[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Iti spun din experienta proprie singurele lucruri care te scapa este: izolarea peretilor reci si (nu sau ) aerisire... orice alta varianta te va chinui permanent
am pus tabelul cu dimensiuni: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24508.page

Baietii sunt super. Mi-au dat de 5 ori telefon sa ma intrebe si sa lamureasca daca am gandit eu bine (si chiar gresisem in doua locuri comanda dar prin consilierea lor am comandat ce imi trebuia de fapt... Piesele sunt bine facute. Robinetii sunt super => au un sistem de sigilare/etansare care face sa ramana etanse chiar daca desfaci piulita de la oricare capat ca pe o olandeza...

si nu uita de Daniel Pepika
pentru Tank Connectori aveti mai jos tabelul cu dimensiuni. Am atasat si cateva poze cu modul de asamblare atunci cand se doreste lipire teava pe ambele parti - se mai cumpara o piesa de legatura filet/teava... Partea buna este ca piulita trece peste niplu => se poate scoate conectorul fara sa mai fie nevoie de o olandeza pe traseu...
dan.pavelescu wrote:Piaptan de unde iau,

De userul Shubi mare mester CNC-ist ai auzit? Iti face la ce dimensiuni vrei tu si cum vrei tu...

dan.pavelescu wrote:
Flansele de 25 ce dimensiune fizica au? Nu gaura, ci marginea, inelul, cum sa-i zic..

Acum am primit un colet de la cei de la https://www.bwinstal.ro o sa postez diseara tabelul cu dimensiuni si solutia propusa de ei pentru o fasole animalica. Intreaba-l si pe Dan Pepika...
CristiC wrote:Eu as pune flanse de 25,cu teava aferenta.Dim. gaurii din sticla, la flansele astea,trebuie sa fie de 35mm (daca tin bine minte).

Depinde de ce trecere utilizezi - unele sunt cu filet de 1" (32mm) - gaura de 35mm, iar altele cu 1 1/4 (40mm) => gaura de 44/45mm
cand apere mucegaiul pe pereti este o problema. Trebuie in primul rand sa rezolvi problema aparitiei - de mutat punctul de roua => izolarea peretelui. Daca scapi acum de urmele de mucegai asta nu inseamna ca ai scapat si de mucegai. Acvariul tinut intr-un astfel de spatiu va creste umiditatea aerului din camera si daca nu rezolvi problema izolatiei poti sa ajungi sa-ti curga efectiv apa pe pereti (mai ales ca vine frigul).
Acopera acvariul atat timp cat stropesti si 1-2 ore dupa (sa se aseze picaturile de solutie care ar putea ramane in aer) iar inainte sa descoperi acvariul aerisesti bine. In rest nu cred ca vei avea probleme. In loc sa stropesti poti sa inmoi o carpa in solutie si sa stergi peretele cu carpa. Pe toata perioada aerisesti bine ca vaporii ce se degaja (clor gazos) sa iasa cat mai repede din camera.
Daca ai doar putin mucegai poti reusi cu aceste solutii, altfel este degeaba. Cea mai buna metoda este metoda de sterilizare cu UV dar trebuie protejat acvariul in intregime.
Nu trebuie masuratori cu ce ai in acvariu ci sa traduci acei 4ml in aport de ceva. Daca pui acea cantitate de nutrient in acvariul tau cu cat creste concentratia de NO3/PO4/Fe... etc. si la ce perioada faci acea aditie (zilnic, la doua zile, etc.).
Daca este cineva care urmareste ce ai postat tu si ii plac rezultatele va aplica ce ai facut tu la bazinul lui (procentual ca daca va pune 4ml poate sa fie mult sau putin si de aici o gramada ne neintelegeri a fenomenului)
Gabi C wrote:Am marit doza de macro , acum pun 4 ml la 2 zile. . Din testele de po 4 resulta ca nu am exces de p. Testul de no3 nu l am Mai facut de o saptamina.

Gabi, eu cel putin nu o sa mai intervin daca nu ajungem sa discutam in ppm si nu in ml. Asa cum am mai spus cei 4 ml iti spune ceva tie, dar mie nu imi spune nimic
Canistra circula apa si prin filtrul de sustrat?
Echiparea asta va asigura un mediu bun un singur neajuns ai: adancimea bazinului este foarte mica - masa iti asigura un bazin mai adanc...
Daca vrei sa fie un "plantat" multe lemne si pietre te vor incurca, dar asteptam sa vedem urmatoarele tale miscari
despre asta vorbeam si este aceiasi imagine putin taiata
Simplitatea imi place foarte mult (vechiul setup era super). Aranjamentul de acum este insa prea simetric iar simetria sugereaza artificial si monoton
adiradu wrote:Fara prea multa vorba, un mic update cu "seful" bazinului meu.

Frumosi foc. Am vazut cateva exempare de "expozitie"

lukitza wrote:Exceptional exemplar, sper ca ai mei sa-i calce pe urme tatalui si sa arate identic. Mai au insa de crescut.

talia la care ajunge un peste depinde foarte mult si de marimea bazinului in care creste.
La o butelca cu grojdie poti sa le utilizezi (nu stiam ca esti drojdier ), numai ca nu stiu daca vor functiona la o diferenta asa mica de presiune (ele au fost concepute sa functioneze la diferenta mari de presiune (>50 bari in butelie). La buteliile normale cand presiunea scade sub o anumita valoare reductorul se opreste cu toate ca mai este gaz in butelie)
Pe cel de CO2 Acum serios: teoretic toate reductoarele au acelasi principiu de functionare si ar trebui sa mearga, practic materialele utilizate si impuse de fiecare gaz in parte fac deosebirea. CO2-ul ataca cauciucul obisnuit si se utilizeaza garnituri speciale...
Nu uitati totusi ca buteliile de CO2 sunt niste mici bombe daca nu sunt utilizate cum trebuie...

LE: crezi ca producatorilor nu le convenea sa faca un singur reductor pe care sa-l vanda ca "reductor universal"
elis wrote:Mai tarziu dupa 2-3 luni si dupa o perioada mare de iluminare a acvariului si dupa plata mare a facturilor au urmat si aparitia algelor verzi pe care le-ai observat in acvariu ,deci.....costuri mari mari pt aparitia lor

O alga subtire, cu cheltuiala se obtine
Arata foarte bine si pestii par voiosi in acest peisaj
Severus wrote:
Pterophyllum wrote:La mine asa s-a comportat de la inceput, dar poate exista o rezolvare ...

Desigur ca exista o rezolvare: lasa-ti si tu barba alba, ca Lucian.

va rog, putina decenta - fara imitatii
Nu inteleg de ce va deranjeaza acel BBA de pe lemne smilie Daca nu se extinde pe lemne chiar arata bine da un aer natural...
Ei are si forumul asta poate un respect fata de barba mea alba Intreb tehnicii
Verifica daca marimea fisierelor tale corespund cu cele date de mine.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: