Buna!Vin si eu mai cu intarziere,dar tot am venit

.
Iti sugerez sa iei un filtru cu debitul de 200 litri/ora.Ar fi cel mai recomandat.Renunta pentru moment la toti pestii,pui filtru,pui nisip,ceva plantute si il lasi la ciclat [in speranta ca ai citit despre ciclul azotului].Apoi dupa 3-4 saptamani,perioada normala in care un acvariu se cicleaza,poti pune si pestisorii.Acum ca nu ai filtru ia si fa schimburi zilnice de apa,si chiar dupa ce pui filtru continua asa.NU schimba toata apa,la cele zilnice 10-15% iar dupa ce treci la cele saptamanale undeva la 20-25%.
Inteleg atasamentul de pesti dar intotdeauna poti gasi mai frumosi,eu am gasit in piata de animale guppy endleri,pesti rari,frumosi si la 10 lei perechea un chiripir.Dar sa nu ne aruncam la cumparat vietati.
Deci ce ai tu de facut sunt urmatoarele lucruri:
1.Cumparat filtru : max 15 lei in piata
2.Doneaza pestii,toti.[poti cumpara altii mai frumosi mai tarziu,daca vrei iti pot da eu guppy ca mi s-a scarbit,50 de pui la activ,eu iti dau gratis]
3.Cumpara plante,tot din piata,cele easy sunt ieftine.Nu recomand sa iei din pet-shop [gen animax,zoomania] pentru ca au alge,sunt bolnave etc.Singurul pet-shop care il recomand este arca-pet de pe Stefan cel Mare.
4.Fa schimburi zilnice de apa.Repet 10-15%,la acvariul tau ar veni 1-2 litri de apa.
Si nu sunt sigur dar deschid subiectul.In privinta apei de fantana,am citit multe,si bineinteles toate se bat cap in cap.Dar ceea ce este sigur e faptul ca in unele zone nu este buna pentru pesti.Deci tragem concluzia ca,o sa ai nevoie de ceva conditioneri.Repet,nu sunt sigur,daca cineva stie mai bine,sa trateze aspectul acesta in detaliu deoarece este unul important.
L.E. : In privinta iluminatului,cumpara o lampa cu cleste[de birou] si pune un bec economic de 11w.Este suficient.