[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Araldq
Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
In principiu o pompa de calitate (a se citi ca e confectiontata bine cu materiale de calitate).
Daca nu s-a rezolvat problema incearca sa o desfaci si sa ii aranjezi membrana in asa fel incat magnetul sa nu mai bata in electromagnet (cand desfaci iti dai seama la ce ma refer), eventual s-ar putea sa tebuiasca sa schimbi membrana).
Sau cu zgomot si mai putin un powerhead.
nu. au fost insamantate inainte de a ajunge in acvariul respectiv...asta daca sigur sunt xifo...
incearca pe la magazine...nu stiu ca nu sunt din bucuresti deci aici ii las pe altii.

ce zicea respectiva poate nu erau pirania..e o pseie..pacu parca ii zice care seamana izbitor si sunt ierbivori.
acolo incalzitorul e depasit..el se opreste probabil la 28 din incalzit, dar opriond termometrul se incalzeste probabil mult mai tare in capac si incalzeste apa. teoretic daca il opresti pe timpul noptii ar trebui a ramana temp la care vrei tu.
treaba e ca daca incalzitorul ar urca el din principiu pana la 31 de grade, atunci cu sau fara ventilatie sigur ar urca mereu temp (raportul putere/volum e mare).
nu e prea mica. ca numar de bule..pai corect ar fi sa masori ph-ul si kh-ul si sa calzulezi, ochiometric..1-2.
ia vreo 6 ...si prima pereche se formeaza dupa 6 luni, cand au cam 5 cm in diametru (corpul). vezi ce iese din ea, daca ies pui din icre ..si daca da, pe ceilalti ii dai, daca nu ies pui din ea..poate ai sanse sa se mai faca una din care sa iasa.
oricum, din momentul in care incep sa se pregateasca pentur prima data incep lupte crancene pe acolo.
daca nu ai capac de sticla sau neoanele sunt apropiate de suprafata apei incearca sa ti tija in apa pentru a evita arderea ei.
In prinipiu pana incep sa depuna pot fi tinuti si cu alti pesti, apoi nu prea..devin destul de bataiosi si nu cred ca a ivrea sa vezi cum toti ceilalti pesti stau inghesuiti intr-un colt, sua cum o pereche de scalari se chinuie sa pazeasca ponta.
Oricum, daca ti o pereche, care depune si si are grija de pui..spectacolul e superb si merita efortul.
daca pui 2 perechi vor exista mereu dispute teritoriale..si nu va fi o placere.
se poate acoperi...si gata...
depinde si cat de plin cu plante e acvariul,. de exemplu si eu il am langa geam si nu am probleme cu algele. tine si de densitatea de plante din el.
pai s-ar putea sa ajungi frumos la vreo 300L cu 100/50/60....)
da, dar dupa ce le ti1-2-3 zile in ceva ca sa se curete de pamantul din ele, si spalate.
da si tu mai multe detalii in primul rand...
apoi...mucilaginos si alb...da cat de mare? a aparut inainte sa moara sau dupa ce a murit? cat de mari sunt pestii? cat de mare e bazinul ? ce temperatura ai in el?
Nu am crescut discusi de loc, dar extrapoland de la alte ciclide, nu stiu daca s-a spus, dar in primul si in primul rand ai nevoie de o pereche compatibila. Asca consider eu ca e secretul cel mai mare legat de reproducere, valabil la majoritatea speciilor.
Si atunci ca sa fiu carcotas pana la capat..nu exista riscul sa "curete" polistirenul de tot? sau cu ce il acoperi?
Bafta la capacitate!..hai ca mai e putin..trage tare acum..ca poate se mai ingrasa porcu in ajun.
e bine sa pui si intre poal si acvariu..daca pui direct pe pal acvariul risti sa prinda un firicel de nisip ceva si sa sparga fundul.
Uitati-va cat de mare e acvariul...daca sunt pusi 10 acolo am impresia ca la un mometndat, poate chiar inainte sa se formeze o pereche cresterea va deveni limitata din cauza aglomeratiei. Ziceti de card..da corect..dar mai bine decat numarul se calculeaza densitatea lor.
glossostigma are neveoie de multa lumina si aditie obligatorie de Co2
acicularisul creste inalt..eu am avut si de 40-50 cm... daca vrei covor o tunzi
ai putea sa iei in considerare si marsilea.
ai acvariul acoperit?

Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
Go to: