[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
cauta la orice petshop burete pentru filtru clasic cu pompa de aer..
eu am luat de pe nevertebrate.ro cu 7 lei, dar inainte luasem de la un petshop mic .
nu cred ca e neaparat mai bine, ci doar te scapa de problema cu aerul in canistra..
in rest tind sa cred ca pompa se va chinui mai tare si se va uza mai repede din cauza apei nefiltrate pe care o circula..
eu folosesc 2 hw 302. le poti gasi si sub denumirea de sunsun ..
cel mai ieftin l-am gasit cu 220 de lei.
primul l-am luat anul trecut, si nu l-am desfacut de atunci( e plin cu siporax) si al doilea acum 2 luni (plin cu lava si zeolit)..
si eu am destule comenzi la activ cu nevertebrate.ro , toate fara probleme speciale. Singurele mici dificultati au fost cu niste zeolit si roca vulcanica, ambele cu o granulatie mai mica decat ce scria pe site, dar ce-i drept acolo scria aproximativ.
in rest trimit totul foarte bine ambalat si la timp..
am mai comandat de la aqueriumprest niste pompe de apa, iarasi am fost foarte multumit.
cred ca are legatura cu porozitatea (pori per inch) , deci cu cat mai mare este numarul , cu atat este mai fin buretele.
daca ai o singura valva ori scoti seringa, comprimi, conectezi iar seringa, ori tragi gu gura cu incredere;)
eu aveam multi pesti si cam la 2-3 zile schimbam perlonul, am avut un sac de 1kg pe care dadusem 40 de lei .. nu am consumat nici macar un sfert din el. avantajul era ca perlonul retinea resturile grosiere, iar buretele se colmata mult mai greu.

eu am fost foarte multumit de sistem, l-am schimbat in favoarea canistrelor actuale doar pentru ca pompa avea uzura la ax si incepuse sa vibreze destul de deranjant. a functionat pe toata perioada cu un evo 3 parca, nu mai stiu exact cine o fabrica.

pentru acvariul testoaselor am avut un sistem similar, dar cu un powerhead de la un resun sp 2500 , care avea un debit mare, dar era mai galagios, si axul s-a uzat mai repede.
exact pe principiul de mai sus am functionat si eu mai bine de un an.
ordinea materialelor era putin diferita, dar functiona.

eu aveam asa:

-primul compartiment teava de comunicare cu acvariul ( acelasi material gri ca mai sus) + incalzitor asezat vertical.
-al doilea ( apa vine pe sus), asezate de sus in jos : vata perlon pe care o schimbam la 2-3 zile, burete grosier, burete fin, siporax
-al treilea (apa intra pe jos ) : siporax ( in total cam 2 litrii)
-ultimul (apa intra pe sus) bureti in jurul pompei pentru a micsora vibratiile si pompa de retur.

atentie : - filtrul sa fie cel putin de inaltimea acvariului, teava de comunicare sa nu prinda aer in timp( sa fie etansa), circularea apei prin compartimente sa fie suficienta ca pompa sa nu ramana fara apa, pompa sa nu stea "lipita de sticla " pentru ca va vibra. apa care poate fi intoarsa de pompa sa nu depaseasca volumul acvariului.

personal latimea de 10 cm imi pare cam mica.. vei avea nevoie de spatiu sa mai bagi mana pe acolo , plus ca daca faci mai multe compartimente apa va circula din ce in ce mai greu.
personal as merge pe latime mai mare si compartimente mai mari si mai putine

bafta.
nu s-ar putea face si cu un senzor de nivel si o electrovalva montata pe furtunul filtrului??
ar mai fi varianta sump si gaura sa fie facuta in sump...si ar fi si mai eficient decat doua canistre probabil.
am avut si eu filtrul asta in trecut, nu incape foarte mult material filtrant in el, iar daca il umpli cu siporax sau altceva cred ca mediile respective se vor colmata foarte repede . Nu cred ca pasla aia e suficienta pentru filtrarea mecanica.
Deci neaparat un extern.
Eu foloseam powerheadul sp 2500 la un filtru extern de gen sump dar situat in spatele acvariului.
schimb hoplo maricel ( cam 10-13 cm) cu mascul xifo portocaliu/ SAE/ sau plante easy/medium..
As prefera sa-l dau cuiva cu un acvariu maricel( macar 100L), ca sa fiu sigur ca ii merge bine.

Preferabil zona 1 decembrie 1918/ titan/ nicolae grigorescu
Sigur nu se monteaza pe returul filtrului??
melci comunitari Physa sp.
O cautare pe google te va lamuri in legatura cu mai multe specii de melci " comunitari".

Spor
cumpar stand acvariu 112l dimensiuni necesare 80X35X... si un acvariu mic gen 30x30x30 pentru perioada de tranzitie a acvariului actual.
preferabil Bucuresti zona Dristor - Titan- Salajan , dar ma pot deplasa si in alte zone .
eu n-am inteles faza cu "overflow" ..ce rol are ansamblul acela la o canistra??? ai vrut sa scazi debitul sau ce?
salut! Bine ai venit!

Ma numesc Radu si nu am experienta deloc in acvaristica!

Lasa ca-ti trece.. Pana atunci citeste prin forumul asta ..si o sa inveti multe

LE: SCRISUL ALA NU E SUFICIENT DE MIC>>
1. eu unu as incerca sa injectez niste silicon in zonele care par mai afectate( doar ca extra masura de securitate ) ...Problema este ca ar trebui intai curatat si degresat locul, pentru ca altfel siliconul nou nu va adera la sticla.
2. la baza as pune sub acvariu o foaie de polistiren de 2cm sau de 5 .. astfel acvariul va sta pe toata baza , nu numai pe rama.

din ce am vazut pe acest forum , dar si pe altele Dow 881 este siliconul preferat..eu am mai folosit cu succes si Bison special pentru acvarii (transparent), dar doar pentru ca atunci nu am gasit Dow corning.
ai pus pietre la fiert in apa sarata???? De ce???
stiam ca asa se face la buturugi/lemne pentru a nu putrezi foarte repede..dar la pietre care e scopul??
eu iti multumesc pentru prezentarea minunata , imaginile postate si pentru inca un acvariu la care sa visez..

superb! Felicitari!

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: