| Message |
|
|
Multumesc frumos de incurajari. Cu siguranta a depus , insa eu tot nimic nu vad  . Probabil ca din prea mult zel la curatenie, scot si puiutii sau se ascund bine printre plante. In schimb, blue snail la greu, cresc repede frumosi si sanatosi.
Incet se stabilizeaza si bazinul, am trecut la o fertilizare mai mare in masa apei, am marit cantitaea de micro si macro.
Ca de obicei, vineri am vazut ca raman si fara co2 la butelie, sper sa ajung azi s-o incarc.
|
 |
|
|
|
Salut. Nasol ce ai tu pe acolo. Uite ce as face eu: As micsora drastic perioada de iluminare,maxim 4-5 ore pe zi, dar si intensitatea sa fie mai mica.Curatenie(scos plantele, curatate, aspirat substrat, curatat filtrul);schimburi de apa dese, cel putin o data la 3-4 zile cu aspirat substrat; aditie de bacterii pentru filtru; renuntat la fertilizare, marit cantitatea de ec zilnic, pana la cel mult de 4 ori doza indicata de producator. De pesti nu stiu ce ai tu pe acolo, insa iti recomand cat mai putini. O mare greseala a tuturor este aceea ca au tendinta sa creada ca odata cu ciclarea bazinul este stabil si incep sa aduca mereu modificari, populeaza, fertilizeaza la greu, lumina s.a.
Pentru ca ai facut diverse modificari, mai posteaza o data tot ce ai in bazin(filtru, medii de filtrare..etc), cum fertilizezi, cum si cata lumina...tot ceea ce ai si ce faci la bazin.
|
 |
|
|
|
Am si eu o problema cu unul din cei doi scalari, nu mai mananca de vreo saptamana. Ieri am observat pe partea dreapta a capului un punct alb, alt semn vizibil pe corp nu are.Bazinul are 160 litrii si nu am in el decat 2 scalari, un ancistrus si un neon(supravietuitor din primii mei pesti). Bazinul nu are substrat, curatenie joi si duminica. Le-am luat si mancare congelata, din toate felurile, insa nu pune gura.Atasez si o poza :
|
 |
|
|
Azi am fost prin oras si m-am impiedicat de o plantuta. Seamana cu criptocorine lutea hobbit, dar chiar daca nu e e frumusica  .
|
 |
|
|
|
Am rezolvat problema atunci, am desfacut, curatat putin si pus la loc. Vad ca nu mai curge. Ce ma deranjeaza este ca stric diverse lucruri prin casa de la apa, norocul meu este ca barul e din lemn si nu pfl, insa doar barul. Mai am o canistra jbl900 din 2011, care merge brici, nu am avut probleme cu ea. Asta care a curs este noua dar probabil Dan P are dreptate, poate nu au fost asezate perfect sertarele(totusi sa curga dupa 4 luni?).
|
 |
|
|
|
Ca sa nu mai deschid inca un topic, o sa scriu aici. Aceeasi problema am constatat-o si eu acum, la schimbul de apa. Filtrul are 4 luni vechime, in momentul in care micsorez debitul instantaneu apare apa pe unul dintre picioare. Nu se vede sa curga pe undeva, doar acolo apare apa. Exclus sa fie lovit sau sa umble altcineva la el, il aveam pus intr-un bar si nu umbla nimeni acolo.
Ai rezolvat problema cu filtrul, care erac cauza?
Sau poate s-a ma lovit altul de necazul asta...
|
 |
|
|
Bine ai venit. Frumos inceput, asteptam cu interes contunuarea  . Si sa stii, cateodata e buna si mancarea rece, incearca-o dar nu abuza de ea  ).
|
 |
|
|
Iar m-am apucat de modificari. Am scos pietrele mari din stanga deoarece imi era greu sa fac curatenie dupa ele iar crevetii numai dupa ele stateau, ma uitam la nimic  . am tuns toata parvula pentru ca mergea prost, nu s-a dezvoltat si arata jalnic. Nici restul plantelor din putinele care le am nu o duc prea bine, nici mossul nu e verde cum trebuie. Greseala mea a fost ca am mers cu lumina din capac pana n-am mai suportat si am trecut iar la lampa. Acum astept imbunatatiri, poate si-a dat drumul si al meu fertil soil. Incet o sa maresc si cantitatea de co2, pana imi indica testul permanent culoarea verde-galbui.
Ieri am primit de la stefan ceva mancare pentru creveti, multumesc frumos stefan. O sa pun cateva poze, se pare ca o sa avem si nepotei  .
|
 |
|
|
|
Eu nu as baga intr-un acvariu de 30l care net va avea 20-22 litrii maxim de apa nici un fel de ramirezi sau apistograme, doar daca sunt pui si-i muti cand cresc sau vrei sa separi o pereche si sa-i inmultesti, insa si asa mi se pare extrem de mic. Parerea mea.
|
 |
|
|
1. O sa ai nevoie sa umbliii la acvariu pe sus, sa poti sa bagi mana sa-l cureti, sa plantezi sau ce o sa mai faci tu pe acolo.
2 Filtre interne sunt multe, tu trebuie sa te decizi de cati bani vrei sa investesti. Oricum trebuie un fltru supradimensionat, sa intre cat mai mult material filtrant.
3 Depinde de ce vrei sa bagi in acest bazin,ce fel de plante. Lumina mai tot timpul aprinsa nu e indicata.
4 La dimesiunile acelea e ok sticla de 6, fara fund dublu si intarituri.
La punctele 5 si 6 vezi ca sunt la rubrica atelier hardware destule topicuri. Oricum te vor mai ajuta baietii daca nu te descurci  .
Sfatul meu este sa lasi balta ideea de a pune acolo acel bazin, cauta alt spatiu.
|
 |
|
|
Data viitoare incearca sa postezi in jurnalul tau, e mai bine asa, altfel ne pierzi pe drum  . Daca nu ai ingropat lemnele pe care ai anubias, scoate-le macar o data pe luna si aspira acolo, iar lemnele cu anubias cu tot fa-le o baie la chiuveta, se aduna mizerie si intre radacini dar si pe ele.Nu are nimic daca au radacinile infipte in substrat, le scoti asa si le poti scurta inainte sa le reintroduci in bazin.
|
 |
|
|
|
Am vazut poze cu bazinul, banuiesc ca este acel rio400. O sa-ti fie greu sa faci curat pe langa lemnele acelea, sper sa faca fata filtrarea, deoarece ai multi pesti. Daca esti curios, pot sa-ti fac o poza la ce mizerie fac 2 scalari si un ancistrus in 140 litrii de apa(fara substrat) intr-o saptamana, nu o sa-ti vina sa crezi. Si am canistra care aspira si ea destul dar cu toate astea se strang gramezi de mizerie.
|
 |
|
|
|
O poza ar fi mult mai buna. Eu personal as lua un burete de bucatarie cu care sa sterg fiecare frunza in parte. Poti face operatiunea asta la chiuveta, ai grija sa nu rupi frunzele. Despre aditia de ec injectat pe frunzele anubiasului, te sfatuiesc sa faci doar de 2,3 ori acest lucru, altfel poti avea aceeasi surpiza sa arzi frunza. Eu am un acvariu plin de anubias si nu am alge pe acesta, dar conteaza mult si calitatea apei, popularea cu pesti, curatenia. In acest bazin nu bag ec, n-am co2 si nici nu fertilizez decat foarte rar.
|
 |
|
|
|
Frumoase poze, sa-ti creasca mari si frumosi. Vad ca ai optat doar pentru moss, care ar fi motivul? Si inca ceva, ebidama sunt la fel de tari si la tine, ma gandesc ca ale mele sa nu fie pe finalul termenului de valabilitate, expira 2016. Cu stima, Narcis.
|
 |
|
|
Foarte frumosi locatari, asta albastru imi place foarte mult. Ma gandesc, nu ar da mai bine daca toata partea din fata de la geam cu substrat ar fi de aceeasi culoare? Poate incerci sa modifici poza si vezi daca iti place  .
|
 |
|
|
Foarte frumos, felicitarile mele. Cateva crengi subtirele, sa-i dea o alta fata, cred ca s-ar potrivi de minune. Un plantat pe gustul meu, parca-mi vine iar de-o jungla  .
|
 |
|
|
|
Azi am schimbat primul neon al lampii, am inlocuit giesemann midday 6000k de 39w cu unul nou identic. Inca ma mai gandesc daca le inlocuiesc si pe celelalte doua.
|
 |
|
|
|
Mie imi place ce vad, plantele sunt frumoase si nu au alge. Sper sa le gasesti o utilitate si la pietrele acelea, sunt frumoase dar cam atat.
|
 |
|
|
Eu as avea mai multa rabdare, bazinul e crud. Nu stiu de cand ai neoanele, poate trebuiesc inlocuite. Eu personal as incerca mai multa lumina,marita cantiatatea de co2, si un supliment de fertilizare micro pentru inceput. Plantele tale daca se inalta pe verticala, inseamna ca se duc dupa lumina. Concluzia o tragi tu singur  .
|
 |
|
|
|
Ceva concluzii, dupa hranirea cu shirakura. Dupa o saptamana, pot spune ca nu sunt prea atrasi de shirakura ebi dama(care mi se par prea tari), iar de chi-ebi e prea devreme sa ma pronunt. In continuare singura hrana care vad ca le place este spanacul, si tetra wafer mix cu spirulina. Le mai dau alternativ dovlecel si castravete si frunze de urzici, insa nu vad ca ar fi prea atrasi de acestea.
Dupa schimbul de apa le-am introdus cate un varf de cutit de calciu carbonic, mi se pare ca naparlesc mai usor si sunt mai activi dupa naparlire(de la fete li se trage).
Sper sa ajung si eu pe data de 16 la bucuresti, cu ocazia asta poate le si suplimentez meniul cu ceva dennerle.
|
 |
|
|