[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Am pus exact aceleasi poze descarcate de pe forum... Fiecare imagine/fisier nu trebuie sa depaseasca 2 Mb ~ 2048 Kb. Mai jos ai fisierele tale si toate corespund. Cred ca ai incercat o alta poza care era mai mare.
Eu stiu ca limita se refera la fiecare imagine in parte nu la total fisiere per post smilie Ai incercat si nu merg toate incarcate in acelasi post?

LE: era asa cum am spus. Limita se refera la un fisier, nu la totalul fisierelor dintr-un post. Vezi ca ti-am mutat toate pozele in primul post de azi Se vede mai bine, se poate urmari mai usor
Se formeaza si cresc foarte frumos. Bravos!
O parte din mancare sa fie sfaramata si incearca sa dai putin sa nu cada multa pe fundul bazinului. Mancare putina si dat mai des (daca se poate).

LE: intr-un post poti sa atasezi pana la 5 poze, nu trebuie sa faci mai multe posturi - se urmareste si mai usor... (este un buton un pic mai jos "Add another file" , atasezi noua poza si apesi inca o data pe buton si apare inca un camp prin care atasezi o alta imagine)
mai sunt si cei de la https://www.bwinstal.ro/
Catalogul complet il gasiti AICI
Am primit de la ei catalogul complet.
Gabi C wrote:M au ajutat si ma ajuta foarte mult informatiile de la tine si de la ceilalti colegi de forum legate de fertilizare .

De asta exista acest forum de atata timp si mai ales aceasta comunitate - sa ne ajutam, sa ne sprijinim si sa ne prezentam reusitele
stefanp wrote:
Lucian wrote:fotografii mai batrani stiu ca asta era substanta utilizata in developarea pozelor/filmelor - dizolva argintul [...]mai este utilizat in industria vinului pentru limpezire

Ia zi matale sincer, la ce ai folosit-o mai mult?

la vin niciodata smilie Uita-te pe etichete si vezi ca scrie micut, micut: "contine sulfiti" si ne doare capul...

Pterophyllum wrote:Lucian, iti multumesc mult pentru lamuriri. De maine o sa le pun apa fara solutie. Intentia mea era sa le fac un bine... desi uneori si eu ma intrebam cum de 1ml solutie purifica 5 litri de apa. Daca stii ceva bun si esential de adaugat in apa pentru ingrijirea lor te rog sa imi spui.

Ar purifica daca ai vedea dupa ce pui solutia aia ca sare ceva din apa Propiu-zis "leaga" clorul in substante mai putin periculoase, dar tot acolo ramane, ori eu spuneam ca orice combinatie a clorului este instabila => clorul se va degaja din acvariu Tot ce rezolvam este ca in acvariu au ramas substantele bagate ca sa purifice

Daca tot studiezi citeste si asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27423.page Nu uita ca poti obtine apa pura (mult mai pura decat cea vanduta la pet-uri ca apa plata) cu aceiasi instalatie... Eu am dupa partea de filtrare normala un T cu o iesire pentru acvariu si o alta ramura duce la filtrele multistadiu si un filtru de carbune care este doar pentru apa de baut
Daca vrei sa fi sigura de eliminare a clorului pune un furtunel de aer in bidonul cu apa. Clorul nu face NICI o legatura stabila - am lucrat in Combinatul Chimic Giurgiu 3 ani - faceau clor si produse clorosodice... Prin agitatie clorul se elimina in aer... Eu am un un filtru si schimb la picatura apa - acum ~100l/zi (bazin de 350 l net) iar cand aveam discusi schimbam 100% zilnic.

Cam toate solutiile care sunt pentru neutralizarea clorului utilizeaza tiosulfat de sodiu (fotografii mai batrani stiu ca asta era substanta utilizata in developarea pozelor/filmelor - dizolva argintul si in minerit la dizolvarea clorurilor de argint, mai este utilizat in industria vinului pentru limpezire ) Din contra, crescatorii de discusi "acuza" tiosulfatul ca "ataca" mucusul care este secretat pe pielea lor. Nesimtirea celor care vand aceste substante este nemasurata: cu echivalentul a 5-10 bani neutralizezi 100 litri de apa

Pentru protectia pestilor gasesti si alte produse mai "naturale".

LE: a nu se intelege ca produsele respective sunt proaste dar recomand sa le utilizati cu moderatie si doar cand suntem nevoiti.

LLE: cu o investitie mica poti sa "prepari" apa buna pentru pesti direct de la retea si ai si apa de baut buna: http://wts-online.ro/filtre-apa-acvariu/microfiltrare-acvariu/filtru-apa-potabila-sedimente-ceramic-si-carbune-activ Cand vorbesti cu ei la telefon le ceri si fitingaraia sa racordezi filtrul la reteaua de apa de sub chiuveta, eventual un robinet la capat...
Are filtrare mecanica, are ultrafiltrare pana la nivel de bacterii dar nu scoate calcarul si magneziul si mai are si un filtru de carbune activ care neutralizeaza clorul si nu numai...
Pterophyllum wrote:Am inteles. Asa faceam inainte, cand pestii stateau in acvariul mic. Las canistra (bidon 5L Bucovina ) la aerisit dar adaug si solutie pentru declorinare.

Nu mai baga chimicale in apa. Clorul (daca s-ar mai pune dar din ce stiu eu 90% din regiile de apa nu mai pun nimic) se elimina in 24 ore. Nu umple bidonul pana sus pentru ca aria de contact cu aerul sa fie cat mai mare.
lasi apa de pe o zi pe alta. Cum ai pus o canistra de 5 litri o umpli si o lasi la aerisit pana a doua zi si tot asa...
Sistemul imunitar a invins
Fa schimburi zilnice de apa: este mai usor sa schimbi zilnic 2-3 litri de apa, schimbarile in chimia apei sunt mai mici si mai sunt multe alte beneficii. Dupa ce la gasesti, cauta pe aici pe unde se vorbeste de schimbul de apa la picatura
costin_ wrote:Gabi, si eu suspectez tripartitele. Eu folosesc linia Dennerle, dar fara NPK (S7, E15, V30 si PlantaGold) si am de asemenea tripartite. Sa nu mai lungesc povestea, a fost nevoie sa bag cam 5ml zilnic de EL Nitro ca sa ajung undeva intre 1-10 ppm NO3 (probabil un 4-5). Mie mi s-a parut destul de mult de adaugat, in conditiile in care in setup-ul precedent bagam 5ml zilnic dar aveam jungla in acvariu.

Acum daca tu ai ajuns la GSA, esti pe drumul cel bun urmarind MCI, ar trebui sa continui cu fosfatii, apoi potasiu.

Exact ce va spuneam ca se intampla daca vorbiti in mililitri. Eu ca si un cititor oarecare si care am un bazin de 450 litri ce o sa-mi spuna cantitatile date de Costin De aceea va spuneam ca sa vorbiti in ppm adaugati. Daca ne-ar fi spus ca daca adauga 20ppm NO3 zilnic , bla, bla... puteam sa rationez si pentru bazinul meu ceva - ca sa adaug 20ppm NO3 zilnic eu avand Easy Life Nitro trebuie sa pun xmililitri de solutie (dar acest calcul il faceam eu acavd concentratia date de Costin). Asa ... este o informatie fara continut... Hai sa ne obisnuim sa vorbim in procente, concentratii, etc. chestii care nu tin neaparat de marimea bazinului si de brandul/solutia utilizata
raspunsul este Da (sunt bune) si Da (ar fi bine intr-un loc pe care sa-l poti aerisi bine - temperatura in functie de silicon au niste limite tehnologice si in general cu cat este mai rece creste vascozitatea si este greu de lucrat)
Pterophyllum wrote:Ok, desi mi-e frica sa il manevrez.
Acel betisor trebuie imbibat bine ca sa balteasca pe rana?

vata trebuie sa fie uda. Nu insiata, doar atingi zona de 2-3 ori si gata.
Vezi daca nu gasesti produse mai ieftine, poate Easy Life. Sunt foarte putine produse all-in-one care sa fie bine echilibrate (gen Dennerle).
Ai toata iarna la dispozitie sa experimentezi.
Ai posibilitatea sa faci schimb de apa la picatura?
in 2-3 zile ar trebui sa-i treaca. Cand il muti poti sa-l badijonezi local putin cum a spus Ricardo (este mai bine).
Frumos.
Cum mai este cu decorul ?
cand adaugi un compus complex NPK ca sa ajungi cu una din componente la o anumita valoare vei creste corespunzator si nilelul celorlalte componente, ceea ce nu este intotdeuna bine... Cumpara solutii separate pentru fiecare componenta si dozeaza in sfunctie de ce iti consuma acvariul...

Eu nu as scoate bucephalandra Tocmai ca este mica, cu crestere inceata si... este o planta frumoasa. Criptocorinele nu m-au incantat niciodata. Nu sunt bune de aquascaping. Dar asta tine de gustul fiecaruia
Pai eu am cam invatat sa citesc mai ales in romana, iar aici pe forum cu cati oameni inventivi am avut de a face m-au invata sa fiu si atent pai hai sa citim impreuna cu glas tare
bigman wrote:Pai mai omule Lucian, o temperatura constanta buna ar fi cam de 26 grade, corect !? Pai de la 26 la 35 cat ajunsese la mine ? Las-o-n colo de treaba, ca pe 35 am reglat eu centrala la apa calda, iar vara mai dau drumul si la cea rece s-o mai potrivesc !
Noi mai obisnuim sa glumim (de altfel mai tot timpul ), dar daca glumim, cum ai clarificat dupa, punem semnele alea zambitoare
Acum sa trecem la realitate: Sunt sigur ca temperatura aia mare este mai ales din cauza etanseitatii capacului iar neoanele fac ceva temperatura. Poti sa faci niste fante pe partea din fata a capacului (m-am uitat la primele poze facute - ce de asta tot cerem poze ) si in spate ventilatorul care sa scoata aerul de sub capac. Pana la urma la ce temperatura ajunge la tine apa din acvariu?

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: