| Message |
|
|
Hai cu filmarea ca e mai simplu:
http://www.youtube.com/watch?v=yvfLU4hIUgg
@ Scarabell stai pe aproape .......
@ Sorin nu am experienta cu Severum, astia galbeni sunt primii pe care ii am. Tu ce le dai de mancare si ce volum de apa/nr de pesti ai?
|
 |
|
|
Vand femela de Jack dempsey si femela/sau mascul nu sunt sigur de EBJD
Pret JD 55 RON EBJD 100 RON
Impreuna 140 RON.
Pestii sunt sanatosi si au cca 10-12 cm
Se pot vedea in filmare la secunda 21 sunt cei din dreapta.
http://www.youtube.com/watch?v=1KhkBmaOCYk&feature=youtu.be
EBJD este decolorat fiind dominat de 2 masculi mai mari.
In poza 1 este masculul Dominant de EBJD si cel de vanzare iar in poza doi e femela in centru sus.
Trimit si in tara.
Dan
0745-145354
|
 |
|
|
Cred ca am inchis capitolul cu Red Terror. Sunt extrem de greu de gasit si nu ai certitudinea ca nu primesti Uropthalmus in loc ;)
La momentul asta am prea multi pesti deja.
Ancistrusii isi vad de treaba lor si cred ca bine fac ;) Stau ascunsi pe sub cioate si pe dupa filtru
|
 |
|
|
|
Da...titlul mai adecvat ar fi probabil "Ciclide americane"
Oricum am de gand sa pastrez doi EBJD.
Legat de Oscari nu cred ca o sa aiba de suferit avand in vedere ca EBJD sunt destul de blanzi, femela de Salvini e putin agresiva iar Severum-ii nu au nici o treaba cu locatarii care ii lasa in pace. Probabil Ancistrusii vor fi in pericol la un moment dat.
|
 |
|
|
|
A inceput sa se vada diferenta de calitate a apei dupa adaugarea celui de-al treilea filtru in acvariu.
Intre timp am adaugat doi Red Tiger Oscar de cca 5-6 cm sanatosi voiosi si plini de personalitate. Avand in vedere ca toti Oscarii pe care i-am avut erau botezati pe astia ii cheama Oski si Broski.
Deoarece se cam aglomereaza pestii la mine in acvariu am sa renunt la doua femele de Jack Dempsey una simpla si una Electric Blue. Daca ii doreste cineva putem discuta.
Revin cu poze cat de curand.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide.
Multumesc!
|
 |
|
|
Dupa parerea mea puii par a fi de Saulosi coral red (nu am idee de ce le zice si coral red da uarevar)
Eu am avut asa ceva si pot sa spun ca puii tai seamana 98% cu ce am avut eu.
Daca intradevar sunt Saulosi masculii se coloreaza un albastru frumos si femelele raman galbene. Asa ca ai macar culorile pe care te bazai..
Saulosi sunt chiar frumosi si nu mi s-au parut agresivi. Nu am idee de ce nu au prins mai bine la noi.
|
 |
|
|
Multumesc Koala!
Am vorbit si vreau sa lamurim exact daca sunt Red Tiger Oscar. Unul dintre ei mi se pare Oscar comun. Ce parere ai maestre??
Dan
|
 |
|
|
|
Valbil la schimb cu acvariu mai mare cca 500 l.
|
 |
|
|
|
Valabil 470 Ron negociabil.
|
 |
|
|
|
Buna
caut un exemplar de Red Tiger Oscar de preferat pui sau maxim 10-15 cm.
Eventual daca stie cineva unde gasesc in Brasov.
Dan
0745-145354
|
 |
|
|
|
De unde ai luat pietrele respective??
Aerarea se face usor prin indreptarea returului de la filtru astfel incat sa agite suprafata apei.
|
 |
|
|
|
Sa stii ca Pirania/Pirana sunt niste pesti extrem de speriosi chiar si tinuti in card mare (peste 10 indivizi).
Nu ti-as recomanda acest peste deoarece e foarte putin spectaculos. Inafara de momentul mesei, care dureaza cateva secunde, este pun peste putin activ si extrem de sperios. CU alte cuvinte mananca rapid si se sperie de orice miscare din casa si cam atat.
Pentru a ii tine in conditii ok pentru ei ar trebui sa ai un acvariu mare 400-500 l in care sa pui macar vreo 20 de indivizi. Iluminatul trebuie sa fie destul de slab pentru a nu ii stresa si decorul destul de anost.
Nu sunt niste pesti spectaculosi si iti spun sigur ca in maxim un an ai sa vrei sa ii dai.
Cam atat.
De obicei gasesti in Hornbach.
|
 |
|
|
|
Am facut inca un upgrade la filtrare. AM pus in JBL 1500 numai ceramice si doi bureti grosieri la "admisie" si am mai luat un JBL E 900 plin cu bureti. FIltrul intern Aquael il tin mai mult pentru circularea apei.
Uitasem, tocmai am facut o portie serioasa de mancare pentru pesti din mazare, mix din fructe de mare , scoici si inima de vita. Nu i-am vazut asa de incantati de mancare de ceva timp(din toamna de la ultimele rame). Singura problema e ca am tocat destul de marunt unele ingrediente si se cam murdareste apa.
Am sa le dau numai de cateva ori pe saptamana.
|
 |
|
|
|
E prea mic masculul. Scoate-l ca ti- l omoara ;)
|
 |
|
|
Pentru a pastra un volum cat mai mare de apa eu ti-as recomanda niste roci artificiale Ekol. SUnt foarte practice si pestii se pot plimba in voie si prin ele.
Legat de varsta eu stiu ca se duc spre 10 ani in fnctie de calitatea vietii.
|
 |
|
|
|
Iau eu decorul!
|
 |
|
|
|
AI PM de la mine.
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza filtrul si decorul daca se poate.
Dan
0745-145354
|
 |
|
|
Cresc cei doi Severumi ca Fat Frumos  . AU inceput sa se ingalbeneasca
Nu mai sunt stravezii
INtre timp am renuntat la inca doua femele de JD asa ca populatia e formata momentan din:
3 EBJD
1 JD
2 Severum Gold
1 Salvini
3 sau 4 Ancistrusi
Pestucile stau in cca 380 de l iar filtrarea e facuta de un JBL 1500 si de un filtru intern ptr acvarii de 150 de l daca nu ma insel. Urmeaza sa mai iau un filtru extern pentru acvarii de 200-400 de l insa astept sa vad ce gasesc mai convenabil.
Caut o solutie sa fac un decor pentru fundal mai aratos fara sa fiu nevoit sa scot apa din acvariu. Initial spatele acvariului sa umplut de alge insa Ancistrusii s-au pus pe curatenie asa ca e tot negru momentan.
Am in plan inca 3 Severum Rosu si daca gasesc renunt la tot pentru o pereche de Red Terror
|
 |
|
|