[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- putina apa de schimbat saptamanal,
- putine aratari inauntru (2 creveti si o pereche de "Nemo")
- ceva zoanthusi, ciupercute, xenia... prostii d-astea,
- NU vreau corali duri...
- Nu vreau sa fac aditii, NU vreau sa ma complic inutil...

Din calculele mele preliminare, un cub de 40x40x40 m-ar satisface deplin acum.

- la cote externe va fi 50x40x40... si fac un perete interior (cu gratar si gauri) care sa delimiteze un spatiu de 10x40x40.
- acest spatiu va fi impartit in 2 parti egale... un compartiment pentru matrix + un compartiment pentru pompa,
- la prima vedere, am loc sa bag cativa litri de matrix acolo... mi se pare absolut suficient.
- in partea unde e pompa, studiez posibilitatea de a evacua apa prin 2-3 gauri... in felul asta vreau sa scap de pompa de valuri din acvariu.
- NU vreau sa mai vad nimic (fire, cabluri, pompe) in bazin,

Bazinul va fi inglobat intr-un corp de mobilier:

- dedesubt va fi bazinul de autocompletare (senzorul va fi ascuns in "compartimentul" din spate),
- iluminare cu leduri... cred ca ce am acum (4x10 watt) e suficient pentru amprenta de 40x40.
- tot in compartimentul din spate vreau sa "aranjez" si racirea - cu element Peltier (am vazut ca se gasesc, pe la magazine gen Connex).

Bazinul asta mic (pe care il am acum) merge perfect doar cu 2 pumni de matrix si cu 5 litri de apa schimbata saptamanal... de ce sa ma complic cu sump? Nu ii vad utilitatea, sincer.

Inca studiez amanunte, da' in mare cam asta e ideea...

Pozele de care vorbeam mai sus:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Am sa incerc sa preiau imaginile din linkurile de mai sus si sa le repostez tot aici... e pacat de ele, arata prea bine .
Arhitectul wrote:Am o alta problema care ma framanta de cateva zile ...

De cand am introdus pestii actuali in acvariu aveau operculii mai transparenti si se vedeau branhiile inrosite ... (initial am crezut ca a fost de la transport si de la faptul ca sunt pui ... si sint mai transparenti) Nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu...

Lasa pestii in pace, ca n-au nimic!

- branhiile sunt organul prin care pestele respira... sunt puternic vascularizate si, deci, sunt de culoare rosie. E normal!
- shimbul de gaze se face prin sangele care "spala" branhiile... de aceea pestii isi misca operculele incontinuu.
- pestii sunt tineri si sunt de culoare galbena... la varsta asta, placa aia cornoasa care le acopera branhiile (adica operculul) este inca subtire si transparenta.
- de aceea se vede "prin" ea, NU este nimic anormal!

Tu trebuie sa urmaresti comportamentul general al pestilor... ei iti spun, prin felul in care mananca, inoata, se joaca, etc., care e starea lor de sanatate si iti dau indicii indirecte despre calitatea apei. Atata vreme cat pestii sunt "veseli", nu ai motive de ingrijorare!

Colturi rotunjite? No way, Jose!... No way! ... ma enerveaza si felul in care se vede prin ele. Deci, nu!

Ma tot gandesc, fac tot felu' de planuri... In momentul in care o sa am totul clar in cap, o sa va prezint "nazbatia". Dezbatem atunci ce e bine, da' si ce e rau.

PS: Si nu, nu fac sump nici de data asta
Suntem cu ochii pe tine si iti tinem pumnii "la lipit".
Welcome!
Mi-aduce aminte de acvariul meu "veioza"... cred ca am fost un vizionar si am anticipat putin succesul de casa al nano-urilor de astazi

Martie 2003, acum 10 ani:

image

image

Se discuta mai usor daca poza e urcata "vizibil"

image
'neata!

- esti pe drumul cel bun... aparitia nitritilor si a nitratilor (NO2 si NO3) este normala si fireasca.
- in mod normal, un schimb de 10-15% saptamanal face fata conditiilor dintr-un bazin ciclat si corect populat... deci, pe acolo vei ajunge si tu! Rabdare!
- apa din bidoane nu "prinde" miros de plastic, e doar "placebo" ... le poti folosi fara probleme (eu am 2 canistre de plastic - 25 litri - pe care le folosesc).
- daca ai filtrare pe coloana (aia de la robinet) poti sa folosesti apa "de pe o zi pe alta"... in 24 de ore apa, rece se incalzeste pana la temperatura camerei unde e depozitat bidonul.
- vara, cand e cald, poti folosi direct apa de pe coloana... schimburile de apa pot fi si in proportii mari (50-75%) DACA folosesti apa filtrata.

Uite la ce ma refer:

Baterie de filtrare de pe vremea astronotusilor: filtru de carbune activ (ala mare) + filtru mecanic (bumbac 5 microni) - legate la apa rece
image

Acest lucru imi permitea sa schimb si 90% din apa, in conditii de vara (cand temperatura apei = in regula)
image
Da, da... plus ceva sedinte de recuperare pe la shopping . Asa ne trebuie, ca barbati insensibili ce suntem!
Vazusem eu pe net (cautam niste background-uri) un forum de paludarii... era un tip care-si construise in living un imens paludariu.

- acoperise peretii cu spuma si o cioplise ca sa creeze stancarie si trunchiuri de copac.
- adusese si "tencuise" zone intregi cu un material care se numea "fibra de plamier"... un fel de tesatura fibroasa, naturala, de care se agatau tot felul de plante parazite.
- la baza peretelui era construit un bazin... cascade si raulete diverse curgeau in toate directiile.
- avea sprinklere in tavan, cu care "facea ploaie".
- omul avea si instalatie de "ceata", cu care simula conditiile din zorii zilei.
- in acvariu erau niste pesti aiurea, no-name...
- in restul decorului erau zeci de mici broscute colorate (si otravitoare, cred).

Ramasesem ca la dentist!
Nu stiu ce sa zic, unele acvarii sunt extreeeeeem de "realiste"... ba, as zice ca prea realiste pentru un peisaj natural acvatic. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa fiu Gica-contra (mai ales ca nu e "specialitatea" mea).

Insa, in toate bazinele expuse, se vede munca si se simte efortul depus...
Nu reusesc sa imi dau seama daca poza e oarecum "rozalie" din cauza WhiteBalance-ului de la aparatul foto... sau asa ai ales tu tuburile. Mie imi place imaginea generala!
Dom' Alex, nu te mai fandosi ca fecioara la mataranga si baga iute-iute neshte poze!
Da' pana te hotarasti, nu mai bagi si tu o poza, ceva?
Mie imi place acvariul!... e cam aglomerat, insa se observa "mana gospodarului" acolo... substratul e curat, pestii arata bine, plantele sunt sanatoase.

Bravo Florine!
Cred ca aici am gasit specificatiile care ne trebuie: http://www.motorhome.ro/pompe-apa.html

Pompa apa submersibila 12V Elegant

cod: 018 1004.01

pret: 61 RON

detalii: pompa apa submersibila 12V CC; debit: max. 10l/min.; inaltime de pompare: max.5m (0.5bar); consum 15-24W; diam.max. 38mm; inaltime:104mm

Asta mi se pare a fi chiar pompa gasita de reefer, in postul de mai sus (http://www.camping-shop.ro/descriere_produs.php?id_cat=4&id_subcat=10&id_prod=30)

Sunt interesante, insa la ce inaltime urca apa?... nu gasesc specificatiile tehnice.

Eu m-am uitat la pompele de condens pentru aerul conditionat... alea urca si la 10 m inaltime, insa sunt "o carca" de bani.
1) Robinetul are rol de reglare a debitului de apa care se scurge in sump?... ca sa corelezi cu debitul pompei de recirculare?

2) La reamorsare (dupa o pana de curent) cum te asiguri ca nu ramane aer pe teava?... ma refer la partea care este la orizontala.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: