Acvariu - versiunea 2
In lumina noilor descoperiri (placa de titan de ~200x200 mm), a trebuit sa regandesc un pic designul acvariului...
- Display = 400x400x450 mm (coloana de apa vine la 40 cm, asa ca efectiv va fi "un cub").
- dorinta de a ascunde pompa de valuri... as vrea ca display-ul sa fie cat mai "curat"...
- am regandit acvariul cu peretele din spate dublu... spatiu liber = 1 cm
- de asemenea, am regandit un fund dublu... cu doua "cutii" care sa preia apa din compartimentele aflate in spatele peretelui dublu.
- ideea nu este originala, am vazut-o pe un forum sud-african...
- voi folosi o canistra externa, plina cu matrix...
- datorita faptului ca sistemul este "inchis", nu vor fi variatii mari ale nivelului apei peste pieptan.
- pompa de valuri va sta ascunsa intr-un compartiment separat.
Placa de titan va fi prinsa pe peretele din spate (pe exterior)... pe ea vine elementul Peltier + radiator + ventilator.
- o rama din sticla, de jur-imprejur + o rama pe deasupra marginilor (sticla pe sticla, cu silicon).
- voi incerca sa lipesc placa de titan, de gaura din geam, cu rasina epoxi bi-component.
- rama de sticla are doar rol de fixare si "siguranta.
- in partea din stanga se vede cutia pompei... gaura de jos (acoperita cu un gratar) va permite apei sa intre in compartimentul respectiv
Aici se vad cele 2 cutii de pe fundul acvariului...
- ele comunica cu spatiul liber dintre cei 2 pereti din spate.
- aici voi lega furtunele canistrei.
- deasupra cutiilor se vede rama in care va fi fixata placa de titan.
Interiorul displayului, cu peretele dublu... asta se vede la exterior.
- in partea dreapta, unde e pieptanul, va fi zona de scurgere a apei catre canistra.
- in partea din stanga, va fi refularea canistrei... am prevazut un "acoperis" peste spatiul respectiv, ca apa sa nu "sara" in sus.
In spatele peretelui dublu este spatiul acela (separat cu un despartitor) pentru IN si OUT.
- se observa bucata de sticla ce desparte cele 2 compartimente (intrare si iesire).