[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviu.rdk
Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
eu am in acvariul meu plantat si este usor de gestionat expansiunea ei. cu siguranta mai usor decat orice moss, de ex.
eu iti recomand sa prinzi pe pietre plate si subtiri de marimea unei cutii de chibrituri. in timp sa va omogeniza si spatiul dintre ele si iti permite flexibilitate de aranjare cum vrei tu, in timp.

http://www.youtube.com/watch?v=Ntkbq8VzU1A

pt moment nu am cum sa ridic concentratia PO4 decat daca ridic si NO3.

sa vad pt ce fertilizanti optez.

oricum sunt curios cum o sa iasa masuratoarea inainte de schimbul de apa.
si atunci ajung,... probabil la concluzia incepatorului stupid: daca totul e ok, de ce nu merg si plantele bine ci doar multumitor?
o sa incerc sa-mi iau si test de Fe si K pt a edifica problema, ca devine destul de ambigua pt mine.
pt KH nu am variante de scadere? ar trebui sa reduc popularea? ma gandesc ca daca era suprapopulat aveam NO3 mare nu adaugam asa mult macro.
si daca NO3 este suficient, de ce carenta plantelor indica un deficit? eu ma gandeam sa fixez o tinta de 20ppm pt NO3.
Valori masurate la interval 3zile schimb apa:
NO3___10 ppm
PO4___<0,02 ppm
KH____8 dCH
GH____12 dGH
nu iau in considerare pretul pt ca la un volum de 100l nu e o problema atat de mare.
Am imprumutat teste kh/gh/no3/po4, o sa mentionez si rezultatele.

Nu reusesc sa ma hotarasc catre ce linie de fertilizare sa ma indrept la noua achizitie. Desi seachem, dennerle sau tropica suna mai profi, produsele de la easy life par mai structurate. Nu stiu deloc ce hotarare sa iau.... poate ma ajutati cu pareri.

Am plecat de la ideea A1+V30+E15+NPK+planta gold dar poate exista variante mai ok si nu imi dau seama.
avand gaura de supraplin, mi-e usor sa adaug 10l apa/zi.
este mai eficient decat sa fac schimbul saptamanal de 30-50%?
cea inalta este shinnersia rivularis; echinodorusii nu as spune exact ce varianta sunt; mai ai o cryptocoryne wendtii brown.
da, pe controller este mufa bnc. stiu pretul electorzilor, doar ca vreau sa-mi iau intai un set de teste si sa schimb fertilizarea pe dennerle (nin nou)
nu, nu, trebuie luat unul nou daca va fi sa folosesc controllerul. am vazut ceva de la dupla care se seteaza cu niste solutii dar nu stiu daca se potriveste la mufa.
oricum momentan nu intra in planul de achizitie.
controllerul este JBL ProFlora achizitionat prin 2008. electrodul, la fel de vechi dar neutilizat de 3 ani.
acvariul are 45cm. practic distanta dintre substrat si lampi este de aprox 40cm.
poza este intunecata pt ca nu am un aparat f performant sa fac fotografii de calitate. nu sunt zone umbrite asa cum se vede in poza de ansamblu.
aspir la 2 saptamani, easy carbo adaug zilnic. ramane la fel de prospera....

am controller digital de la jbl dar ar trebui sa-mi iau electrod nou si solutii de calibrare dar am mai vazut si la alti utilizatori ca nu e chiar profi sistemul asta..... alt controller exclus momentan sa achizitionez.
saptamana viitoare urmeaza sa-mi achizitionez in sfarsit teste ph/kh/no3/po4.
poti sa-mi recomanzi cel mai bun pret/calitate pt ele?
da, exact asa apare si la mine dar dintotdeuna (aprox 6luni).
daca e din cauza variatiei de ph, nu stiu cum sa o rezolva fara electrod. priza pt electrovalva co2 este programata pe tot intervalul cu lumina si noaptea 30min la 3 ore.
da, la alga aceea ma refer si eu, doar ca e ciudat ca nu apare si pe plante desi pe substrat e f agresiva.
Seamana cu BBA dar nu cred ca este, e bine ca ramane numai acolo si o curat mecanic la 2 saptamani.

Lumina nu este suficienta? Acavriul are 126l brut si 4x24W T5 cu reflectoare.

O sa fac un efort sa iau teste pt nitrati si fosfati cat de curand, desi prioritatea dpdv financiar era sa schimb linia de fertilizare.
daca vrei sa cresti si plante, mergi pe fertisoil... arata si "negru" fata de alte variante care se decoloreaza in timp.

Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Go to: