[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviu.rdk
Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Nu comentez pt a nu face discutii aiurea, in loc sa dam raspunsuri care sa sprijine.
La observatia de mai sus, Dragos, ar putea sa-ti raspunda Humbert si o sa ajungem sa se inchida si topicul asta......
Am avut exact aceeasi problema la prima serie de ramirezi si nu a functionat nici cu redecorare; am trebuit sa renunt la femela respectiva.
Multumesc. O sa am in vedere si rigidizarea placii de fund, in afara de picioarele corpului.
Diferenta in cresterea sanatoasa a plantelor cu/fara dimmare nu cred sa fie perceptibila la privitul in acvariu. Totusi e un moft dragutz sa iti privesti acvariul in diverse ipostaze de iluminare si sa te gandesti ca ajuti si plantele sa aiba un ciclu corect, avand in vedere ca la cei pasionati de cresterea plantelor se creeaza "legatura".....
La ATI exista disponibili suporti pt montat pe bazin? Eu nu am gasit.
Lampa ADA trebuie montata si ceva mai sus..... nu stiu cum o sa fie cu lumina prin camera, cred ca depinde f mult amplasamentul in camera respectiva si destinatia ei.....
Sa inteleg ca echivalentul unei echipari potrivite este in varianta cu led 2x1500lei? Sau ai calculat doua in banii astia?
Am remontat fara cosuri si studiat cu lanterna prin canistra. Aerul nu cred sa vina prin garnitura principala pt ca daca inclin filtrul nu se mai vede sparyul de bule. Bulele sunt mari si vin din laterala dinspre robineti, intre ei. Ce mi se pare ciudat este, ca orice as face nu se umple cu apa pana la garnitura, nivelul ramane la partea inferioara a capacului.
asa da, e ok.
OBS: nu sunt convins ca ai lumina potrivita pt a te gandi la co2, pt moment. Ce model de tub ai?
Nu pot sa-ti recomand ca si produse.... sunt o gramada de variante. Trebuie fixat un buget pt ca la instalatia co2 poti pleca de la ceva f simplu cu producere naturala, sau una sub presiune echipata mai mult sau mai putin... deci de la 150 - 2000 lei. Pt 54l, ideal ar fi sa reusesti sa achizitionezi o butelie de 500g, un reductor si un difuzor. Cu restul mai vezi pe parcurs.
Cam la 2-3 saptamani, functie de ritmul de la tine de crestere, deja o sa fie nevoie sa o trimezi, ca sa zic asa..... pt ca altfel migreaza prin acvariu si e f agresiva.
Eu tund riccia in afara acvariului. Ma rog, scot pietrele pe care este pusa cu plasa, o smulg pe toata, spal la robinet si bag la loc; ramane doar ce este sub plasa.
Fara co2 riccia nu e spectaculoasa si necesita timp mult pt intretinere ca sa nu iti migreze si sa te umpli de nervi. Cu co2 merita efortul pt ca perleaza extraordinar.
Ia ca si plasa pt riccia "pamatuf"din acela de baie. il mulezi f usor si peste piatra si peste buturuga.
Riccia nu conteaza cata pui, ea se va prinde in conditii ok, totul e sa pui uniform dar te prinzi tu repede dupa prima incercare.
Ma uit la el asa demontat... e f dragutz, cred ca il fac galetusha pt mop )))
In momentul acesta am si eu o situatie: imi fac noua mobila de bucatarie.

Am nevoie de sfaturi in ceea ce inseamna rigidizarea blatului. Din experienta voastra ce trebuie sa fac? Trebuie pregatit nu pt acvariul actual, ci pt upgrade.

Datele de intrare:
- acvariu cca 250kg
- va fi asezat pe blatul corpurilor de jos, central
- zona de sub acvariu vreau sa fie libera, fara sprijin intermediar vertical pt a pute pune eventual sump

Cum pot comanda mobila cu ramfosrsari de siguranta, eventual din PAL, fara cadru metalic?

Pt moment am gandit doar ca lateralele perpendiculare din mobila de sub acvariu sa fie la distanta de 80cm, sa creez pi-ul de sub el; PAL si in spate.

Mai e nevoie de ceva? Cei de la mobila ma asigura ca e ok dar nu sunt convins deloc.

Lucian, ma refeream la "premium accesibil". Si lampile in discutie sunt f scumpe. Asa sint dimabile si la Giesseman dar na,.... e vb de peste 750eur.

ATI este clar ca sunt varf de gama, dar cam greu cu livrare direct in Ro, si daca e sa luam si asta in considerare, sunt urate )))
Debitul din specificatii este mult mai aproape de adevar la Eheim decat la orice alt producator. Nu face comparatii dupa specificatiile declarate.
Din punctul meu de vedere, cele mai bune filtre care au fost in piata sunt Eheim Proffesional II. Cred ca Experience de acum e o alternativa sigura.
E o discutie pe forum actuala legata de performanta ledurilor pt acvarii plantate. Pt moment ca sa reusesti o lumina propice plantelor cu leduri, cu siguranta investitia este foarte mare. Eu de ex, pt viitorul acvariu o sa optez intre AquaMedic Ocean Light si Arcadia. Am studiat sufiecient de mult ca sa trag aceasta concluzie. Arcadia este mai buna dar cu 25% mai scumpa. Restul lampilor nu cred ca sunt o solutie buna ca si raport pret/calitate. Bine, fac referire acum doar la lampi premium.... ca poti lua si o lampa de acest fel, cu siguranta ok.... dar.....

http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=20_24_83&product_id=67
Am facut si proba sub presiune in apa, nu pierde aer pe nicaieri.

Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Go to: