[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare pompa  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Poate cineva sa-mi spuna ce pompa este asta:
[Thumb - pompa.jpg]

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Este o pompa de valuri, folosita in general la bazinele marine... jetul sau este diferit de cel al pompelor obisnuite (nu e "liniar", ci mai curand arata ca un vartej)

- poza e prea mica, asa ca nu ne putem da seama ce marca... gasesti si scumpe si ieftine.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Vartej sa fie, numai ca va stationa in apa dulce Imi trebuie sa plimbe apa prin bazin, sa o pot reorienta, sa fie mica si sa aiba gratar pe aspiratie . Daca sunt si de curent continuu si se poate regla debitul este si mai bine. Bazinul are 300l si ceva net.
PM pe unde sa ma uit sa vad ce se gaseste la noi pe piata sau daca nu se gasesc pe afara care trimit si in RO.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Toate siteurile au pompe de vanzare... cauta la magazinele listate aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23123.page

- Modele mai scumpe au controler dedicat si se pot regla (ca si debit),
- Sunt pe sistem "bila", deci se pot orienta destul de lejer,
- Toate au gratar... de fapt, arata ca o cusca de plastic prevazuta cu un rotor inauntru.

Ca sa-ti faci o idee despre "vartejul" ala si ca sa vezi ce-ti trebuie tie (ca debit):

- la acvariul cel mic (30 litri) am o pompa de 900 l/h
- la acvariul mare am 2 pompe: 12.000 l/h si 5,600 l/h.

Parerea mea este sa ii rogi pe Danut sau pe George sa iti imprumute 2-3 modele... iti alegi ce doresti, in functie de miscarea pe care o vrei in acvariu.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

multam

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: