[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi25
Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Pai in principiu la echinodorus ar trebui 0.25 Watt per litru iar la moss 0.50 Watt per litru.
Daca ai avea posibilitatea sa pui un neon de 21W/24W T5 ar fi bine sau sa mai atasezi unu
de 15W ar fi iara bine daca nu poti lasa asa eu zic ca e ok la ce plante ai.
Cam ce plante ai ?
deci ajung 4 l
@ koala: este vorba de acvariul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22451.page iar ca hrana le dau JBL Novo Granocolor

Mersi mult pentru informatii o sa incerc sa cumpar Eheim Substrat pro in canistra cea mare in toate sertarele iar in ultimul(primul de sus) o sa las buretele
cu care a venit filtrul si o sa urmaresc ce si cum daca se vad rezultate o sa aplic aceeasi metoda si in cealalta canistra.
O ultima intrebare oare ajung 4 l de Eheim substrat pro la un e1501 ? Canistra zice ca are 12 l si sincer nici nu stiu cat sa cumpar...

Mersi mult de raspunsuri.
Pai ca o prima idee mam gandit sa pun in toate sertarele Eheim substrat pro + buretele care este in ultimul sertar
dar nu stiu daca e ok asa, si de aceea as vrea mai multe pareri de la persoane care folosesc sau au folosit astfel de
material filtrant. Dintre Eheim substrat pro si matrix care este mai eficient ?
Salut, am 2 canistre de la JBL, un e901 si un e1501. Ambele sunt pline cu ce au venit adica (Burete, Micromec si Bio Balls).
Vreau sa mentionez ca apa din acvariu nu este suficient de curata din punctul meu de vedere, adica nu este foarte
limpede (cristalina). Pe langa cele 2 canistre am si un FAN2 plin cu perlon care il schimb la 2 saptamani.
Cele 2 canistre functioneaza de 2 luni sa zic. Eu sunt de parere ce materialele filtrante nu sunt destul de eficiente.
Asa ca va rog sa va dati si voi cu parerea ce sa fac ! Adica sa raman pe ceea ce este in ele sau sa cumpar alt material
filtrant pentru ele, dar ce sa cumpar ? Eu m-am gandit la Matrix, Sera Siporax, Eheim Pro Biomedium.
Voi ce imi recomandati sa pun in ele ? Sa pun intr-o canistra carbune activ cu bureti si Siporax si in cealalta matrix sau Eheim
substrat pro sau cum sa le configurez ? Sau sa pun in ambele substrat pro si burete ?

Astept pareri !

Multumesc,
Cristi
Ok atunci mai convins si o sa imi iau si eu unul !
Mersi pentru ajutor.

Se poate inchide topicul !!
Pai initial mam gandit sa cumpar un HOB de la Aquael un FZN 2 mai multe detalii http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/4986-Filtru-extern-Aquael-FZN-2.html
dar nu am avut niciodata un HOB si nici nu am vazut unu live cum functioneaza,
eu m-am gandit ca face galagie adica cum cada apa din cascada nu se aude in camera ?
Eu am acvariu in camera in care dorm si na... as vrea sa nu se auda cum curge apa
Caut un filtru extern dar sa nu fie de un debit prea mare !
Il vreau pentru un acvariu de 30l
Astept oferte.
Cititi ultimul Post !
Poti sa iti dai seama ca omori tot si cu ochiul liber doar daca te uiti la pesti si ii vezi ca inoata saracii la suprafata
atunci iti dai seama ca ai un nivel de CO2 peste limita. Dar asta e asa acum ii vezi ca inoata si dupa ii vezi ca plutesc
nu cred ca mai ai ce sa faci Eu de ex am testul acela permanent de la JBL nu am controller si toate sunt bune si
frumoase, il menti verde brun si e ok, daca chiar nu iti dai seama ce e aia ai si acele abtibild unde este totul clar.
......
@ bsilviu2000 : Pune o poza cu modificarea la sistemul de iluminat te rog ! Ca sunt interesat si eu de asa ceva.

@ Severus : Daca te mai pot ajuta cu ceva sa imi spui
Filtrul acela bioflow il scoti lejer cu un cutit sau un cutter eu cel putin asa lam dat jos.
Un filtru extern eu zic ca un e901 e suficient mi se pare ca un e1501 sa fie cam mare si o sa iti faca
curenti prea mari sau il reglezi la debit nu cred ca e bai
Iar ca neoane vezi ca sigur iti va veni cu 2 neoane Juwel High Light Day si o sa ai o lumina alba intensa.
Eu am renuntat la ele ca se vedea urat in acvariu si plantele nu o prea duceau bine, si am trecut pe gama
de neoane de al JBL care sunt foarte bune. Eu iti zic din ce am vazut la acvariul meu un Rio 240 care il am deja de
arox 2 luni sa zic. Mai multe detalii poti sa vezi in postul din semnatura.
O mare parte din plante au ajuns la mine chiar foarte multumit de ele !
Mersi mult stefane.
daca imi trebuia ceea ce se vindea cumparam dinaintea ta
[quote=babanukriss]oricum,de necrezut cat de jalnici suntem.....[/quote]

aici iti dau dreptate [b]suntem[/b]
se poate observa in toate mediile atat politice cat si de zi cu zi
taranu' tot taran ramane.
Poate asa o sa ii creasca afacerile.
salut tine minte vanzatorii de la petshop in general au mai lucrat si la real si alte supermarketuri
deci ei nau nici o taina cu ce vand acolo. In acvariul tau de 54l nu ai cum sa ti 50 de pesti (ba poti sa ti
niste pui de la un vivipar cv pana cresc ca dupa e aglomeratie urbana). Eu am un beta mascul+femela
intr-un acvariu de 400l impreuna cu alte specii de pesti si pot sa spun ca se impac, dar am pesti destul de mari
si poate de aceea, daca vei pune un beta cu ceva vivipari o sa vezi ca le dispar cozile o sa fie cam grea combinatia
avand in vedere ca ai un acvariu mic. Daca vroiai sa cresti beta trebuia sa iti cumperi un nano 10l-15l unde ti chiar
numa un mascul de beta, fara plante/filtrare si alte chestii. Cum a spus stefan mai citeste pe aici ca o sa dai de multe
posturi cu ceea ce vrei sa faci si tu. iar plantele fac pariu ca pe acele 5 artificiale ai dat in jur de 40 lei, bani cu care
puteai sa cumeri de aici de la colegi multe plante adevarate.
Acest filtru nu facea acea valuire a suprafetei !
Pentru oxigenare ai nevoie de pompa de aer separata sau un alt filtru gen: aqael Fan1/2/3
daniel12 wrote:Sa inteleg ca te-ai consultat cu vanzatorul de ai ajuns sa cumperi substratul asta?

garantat !

Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Go to: