[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mihai Boldor
Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
Am o mica dilema, poate ma ajuta careva mai experimentat in cresterea Ramirezilor, azi mi-am gasit masculul de Ramirezi mort, e al doilea care moare in aceleasi conditii, in decurs de o luna, femela ramane, masculii se pare ca tot mor, isi pierd pofta de mancare si stau ascunsi desi coloritul si-l cam pastreaza, am observat ca femela ii cam agresa de cate ori ii vedea, poate fi aici rezolvarea misterului, femela sa nu ii accepte si sa-i cam bata? Mentionez ca in rest nu am avut decese la nici o alta specie de peste, nu se pune problema de suprapopulare.
eu nu folosesc pauza, 9 ore luminez pe zi
dinala nu am avut ocazia sa ascult, asa o fi, chestia e ca si filtrele mele sunt foarte laudate pe net ca sunt mega silentioase si nu ma pot plange deloc dar nu sunt nici chiar sa nu le auzi
Nu am sa fac micinos pe nimeni dar eu inca nu l-am vazut pe ala mega silent, mai caut
Uite, eu nu vreau sa te supar Stefan dar eu din cate filtre externe am si am vazut cu ochii mei si la altii eu inca nu am vazut filtru ala care sa nu il auzi numai daca stai la jumatate de metru de el, mi se pare putin treaba asta ca si masinile tuturor care consuma mult mai putin decat masina ta
Foarte bine te-ai gandit Pushkatu-ule
Mergi linistit pe JBL, e silentios si e perfect pt aplicatia ta. Nu te lasa descurajat de chestia cu scaderea debituliu, se curata furtunele si gata, treaba de cateva minute. Am avut de-a face cu ambele branduri si JBL e clar mai ok
Filtrul a fost scos de pe un Juwel rio240.
A fost folosit cam 2 luni, motivul inlocuirii fiind achizitionarea unui filtru extern.
Filtrul functioneaza impecabil si este silentios
Este un filtru foarte bun, atat pentru filtrare biologica cat si pentru filtrarea mecanica.
Dimensiuni 15.5 L x 10.2 l x 45.5 h cm
Are pompa de 600l/h iar cutia permite introducerea a 3l de material filtrant, o parte din bureti pot fi inlocuiti cu materiale biologice pt o filtrare bio si mai buna.
In corpul lui se poate baga si incalzitorul, suportul este deja inclus.
Vine echipat cu toti buretii si cosuletul cu material de filtrare biologica plus un burete de carbon si unul pentru eliminarea nitratilor ambele noi noute, sigilate.

Pretul este 200 ron + taxele de transport (nu trimt prin posta romana), pretul este usor negociabil.

image
image
image

In cazul asta ori asa cum te-ai gandi tu ori un burete pus pe pe sorb sau varianta de la Eheim
https://www.google.ro/search?gs_rn=25&gs_ri=psy-ab&tok=1zIAhzDEPrVBZclP8nfDxg&cp=9&gs_id=x&xhr=t&q=eheim+prefilter&safe=off&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.50768961,d.bGE&biw=1247&bih=662&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=FJQSUsn6N5HY4QTpx4CABw
Mi se pare putin ciudat ca e prea puternic debitul avand in vedere ca tot pe un acvariu de 240 litrii eu folosesc 2 filtre externe de 750 l/ora fiecare si am acvariu foarte plantat si nu imi zboara chestiile prin el
buretele albastru nu e suficient ca sa opreasca colmatarea Siporaxului, filtrele de la Sera care sunt facute sa mearga cu Siporax fara modificari au un principiu simplu si eficient de functionare si anume apa vine din acvariu, trece printr-un burete de filtrare mecanica grosiera pe urma prin perlon si apoi intra in Siporax. La tine filtru din fabrica nu e facu sa mearga asa pt ca foloseste altfel de medii de filtrare biologica. Pe scurt in sertarul de jos trebuie sa pui buretele albastru, perlon si dupa pana sus poti baga Siporax
gasesti expre pt filtrele Eheim parte de prefiltrare ce se monteaza direct pe intake care se curata mai des dar nu iti mai colmateaza filtrul, siporaxul daca nu beneficiaza de o filtrare mecanica foarte buna se colmateaza si nu va mai fi la fel de eficient.
mutumesc baieti, m-ati lamrit )
Buna, imi poate spune cineva ce pesti sunt aia din poza, in dreapta jos, cu dunga neagra pe ei, stiu ca sunt ceva pesti de amazon da nu stiu denumirea.
image
cum crezi tu, eu am avut rabdare si am si tradus ce scrie in descrierea filmuletului de catre cei de la JBL, ei asa sustin, eu am si incercat si chiar asa s-a intamplat, acuma na
Tot s-a povestit de noile filtre JBL si de cum isi pierd ele debitul destul de repede. Cei de la JBL au publicat clipul asta

Asa ca impreuna cu un prieten care are un JBL E701 am asteptat sa ii scada debitul simtitor (cam o luna juate) si am curata doar furtunele fara sa desfacem fitru cu peria JBL Cleany, rezultatele nu au intarziat sa apara, debitul si-a revenit, merge perfect cu debit sanatos. Tin sa precizez ca furtunele nu erau incredibil de murdare dar se pare ca mizeria chiar si asa in cantitati mici a fost suficienta ca sa afeteze debitul.
Filtrul a fost scos de pe un Juwel rio240.
A fost folosit cam 2 luni, motivul inlocuirii fiind achizitionarea unui filtru extern.
Filtrul functioneaza impecabil si este silentios
Este un filtru foarte bun, atat pentru filtrare biologica cat si pentru filtrarea mecanica.
Dimensiuni 15.5 L x 10.2 l x 45.5 h cm
Are pompa de 600l/h iar cutia permite introducerea a 3l de material filtrant, o parte din bureti pot fi inlocuiti cu materiale biologice pt o filtrare bio si mai buna.
In corpul lui se poate baga si incalzitorul, suportul este deja inclus.
Vine echipat cu toti buretii si cosuletul cu material de filtrare biologica plus un burete de carbon si unul pentru eliminarea nitratilor ambele noi noute, sigilate.
Este recomandat pentru acvarii de pana la 240 litrii.

image
image
image
image
image
image

Pretul este 230 ron + taxele de transport (nu trimt prin posta romana), pretul este usor negociabil.
Cam asa functioneaza skimmerul pe fostu meu acvariu
http://www.youtube.com/watch?v=0QlMNnXhUTk
momentan detin un Juwel Rio 240 si filtrul intern e foarte ok dar nu ma scapa de biofilm asa ca folosesc skimmerul de la JBL pus in coltul stanga spate
Imi place atentia la detalii, arata curat si elegant, o cioata parca nu ar chiar strica dar asta e doar parerea mea
arata foarte bine acvariul, poate cam putine pietre pentru africani

Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
Go to: