[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xenon
Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Am pus manado si am pus 15 creveciori red cherry.In plus am pe o parte din buturuga niste java moss primit cu crevetii .
Ia un acvariu mic,cam la 10-12 litri,un filtru hangon,sau intern dar mic si sa nu faca valuri.Nu fa greseala de a cumpara alte vietati pe langa el,il vor stresa.Betta nu e ceea ce pare,cine zice ca e usor de intretinut minte.Betta e un peste sensibil,bolnavicios.Gasesti la rubrica "Anabantidae" o carte de ingrijire betta,se pare ca trebuie reuploadata.In rest pestele o sa traiasca in orice il vei pune,dar asta nu inseamna ca va trai si bine.Daca doresti sa ii oferi conditii cat mai bune.Urmeaza sfaturile de pe forum si vei reusi .
Pe jijia am gasit nuferii.Nu baga planta aia din iaz.Eu o am intr-un acvariu de 15 litri singura,si incepe sa se descompuna .

Si eu ii pun si easycarbo.
Si eu am luat din Jijia acelasi tip de planta.De vreo 4 zile o tot curat si nu dovedesc sa indepartez tot de pe ea + ca ii pica frunzulitele,desi o tin intr-un acvariu separat in care e numai ea si ii pun easy carbo.Singurele plante care provin din lacuri,rauri etc si merita puse in acvariu sunt nuferii,orice tip de nufar merita pus.Eu am o specie de nuferi mici tot din jijia,foarte draguti .

Ca sfat,nu o pune in acvariu direct.Laso undeva unde o poti spala si vezi cum evolueaza primele zile.Desi daca vrei sa mergi la sigur,nu te obosi sa o iei din natura.Sunt multi acvaristi care o au curata in acvariu,si e ieftina.
Multi vorbesc dar putini din ei nu stiu.Eu la nano meu de 8 litri am asteptat 3 saptamani.Zebra nu moare dar simte toate schimbarile din mediu care se produc pe timpul ciclarii.Nu stiu cu cine ai vorbit,dar cine a spus ca nu ai ce sa ciclezi la 14 litri se poate lasa de acvaristica.Orice acvariu trebuie ciclat,pana si unul de 3 litri daca are filtru se cicleaza in timp.Nu este o regula anume ca pestele sa moara pe timpul ciclarii.Dar nu o duce bine,si nu o sa traiasca cat ar trebui sa traiasca.

Stiu ca esti confuz si ca ai o multime de informatii care vin spre tine,dar eu te asigur ca tot ce citesti aici pe forum e sfant.Ca o sa auzi multe,prin piata o sa ti se spuna ca in acvariul tau poti tine 10-15 pesti gen xipho,molly si guppy.Dar aia spun doar ca sa le faci vanzare,nu ii intereseaza soarta pestilor.Daca ai nelamuriri posteaza aici si te ajutam,noi nu avem nici un interes sa facem rau sau sa dam sfaturi care sa te induca in eroare.

O seara frumoasa.
Scriu si aici,este prea devreme sa pui pestisori.
Salut!Bine ai venit printre noi.Te asteptam cu niste poze.
Bine ai venit!Asteptam proiectul
Par intr-adevar a fi alge,dar este cert ca nici planta nu o duce prea bine.Cumpara niste easy carbo de la easy life,se descurca destul de bine cu algele si niste creveti dupa perioada ciclarii.Cu putina rabdare se rezolva.
Si eu m-am gandit la acelasi lucru dar nu stiu ce sa pun altceva.
Ca pesti ma gandeam la o pereche de endleri,si poate niste rcs .
Si Dan are dar daca vrei,si daca poti eu ma intalnesc cu un prieten care e si coleg forumist aici,si iti arat eu la cine.Dar mai intai sa stabilizezi cat de cat acvariul.
Oricum trebuie intretinut bine.Daca vrei sa tii 4 pesti incearca endleri.Sunt mici si usor de intretinut,si ca mancatori de alge ar merge si niste melci dar recomand crevetii.
As sugera sa scoti furtumasul de la filtru,iar filtrul sa il ridici putin mai sus cat sa faca ceva valuri la suprafata.Ar fi suficient pentru oxigenare .
Pietrisul e cam mare,dar arata bine,sa incerci sa cumperi niste manado si sa pui.
Becul sa fie economic,11W.Iti recomand nisip de quartz,sau daca vrei sa mergi pe ceva mai calitativ poti cumpara JBL manado.Ambele sunt foarte bune.

In privinta iluminarii,4-5 ore pe zi acum la inceput,si sa adaugi plante o data cu inceperea iluminarii.Cumperi si tu un pot de egeria densa,ceva bacopa caroliana.Plante easy mai pe scurt.
Buna!Vin si eu mai cu intarziere,dar tot am venit .

Iti sugerez sa iei un filtru cu debitul de 200 litri/ora.Ar fi cel mai recomandat.Renunta pentru moment la toti pestii,pui filtru,pui nisip,ceva plantute si il lasi la ciclat [in speranta ca ai citit despre ciclul azotului].Apoi dupa 3-4 saptamani,perioada normala in care un acvariu se cicleaza,poti pune si pestisorii.Acum ca nu ai filtru ia si fa schimburi zilnice de apa,si chiar dupa ce pui filtru continua asa.NU schimba toata apa,la cele zilnice 10-15% iar dupa ce treci la cele saptamanale undeva la 20-25%.
Inteleg atasamentul de pesti dar intotdeauna poti gasi mai frumosi,eu am gasit in piata de animale guppy endleri,pesti rari,frumosi si la 10 lei perechea un chiripir.Dar sa nu ne aruncam la cumparat vietati.

Deci ce ai tu de facut sunt urmatoarele lucruri:

1.Cumparat filtru : max 15 lei in piata
2.Doneaza pestii,toti.[poti cumpara altii mai frumosi mai tarziu,daca vrei iti pot da eu guppy ca mi s-a scarbit,50 de pui la activ,eu iti dau gratis]
3.Cumpara plante,tot din piata,cele easy sunt ieftine.Nu recomand sa iei din pet-shop [gen animax,zoomania] pentru ca au alge,sunt bolnave etc.Singurul pet-shop care il recomand este arca-pet de pe Stefan cel Mare.
4.Fa schimburi zilnice de apa.Repet 10-15%,la acvariul tau ar veni 1-2 litri de apa.

Si nu sunt sigur dar deschid subiectul.In privinta apei de fantana,am citit multe,si bineinteles toate se bat cap in cap.Dar ceea ce este sigur e faptul ca in unele zone nu este buna pentru pesti.Deci tragem concluzia ca,o sa ai nevoie de ceva conditioneri.Repet,nu sunt sigur,daca cineva stie mai bine,sa trateze aspectul acesta in detaliu deoarece este unul important.

L.E. : In privinta iluminatului,cumpara o lampa cu cleste[de birou] si pune un bec economic de 11w.Este suficient.
As dori sa mai adaug in lista si o pereche guppy split tail.
Excelent!Setup-ul perfect!Parerea mea este ca ar arata bine daca ai lasa acea carare,da un efect de adancime mai profund.
Cumpar o pereche de pesti guppy :

1.Pereche double swordtail guppy [poza : http://imageshack.us/photo/my-images/112/are1y2304mb1cq6.jpg/ ]

Sau :

2.Pereche swallow guppy [poza : http://www.bloggang.com/data/2tone/picture/1220794636.jpg ]

In privinta culorilor mi-ar place pe culoarea albastru deschis,inchis.
Tin sa precizez ca vreau perechea cu conditia ca ambii pesti sa fie tineri.
Astept oferte!
Afecteaza cumva prezenta acvariilor intr-o camera in care se vopseste un calorifer?Afecteaza cu ceva acei vapori de vopsea?
Multumesc!

Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Go to: