea trata chestia aia de pe plante ( fara sa bag chimicale gen Algol, aqua clear, si alte rahaturi ..) decat prin introducerea albastrului de metil ... Deci ce ma sfatuiti sa fac cu "extraterestrii" de pe plante...? si cum sa ii tratez... cica ar fii o specie de pestisori care adora chestiile alea )...dar inca nu am parametrii necesari ca bagam 1 ...
Si poza de efect ! Special pentru Faye :>
Deci practic incepand de azi dupa schimbul de ieri de 50% si cel de alaltaieri de 20%, am de gand sa il las impace 7 zile din punct de vedere al apei. Am de gand sa ii dau lumina la fel ca inainte de la 11:00 la ora 20:00, pentru ca deja plantele mele cu atatea schimburi, lipsa lumina incep sa arate rau ...si nu am de gand sa pun mancare in acvariu , sper si cred au destule alge,frunze,si alte chestii ce sa manance sanitarii...Dinou daca gresesc corectati-ma....si pun si video si poze de astazi 18.06.2016 cu aspectul acvariului, spuneti-mi voi daca am facut ce trebuia sau nu, si daca arata ok sau nu...

p.s. Pentru cei cu adevarat interesati de acest thread (daca exista) am facut si o filmare tot azi, odata cu pozele si am urcat-o pe fileshare deoarece are 5mb si nu imi permite forumul sa o urc...adresa video-ului este -> http://www.fileshare.ro/e3172193696
Pai avand in vedere ca apa mea era precum cea din wc iar de la prima postare a mea, am primit un "raspuns" cu intrebari dupa 4 zile ! 4 ZILE ! norocul meu e ca nu a fost si nu e ceva foarte grav desii arata foarte urat, ca in 4 zile imi mureau si cei 5 sanitari (2 cory pui 2 aymonieri pui 1 anci pui) si toate plantele cumparate sau primite.....Atunci normal, ca desi nu imi sta in caracter, a trebuit sa mai apelez si la alt forum care are o perioada de raspuns care sa imi salveze acvariul....eu merg si la facultate, si muncesc, merg si la pescuit in weekend si mai am si alte 2 pasiuni (masina,construirea acvariilor) si tot am timp sa dau 3-4 checkuri pe zi/seara in FIECARE zi/seara sa vad daca pot ajuta pe cineva cu minimul de cunostinte care il am eu, in alte domenii ale acvaristicii sau sa vad cum NU imi raspunde nimeni ....Acesta a fost motivul pentru postarea aceleiasi probleme pe al 2-lea forum,oricum de acolo am primit un raspuns tot la vreo 2 zile dupa aceea, asa ca am sa inchid topicul ala... Cat despre acvariu ..acelasi koala care mi-a zis initial sa schimb apa 25-30% din 3 in 3 zile, apoi urmatoarea zii el mi-a zis sa fac schimb 100% de apa cu lumina redusa la 4 ore( deja fiind bagat in ceata) ...am sustras si eu "esentialul din putinele sfaturi" asa ca am facut pe data de 16.06.2016 un schimb de 20% am constatat ca s-a inbunatatit.... si vazand ca s-a imbunatatit, am fost si am luat iarasi apa cu parametrii foarte ok, si am mai facut ieri 17.06.2016 un schimb de 40-50% din apa.. si am pus aseara albastru de metil (incercand sa contracarez chestia dezvoltat pe plante pe care nu o recunosc...) ...si acum am de gand sa astept o saptamana fara sa fac nimic la el ....sperand ca se repara...in dimineata aceasta constat ca respectiva claritate a apei este undeva la 80-85%....iar acele chestii de pe plante inca nu au disparut (o partea le-am luat cu aspiratorul ieri cand am tras apa din el, am aspirat usor fiecare frunza in parte...dar nu am reusit sa iau tot ...) ....si cam asta e.... referitor la material filtrant ...Ceea ce am pus in filtre a fost luat tot din forumuri sau topicuri ...si daca intreb 8 oameni imi dau 8 pareri diferite, bine acum legandu-ma de LOGICA, are LOGICA ce ziceti voi ...dar neavand pesti in acvariu (decat cei 5 pui de sanitari) ....o sa las asa filtrul pana la primul service (4-5-6) luni cand imi va scadea din debit, iar atunci o sa scot tot si o sa pun jos ceramica, mijloc roca vulcanica, iar sus piatra dinaceea ce zicea colegu mai sus fara nici un burete, iar burete o sa decupez o gaura in mijloc (cum mi-a zis la telefon colegul de mai sus) si o sa il pun pe captatorul de la IN (TUR). E ok ce zic ? daca credeti ca necesita remedieri in felul in care am de gand sa tratez, astept, schimb etc, ORICE AM ZIS MAI SUS...daca credeti ca gresesc pe undeva, va rog corectati-ma !
Si daca tot ar fii sa fac un schimb de aproape 100%, am inteles de la unii baieti ca pentru tipul asta de acvariu, mediile filtrante din filtrul meu nu sunt tocmai ce trebuie ...eu am jos ceramica, mijloc bile si symec peste, iar sus burete negru...ei imi recomanda in toate 3 sertarele jos- ceramica, mijloc - roca vulcanica - sus nu stiu ce piatra si eventual daca vreau sa pun burete, sa pun pe IN-ul din acvariu la TUR, sa nu traga particule mari ....cica ar fii mai eficient , nu s-ar mai colmata asa usor buretii si ar rezista debitul mai bine in timp...( nu incepe sa se obstructioneze dupa 2-3 luni)...ce parere ai ?
Cu toate ca , daca o tin cu schimb 20-30% din apa la 2-3 zile, timp de 1-2 saptamani cred ca "repar si apa asta" , dar daca zici ca e necesar un schimb de 100%....asa voi face...
Am inteles, asa voi face...din cei 115-120 de litrii ai bazinului, am sa merg maine sa iau o apa de putz (15 metri sub pamant) de la un prieten care are hidrofor , iau 100 de litrii de la el, si fac schimbul .. am sa scad de maine lumina la 4 ore (sper sa nu imi omoare plantele,m-am chinuti ceva sa fac rost de ele si sa le plantez cum trebuie...) . De pesti oricum nu m-am mai gandit in momentul in care am vazut ce s-a intamplat cu apa si pana nu am apa stabila cu parametrii perfecti pentru ei ...nu ma apuc mai bag nici un peste.... Mai sunt 3 puncte pe care nu le-ai atins: - Ce fac in privinta oxigenarii apei, o opresc sau o las sa continue? - Ce fac in privinta pestilor sanitari care exista in acvariu inca din ziua a 14-a , 2 pui de cory 2 pui de aymonieri si 1 anci? -Si ce fac in privinta "chestiilor" dezvoltate pe plante , dezvoltate sever pe valisneria si cate putin pe inca 2 din plante...? A, si dupa ce fac schimbul de 98% din apa, continui cu schimb normal, la saptamana 20% din apa, sau fac schimburi de 20-30% la 3 zile ? pana se echilibreaza...?
Si cam asa arata apa azi dimineata dupa schimbul de 20% fata ce cea de acum 5 zile..
Vin cu o actualizare de astazi 17.06.16 . In urma schimbului partial de apa de ieri (20%) constat imbunatatiri semnificative ale calitatii apei, dar observ o dezvoltare ciudata a unor "chestii" pe valisneria, dar care nu m-i se par a fii planaria si seamana cu versiunea mai evoluata a celor care erau pe geam in pozele anterioare....Astept in continuare sfaturi, idei, opinii..si pana atunci voi merge pe schimburi de apa 20-30% la 3 zile, fara co2, fara fertilizanti cu lumina de la 9 la 13:00 si de la 15:00 la 21:00 . Daca gresesc cu ceva va rog corectati-ma ! APE LIMPEZI !
Pentru koala: Salut, s-ar putea sa ai dreptate in cea mai mare proportie, deoarece nu am avut posibilitate nici rabdare sa dau drumul la acvariu sa se cicleze natural, asa ca am adaugat la start cantitatea de bacterii recomandate pentru litrajul acela, dar dupa o masurarea a parametrilor in ziua a 10-a cand am constatat ca am inca ceva,ceva amoniac in acvariu am mai suplimentat cu inca o cantitate la jumate fata de prima proportie, lucrul acesta nu l-am facut din greseala ci intentionat pentru ca aveam posibilitatea de a popula acvariul gratuit cu niste pesti care faceau cateva milioane si nu vroiam sa ratez ocazia, am incercat sa fortez umpic ciclarea fara sa realizez ca as pune in pericol. Cert este ca am ratat si "ocazia" cu pestii aceia, si mi-am facut si bube in cap cu apa asta. Sincer nu mi-am imaginat vreodata ca bacteriile in abundenta pot cauza genul acesta de problema. Multumesc mult pentru teorie este perfect adevarata, imi poti explica si logic ca sa pot pricepe mai complex fenomenul; si ce remedii ar putea avea ? schimb mai des de apa ? cantitati mai mici mai mari, etc? Merg 90% pe ideea ta, comparand actiunile mele cu teoria ta in privinta acestui acvariu. Ape limpezi !
Pentru AdrianMar: Multumesc mult pentru incurajarea prietenoasa, si pentru felul optimist de exprimare, la sfatul unui prieten acvarist am venit la voi pe forum pentru a va cere un sfat si o parere, el a spus ca ma va ajuta, se pare ca primirea nu a fost tocmai calduroasa de catre toti utilizatorii dar e ok macar ca ma tine activ.Multumesc si pentru exemplul dat, si o sa fiu mai atent la detalii pe viitor, nu sunt obisnuit cu genul asta de topicuri, e prima data in viata mea cand apelez la acest gen de ajutor. Ape limpezi !
PENTRU FAYE: FILTRUL e901 este pentru 350 de litrii cu 1000l/h debit, si am specificat mai sus ca acel compartiment mic are 25 de litrii deci nu cred ca as pune un filtru cu capacitatea aia in 25 de litrii. Cred ca se observa in 3 din cele 11 poze cat de curata si clara e apa din compartimentul mic, si cat de tulbure e cea din compartimentul mare, asta denota faptul ca nu au legatura intre ele, cel mic fiind cu filtrarea lui, iar cel mare cu filtrarea lui(jbl e901). Cand am zis ca am bagat tot tacamul in filtru m-am referit ca indeplineste cerintele standard si anume ceramica, bile filtrante, symec fasie subtire si burete negru. (am inceput de jos in sus). Problemele mele sunt la compartimentul mare nu in cel mic am specificat si asta mai sus. Ti-am raspuns la fel de sarat cum ai adresat si tu acele intrebari inutile ca sa vezi ca sunt obisnuit si pot si eu sa raspund la tipul asta agresiv de "ajutor". Am folosit acelasi setup si la celelalte acvarii, la cel cu ciclide care functioneaza cu brio de 7 luni (cu service filtru extern la 6) si la cel cu gurami care functioneaza de 1 an si 4 luni (cu service la 6 si la 12 luni) si nu am avut nici o problema, nu sunt la primul acvariu, doar ca am intampinat o problema nemaintalnita pana acum de catre mine si v-am cerut ajutorul. Nu am nici 16 ani , am 24. Ape limpezi !
Separat , intreb pe cei care se ocupa de fertilizarea acvariilor ce parere au despre ->Amtra Flora Complex 150ml . Dar mai important e sa imi rezolv problema apei momentan ...

Forum Index » Profile for Underwater » Messages posted by Underwater
Go to: