[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- pe forumuri nu se scrie cu majuscule (litere mari) decat daca vrei sa tipi la cineva... sper ca nu e cazul, aici!
- vezi ca tastatura e mapata aiurea si iti bate alte taste... inainte sa dai "Submit" la postare, uita-te si tu putin la ce ai scris si corecteaza textul.
- nu vreau sa te jignesc, ci doar sa iti atrag atentia: "in curand" = corect ... "an curand" = incorect

Asteptam pozele promise.
dragos wrote:Bre da tare se mai complica lumea cu overflourile astea cind e suficienta doar o teava cu o gaura la nivelul sub care nu trebuie sa scada apa.

Asa il am eu, inventie proprie dupa ce mi-am obosit greierele' vreo doua ceasuri sa ma gindesc cum sa il fac...nu se aude absolut n imic si functioneaza super ok in cazul in care se ia curentul.

Nu, nu! Nu merge asa usor ... da-ne niste explicatii, cum functioneaza, cum se amorseaza, ce "back-up" are sistemul in caz ca se infunda teava, etc.
Eu sunt interesat.

Thanks!
mihai2000 wrote:
Gabriel wrote:Ricardo,

O pompa buna pentru o astfel de aplicatie este asta.
Merge cu orice tensiune de la 3 la 12v si poate urca apa pana la 3.6m [la 12v probabil]. Cred ca o gasesti/gasiti si mai ieftin decat in link-ul dat de mine.

Daca cineva da comanda pentru pompa recomandata de Gabriel vreau si eu 1-2 bucati

Cum adica daca da cineva comanda?

Tu dai comanda, iar eu vin cu banii in dinti la tine ...
Domnule, m-ai cucerit definitv cu faza aia ref. spartul planseului si cicaleala consoartei... ia sa pun si eu picioru'n prag .

Succes si tine-te la curent! Este un proiect superb si care promite...
Am vazut acvariul "live", iar realitatea bate filmu' ...
Wow, inca un proiect mare si misto... ferice de norocosii cu spatiu disponibil!

- cutia de overflow este pe interiorul displayului? De ce nu o faci pe-afara?
Salut,

Nu se poate instala pentru ca n-am inca bazinul de autocompletare... l-am dat in lucru, da' nu e gata... si nici pompa nu am luat inca.
Ne putem vedea, daca o faci si pe aia pentru bazinul mic, ca sa iti dau banii pe "lucrare".

Am o problema legata de "prinderea" senzorului care sta in display... la bazinul mare am "intarituri" pe toate laturile acvariului, deci nu pot sa il "agat" asa cum ai gandit-o tu. Putem folosi "prinderea" asta la bazinul mic, care e rimless. Te sun.
Salutare si bun venit!... se vede ca ai ceva experienta, ai inceput cu dreptul!
Ii ssteptam, cu sfaturi legate de lumina, pe colegii nostri cu "drag de plante"... vor fi in masura sa iti dea sfaturi pertinente.

Succes, imi plac bazinele!
Salut Iulian (sau Sorin ),

Bun venit pe forum!

Am sa incerc sa-ti povestesc cate ceva despre pestisori... asa, pe scurt, ca sa nu te descurajezi de la inceput ...

- chiar daca pare curios, sa stii ca un acvariu mic e mai "dificil" decat un acvariu mare... procesele biologice dintr-un bazin mare au o "inertie" mai mare, astfel incat eventualele greseli ale acvaristului sunt tolerate mai bine... tu ai un bazin mic, pentru standardele actuale, insa te vei descurca de minune daca asculti sfaturile primite.
- plantele de plastic si pietrisul acela "vopsit" sunt un kitch, arunca-le!... in acvariu poti sa pui nisip de rau sau pietris marunt (bob de orez), materiale naturale.
- tot de la pet-shop incearca sa iei si cateva plante naturale... din cele mai robuste si nepretentioase.
- speli nisipul intr-un lighean, cu apa calduta... il amesteci cu mana si arunci apa... repeti operatiunea pana cand apa din lighean ramane curata.
- pui nisipul in acvariu (un strat de 2 degete grosime e suficient)... daca vrei sa bagi inauntru si o piatra, tot acum e momentul.
- umpli acvariul cu apa si apoi plantezi plantele...
- daca ai cumparat de la pet-shop "bacterii de start", le torni inauntru dupa specificatiile de pe fiola. Daca nu, arunci inauntru putina mancare de pesti si 3-4 melci vii (tot de la pet-shop).
- dai drumul la filtru... Atentie, filtrul trebuie sa mearga non-stop!!!
- Sa nu aprinzi lumina mai mult de 2-3 ore zilnic, acum la inceput... peste o saptamana poti creste durata de iluminare cu inca o ora... si tot asa, pana ajungi la un program de lumina de 8-10 ore/zilnic.
- temperatura apei sa nu depaseasca 25-26 grade Celsius.
- la fiecare 2-3 zile mai pui in apa niste mancare de pestisori... putina de tot, cat iei intre 2 degete...
- dupa 2-3 saptamani acvariul este pregatit (ciclat) sa primeasca pestii.
- iti recomand sa citesti forumul, o sa gasesti raspuns la multe din intrebarile tale... ce nu intelegi, poti intreba.

Bazinul tau este mic, asa ca nu aglomera pesti multi inauntru... stiu ca tentatia o sa fie mare, toti am trecut prin asa ceva. Eu iti recomand sa bagi acolo una dintre urmatoarele combinatii:

- 4 masculi de guppy (pesti foarte comuni si rezistenti)... masculii sunt colorati frumos, femele sunt nasoale.
sau
- 1 mascul de betta splendens (cauti pe google images, ca sa vezi cum arata)... NU lua pereche! NU lua 2 masculi (se bat intre ei)!
sau
- un "trio" de platy (Xiphophorus Maculatu)... adica, 1 mascul + 2 femele.

In general, nu iti lua pesti care cresc mai mari de 3-4 cm (la maturitate)... si, nu depasi numarul de 3-4 pesti.

Succes!

Wow, foarte misto lucrare!

Abia astept ...
Cosmine, o imagine de ansamblu cu bazinul discusilor? Se poate?
bitanu wrote: 01.11.2012 Asa l-am lasat:
image
image

18.01.2013 Asa l-am gasit:
image
image

Si astazi? Cum e?
Cum evolueaza micuta lume subacvatica?
Sa mai intampla ceva cu bazinul asta?
Ooops, acu' am citit descrierea acvariului... e prea mic pentru inghesuiala aia... merg pe mana lui Lofty si recomand sa pastrezi doar perechea de H. bimaculatus.
La rand, de sus in jos:

- Hemichromis bimaculatus - astia se pot tine in pereche (mascul + femela)... sunt africani, dar nu "malawieni"!
- Labidochromis caeruleus - de Malawi - trebuie tinuti in grup de 8-10 exemplare,
- Melanochromis auratus - idem ca la L. caeruleus.
- Astazi i-am reparat omului (ma rog, nu eu personal, da' m-am ocupat de asta) lampa aia chioara... care, desigur, nu mai functiona de ceva vreme.
- Am mai dus acolo niste melci Pomacea (de la Severus si Sorin3030 - Multe multumiri!).
- opincarul a daruit masa cu o femela de ancistrus (sa traiasca! )... da' nu ne-am pupat la program. Oricum, multumiri si lui!
- Nu am avut timp sa umblu dupa xifo rosu...
- Tot de la Sorin3030 o sa mai fac rost de 4 jandarmi... thanks!

Una peste alta, acvariul arata acum "onest si modest"... a scapat de aerul acela de "kitch". Mai mult de-atat nu se poate, da' e bine si asa!

Multumesc tuturor!... chiar si responsabililor cu caterinca (se stiu ei) .
Nu se considera nici o reclama, nu suntem absurzi si nici idioti ...

Arhitectule, daca pestii se harjonesc veseli, daca vin la masa, daca se comporta normal... apa e in regula.
Dan P wrote:Let mi try let me try I don't wanna .....

[ img ]http://imageshack.us/photo/my-images/547/picture546.jpg/[ /img ]

FARA spatii intre parantezeeeeeee! ... ti-am scris si cu rosu
Ia vezi pe topicul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/7713.page

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: