Salutare tuturor, sunt nou aici la voi pe forum , mentionez ca nu m-am mai bagat si pe alte 50 de forumuri cu aceleasi intrebari sau probleme...am decis sa exprim aici problema mea pt ca am vazut ca sunt destui utilizatori din Constanta ca si mine de altfel... Mereu am avut mici probleme cu ciclarea apei din 2 motive: - apa foarte nenorocita din Constanta ; - rabdarea mea in asteptarea ciclatului o vesnicie... Dar aici ma incadrez la alte probleme si pierdem timpul .Pasiunea mea pentru acvarii se trage mai mult din constructia lor dat fiind faptul ca am construit cateva exemplare cu niste forme aparte unii pot zice chiar "ciudate".... si pentru estetica lor, dar bine inteles si pestii au rolul lor si semnificatia lor pana la urma deaia sunt acvarii. Problema care "persista" a aparut la ultimul acvariu pe care l-am construit special pentru a impacata de specii care in natura nu traiesc in comun fara sa am probleme, este vorba de un acvariu in acvariu ....cu un total de 140l apa , 25 in cel mic si 115 in cel mare. In corpul cel mare dupa terminarea acvariului si tot tacamul...am pus nisipul, 2-3 fire de plante ca atata am avut atunci, un lemn mai maricel , si apa de la robinet cu o pompa de aer....apoi am turnat si bacterii (extra, ca sa fie totul bine sa se cicleze umpic mai repede, nu pe cale naturala 100%) am pus Denitrol de la JBL...si i-am dat bataie..fara alte chimicale...dupa aproximativ 10 zile am mai primit niste plantute pe care la fel ca intotdeauna le-am spalat la robinet in jet de apa le-am plantat...si am pus si 2 pesti de proba sa vad care e treaba cu acomodarea, sa faca si umpic de "caca" prin acvariu ..am constata ca treaba era buna iar dupa inca alte 4 zile , am mai pus un sir de plantute si inca 3 pesti ...Deci, dupa 14 zile un total de 2 aymonieri, 2 cory si 1 anci, iar ca plante , 3 fire criptocorine, 4 fire valisneria, 1 fir echinodorus, niste ludwigia red un anubias bonsai etc... Pana aici totul bine, in 16-a zi, realizez ca unele dintre plante incep sa prinda o tenta alba la frunze, si altele mici gaurele in frunze, din ce mai imi aduceam aminte din ce mai citesc pe un site oficial de scaping = lipsa de fier la plante si posibil si magneziu si aici a inceput sa apara problema -> scotocesc prin casa, nu gasesc nimic calitativ bun , gasesc un set destul de vechiut (6luni) easy life profito si easycarbo ..amestec bine masor concentratia o torn in acvariu , si imediat a doua zii in ziua a 17-a realizez ca plantele merg spre bine, frunzele verzi, gaurelele incep sa se micsoreze...le ajut si eu cu foarfeca..unele frunze

) si in acelasi timp un mare dezastru ..apa din acvariu meu usor tulbure...plutind o ininitate de suspensii prin ea, niste depuneri pe geam ...lunguiete care se misca usor stanga dreapta de la curenti ... fac test de apa cu jbl 6in1 care am auzit ca e o porcarie ...ph 8 , kh max, gh pe limita maxima dar OK, CL - 0 , no2 - 0 , no3 - 5 dar pe ok, 10 fiind maxim pe ok....acum prezentandu-va toate detaliile ..ma poate ajuta cineva fara sa bombardez acvariul cu o bomba chimica, macar cu o explicatie cu ceva..daca nu si cu un remediu ..e normal ...e alga e ce e ? ca inebunesc ! ....Va multumesc anticipat ...Pun si poze cu treptele descrise mai sus ale acvariului ..