| Message |
|
|
La 6 pesti sansele sunt parca pe undeva pe la 94% sa se aleaga o pereche, si cam jumate sa se aleaga 2 perechi...ar insemna intr-adevar sa ai ghinion 
|
 |
|
|
|
Si faptul ca nu mai sapa...practic nu ii priveaza de un comportament natural al lor?
|
 |
|
|
e buna. cinvinge-i ca un peste hranit mai putin o duce mai bine decat unul obez
Pentru cei care vor automat feeder...pai mergeti pe la vreun magazin si spuneti-le sa va aduca pe comanda. in Bv am vazut ceva de la sera parca pe la vreo 700-800 de mii.
|
 |
|
|
|
Daca vrei un acvariu mai mare...pai...il pui la locul lui, il lasi la ciclat, apoi pui pestii si eventual desfiintezi acvariul vechi.
ca sa grabesti umpic procesul de cilcare, in substrat pui ceva nisip din acvariul vechi si o parte din apa.
|
 |
|
|
|
Pai cam un an traiesc, acum depinde si de temperatura, dar nu foare mult.
|
 |
|
|
|
Mai bine te rezumi la 6. eu asa as face.
|
 |
|
|
La nisip ma gandeam si eu...tocmai datorita usurintei sifonarii, dar ma gandeam ca e mai greu de mutat (operatie "uzuala" la ei). Si intentionez sa tin ceva plante..niste gigantea, pusa in coltul facut de filtru cu peretele din spate, cu scopul de a se intinde pe toata partea din spate a acvariului..poate merge.
Interesanta ideea cu decorul "extins"...dar esti sigur ca partea de pe fund nu va avea de suferit?..si fara substrat..nu se pierde o importanta parte din bacteriile utile?..plsu ca la un momentdat s-ar putea sa te trezest ica ai niste pesti frustrati..si o sa aibe nevoie de consiliere...cel putin psihologica, poate cu timpul chiar psihiatrica 
|
 |
|
|
|
O intrebare am si eu, din experienta celor care au mai crescut in principiu..ce tip de substrat ar fi mai potrivit?
- nisip
- granulatie 2-3
- granulatie 3-6
- granulatie mai mare
Asta pentru acvariul cu Oscari, nu la modul general.
|
 |
|
|
|
o sa stagneze umpic, apoi o sa o ia de la capat si taja va continua sa creasca si sa se umple de pui si de flori...ma ro..acum presupun ca nu o sa aibe parte de o schimbare mare a chimismului apei, dar in principiu nu sunt probleme. daca o scoti din pahar, sa nu ii speli radacinile )eventual chiar poti sa le tunzi putin)
|
 |
|
|
|
Kata...nu prea ai dreptate, daca cele 830 intr-adevar nu sunt speciale pentru acvaristica (dar lungimea de unda pe care emit si intensitatea le fac sa fie excelente), Aquarelle sunt special facute pentru asa ceva, ca sunt mai ieftine, ok.ai dreptate, dar asta nu pentru ca ar fi o "varianta mai ieftina" pur si simplu fiindca sunt trecute prin mai putine "maini". Si nu au cum sa fie o varianta mai ieftina atata timp cat caracteristicile difera, ai pus vreodata unu langa altul un agua-glo si un aquarelle sa vezi diferentele?
|
 |
|
|
|
Cand scrie gurami simplu se refera la Trichogaster trichopterus, iar cand scrie leeri la Trichogaster leeri, iar cand scrie colisa la Colisa lalia.
|
 |
|
|
|
Cat tine acvariul. Daca e vorba de reproducere, atunci e alta problema..la betta undeva 10-15 cm, la restul merge si mai mult (icrele nu se scufunda ca la betta)
|
 |
|
|
|
Eu zic sa il scoti. ingreuneaza procesul de formare a bacteriilor utile (lipsa nitratilor duce la o dezvoltare mult mai lenta a acestora)
|
 |
|
|
scuze de offtopic..dar...
cel putin jumatate din apa pe care o pui sa fie fiarta si lasata sa se raceasca
care ar fi scopul?
|
 |
|
|
|
Nu folosesc. Este eficient, nu este necesar. Carbunele trebuie inlocuit cam la 2-3 luni (in functie de volumul de apa filtrat, de cantitatea de substante chimice din apa etc..).
De exemplu..daca pui in apa substante nutritive pentur plante acestea vor fi absorbite de carbune...lucru care nu este de dorit. daca faic un tratament is apoi vrei sa inlaturi substantele din apa apoi, e util.
|
 |
|
|
|
Iti dai seama ca nu e o ordine stricta...pot fi noduri la care sa apara doar flori, altele la care sa dea numai plantutze...depide de specie, de conditii..de cum are chef planta..
Felicitari. vezi sa nu te grabesti cu desprinsul puilor.
|
 |
|
|
|
Toate sunt specii salbatice...doar ca scalarul pe care il stim noi a fost introdus in acvaristica de ceva timp, astfel incat a fost reprodus, obisnuit cu acvariile etc...si nu maieste necesara capturarea lui cu scopul de a fi tinut ca peste de ornament, pe cand altum este mai de curand in acvaristica, astfel fiin mai scump, mai sensibil, mult mai greu de reprodus. cu timpul se va obisnui si acesta si in cativa ani eu zic ca va fi mult mai intalnit.
Zici ca in romania nu se gaseste, intr-adevar..pretul unui exemplar din cate am mai vazut se invarte undeva pe la 60 $...nici in alte parti nu e foarte des intalnit, asta e clar.
|
 |
|
|
Lamureste-te aici
Nu e 380..e 830 :-)
|
 |
|
|
|
Din apa...nu e un element care sa se fromeze in acvariu din cate stiu. (e introdus din surse externe).
|
 |
|
|
|
Pai in primul rand sa ai grija ca noile plante sa nu intre in contact cu neoanele sua cu zone calde pentru a nu se strica. Apoi astept isa creasca cat mai mult, ii separi, ii plantezi..si cresc plantutze, asta e o metoda, sau, dupa ce ies umpic si fac niste radacinute iei tija si o prinzi cumva la suprafata substratului in asa fel incat puii sa prinda radacini. in momentul in care sunt prinsi bine ii desfaci de pe tija.
Zici ca nu au aprut inca..ai rabdare, daca sunt tije o sa apara si pui..de obicei 1-2-3 la fiecare nod.
|
 |
|
|