[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Ai mei au parte in fiecare zi de granule cu vegetale de la Sera la micul dejun. Nu comenteaza nimeni
Distribuie mancarea pe toata suprafata apei ca sa prinda toti

Cam cat au pestanii?? 4-5 cm sau mai mult?? Ce volum ai momentan?
Cu plantele mai stau putin si le trag in tipla .

Nu stiu sincer o sa vad la momentul potrivit. Momentan ma bucur de ele asa cum sunt.

@Koala "fraierii" aia mici i-au extenuat in doua zile pe Oscarei Pana nu mai cresc sa faca gura mare nu cred ca au sanse.
Totul e natural in acvariu .. decat pietrele sunt false (am gresit intentionat sa se stie )

Pe termen lung pun pariu pe Oscari
Hai sa mai punem o filmare cu pestii mei flower power

by koala: Ti-am editat linkul, ca sa putem vedea filmuletul...
Poze poze
Ce pesti mici ai?? La mine pe EBJ nu prea ii intereseaza Barbus Titteya care au cca 4-5 cm.
@ Scarabell la acvariul meu Red Terror doar singuri . Oricum am cam renuntat la idee ca nu gasesc pe nicaieri. Green Terror sunt frumosi masculii. AM vazut la un prieten pereche depunatoare si femela era chiar uratica. Mie personal nu imi place "nuca" in rest e foarte frumos pestele asta.
Eu am renuntat la femelele de JD si la un EBJD. Momentan am doi EBJD care dupa ce au ramas singuri (me refer la specie) s-au colorat incredibil. Probabil din cauza faptului ca aveau tot timpul ceva de impartit intre ei, toti aveau de suferit si erau din ce in ce mai decolorati. Daca ar fi sa iau un JD as cauta un mascul mare si cam atat. E prea mare razboiul cand ii apuca pandaliile.

@Sorin era sa dorm cu Oscarii insa cand a vazut sotia cum s-au facut EBJD m-a iertat. Personal cred ca daca vrei sa arate bine e bine sa ii ai singuri nu cu JD care ii cam capacesc.
Te iert daca imi spui parerea ta despre acvariul meu
Sunt puntius titteya. Abia i-am identificat.
Dupa cateva zile de urmariri ca in filme Oscarii au decis ca nu merita efortul. Probabil pe termen lung vor avea pana la urma castig de cauza insa momentan nu cred.
Ebjd nu prea s-au obosit si din fericire femela de Salvini nici atat.
Am facut proba cu 6 diether fish si se pare ca functioneza excelent.

Oscarii sunt ocupati toata ziua si per total pestii sunt ceva mai vioi. Diether ii sunt niste Tetra pe care nu am reusit sa ii identific insa seamana cu rumy nose. Sunt si ei asa de relaxati incat azi au depus icre.
Fiind extrem de agili momentan nici un peste nu ii prinde. Initial am crezut ca in 30 de minute nu o sa mai am niciunul datorita faptului ca se feresc in ultima ultima clipa. Am impresia ca sunt chiar incantati de jocul asta cu oscarii. Se urmaresc intre ei in timp ce balenele sunt in coada lor. Avand in vedere ca au unde fugi si unde se ascunde cred ca vor reusi sa aiba viata lunga.In prima zi Oscarii erau numai in coada lor, acum parca incep sa realizeze ca nu merita efortul si nu isi mai pierd toata ziua dupa ei.

Sunt curios cum va evolua. Am inteles ca daca se obisnuiesc in timp nu ii mai vad ca pe o prada desi imi e greu sa cred asta.
AM mai renuntat la doi pesti un EBJD si un JD .

Populatia momentan e formata din:

2 EBJD
2 Red Tiger Oscar
2 Severum Gold
1 Salvini
2 sau 3 Ancistrusi.

AM avut ceva emotii legatde de EBJD si Oscari, astia din urma incepand sa ciupeasca de burta pe electrici. Se apropiau pe de sub ei in pozitie submisiva si cand ajungeau aproape ciupeau sau incercau sa ciupeasca ceilalti pesti.
Din fericire EBJD au inceput sa ii puna la punct pe cei doi Oscari de fiecare data cand dau semne ca ar avea de gand sa se apropie de ei. Severumii se feresc mai repede si sunt destul de fermi cand e cazul. La femela de Salvini nu are nimeni curaj sa atenteze.

Din ce am citit ar fi un comportament normal avand in vedere ca se simt usor intimidati de ceilalti pesti mult mai mari decat ei.

Sper sa isi vada de treaba lor cat de curand.
Nu am ;)
Sefu la mine apa calda e incalzita de centrala care mai are si ea ceva filtre inainte

Eu din pacate nu am spatiu sa pastrez apa 24 de h . asa ca vanez perioadele in care apa e buna. Din fericire destul de rar se intampla sa nu fie ok. In cazurile nasoale mai astept o zi doua pana revine la normal.
Se poate inchide pestii s-au dat.

Multumesc!
Eu cuplez filtrul la furtunul de la dus si folosesc apa calduta foarte apropiata de temperatura din acvariu. Nu am treaba cu anotimpul
Let mi try let me try I don't wanna .....

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Mare sef Koala imi cam prind urechile cu atasatea pozei direct pe forum. Imi spui si mie te rog unde gresesc??

Stiu cum si cat cresc Oscareii, da ma tiganesc si eu umpic. Momentan cred ca stau bine in cca 400 de l alaturi de ceilalti. O sa bag schimburile mai dese sa nu se strice apa si la momentul potrivit mai renunt la cativa pesti. Oricum pe lista sunt de plecat femela de Jack Dempsey simpla si cel mai mic EBJD.
Cred ca mai am de lucru
[http://imageshack.us/a/img198/4576/picture556ci.jpg]
http://imageshack.us/photo/my-images/198/picture556ci.jpg/
[]http://imageshack.us/photo/my-images/198/picture556ci.jpg/[]
Ia sa incerc cu pozele
(http://imageshack.us/photo/my-images/198/picture556ci.jpg/)

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: