[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviu.rdk
Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
nu functioneaza, este doar evacuarea prin supraplin.
S-au dat, se poate inchide.
august 2013
- Rotala rotundifolia
- Ammania bonsai
- Heteranthera zosterifolia

contact la tel: 0727 686 677

Am o radacina de vita-de-vie care dupa ce a fost fiarta cu sare, o tin de o saptamana scufundata si schimb apa zilnic. Inca murdareste apa foarte tare si apare pe ea un fel de mazga.
Am mai pregatit radacini si cu alte ocazii si nu am intampinat probleme. Intr-adevar nu erau vitza.
Am mai vazut post-uri cu aceasta problema dar nu m-am edificat.
Cum pot grabi procesul de pregatire pt introducerea in acvariu?
04.05.2013
La mine a functionat la inceput numai EccoPro300 in acvariu 100l si impresia asta mi-a lasat-o.
Exista si o eficienta slaba de limpezire a apei dupa eventuale interventii in acvariu, desi curentul de apa era bun.
Nu m-a convins ca mi-ar putea duce in conditii bune acvariul, ca si singurul echipament de filtrare.

Am reusit uprade-ul de lumina la 4x24W.
Nu am gasit inca o radacina potrivita pt decor, asa ca am replantat nu foarte organizat.
O sa pun o poza pt a ma ajuta cu sfaturi.
Nu am spus ca nu este importanta, era parerea mea despre cum il poate intretine mai usor, raportat la cresterea oscarilor.

Nu sunt un acvarist avansat, asa ca scuze daca am afirmat lucruri gresite. Faceam doar o apreciere legata de modelele de filtre pe care le-am studiat si eu si le cunosc.
Debitul declarat in specificatiile tehnice, este mult mai aproape de realitate la filtrele Eheim decat la celelalte, asa ca pt debitul net nu cred ca sunt comparative cele trei modele.

Filtrele Eheim este clar ca sunt cele mai bune calitativ dar si la o cotatie de pret mai mare.

Atat timp cat nu cresti plante, orienteaza-te ca modelul sa aiba capacitate de filtrare mecanica foarte buna, nu neaparat bilogica. Din cate stiu, la filtrarea mecanica JBL sta foarte bine.

Eu utilizez doua filtre Eheim si sunt multumit. Ce pot sa spun de ex depre modelul EccoPro300, este ca sta foarte prost cu filtrarea mecanica, ca si punct slab. In schimb, mai am un 2026 care este foarte bine "echilibrat".
Eu am confectionat un add-on la capac super ok, dpdv al meu:
- plexiglass negru 3mm
- 4x dulie rezistenta la apa T5 Gisseman
- droser electronic de generatie noua Philips
- cablaje, stechere, intrerupatoare.....

total fix 200lei
Sa-mi spui si mie, te rog, daca o sa inregistrezi si un rezultat pozitiv in ceea ce priveste disparitia "algei" respective.

Eu ma stradui sa limitez curentul in acvariu.
M-am lamurit din constructia lui 2028 / 2026 ca nu se poate utiliza spatiul de la fundul canistrei.
La filtrul meu 2126, senzorul de temperatura pt termostat sau termostatul este defect; respectiv inregistreaza temperatura cu o eroare de +10C.

Aveti idee din ce cauza sau cum pot remedia?

Este posibil daca nu il utilizez, in spatiul de jos unde este rezistenta incalzitorului, sub cosuri, sa pun material filtrant? Sau acesta trebuie sa fie gol pt formarea corecta a fluxului de apa in canistra?
Urmeaza un upgrade de iluminare de la 2x24W ( Gisseman Aquaflora + Middday) la 4x24W.

La ce combinatie de tuburi ma sfatuiti sa ajung? 2+2 sau 3+1(3 flora + 1 daylight)?

Cumpar lampa 2x24W T5 Eheim MP (echipeaza Vivaline 126).

Ofer 200lei.
Pt mine, combinatia 2x oto + 2x sae + 2x aymonieri + 6x amano shrimp, pot sa-ti spun ca da rezultate in care nu as fi crezut niciodata. Ma refer la faptul ca au eliminat algele, nu doar ca le tin sub control.
Otto aveau la HB Balotesti, acum aprox o saptamana.
"Startup-ul" a avut loc in septembrie 2012 dar a esuat in ianuarie 2013, din cauza bataliei pierdute cu algele.

Acum, dupa reciclarea de lunga durata, se pare ca merge din plin.

Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Go to: