| Message |
|
|
Erau cu melci filemel
ai incercat daca nu castravete, ardei gras..chestii de genu?
|
 |
|
|
|
a..ca am omis mai devreme...sa nu folosesti rama de gunoi, dinacelea "tigrate" nu mai stiu exact unde am citit, dar acelea sunt toxice si eu personal evit sa le dau.
|
 |
|
|
|
eventual daca ai pesti micuti cauta rame mai mici si vb serios acum..au diametur mai mic, le tai micutze si le dia de papa.
Ar fi bine sa le ti 2-3 zile in ceva sa se curete, apoi le speli, le tia, le dia de papa. vezi sa le tai la dimensiuni mici sa nu se inece pesi cu ele.
|
 |
|
|
|
Poti sa pui 1- 2 echinodorusi in ghivece. Si impaci si capra si varza...dar cum au spus ceilalti..mai intai mai exerseaza si cu alti pesti..e mai bine..in primult rand pentur sufletul tau..e mult mai bine ca in momentul in care te apuci de ceva sa ai bazele bine conturate, si nu ma refer la chestiuni teoretie, ci la chestiuni practice.
|
 |
|
|
|
pai in primul rand nu stiu daca sticla fumurie se preteaza la un acvariu.
Iar cu stical de 4..mai mult de 70L si 30h si si aia cu intarituri nu m-as duce.
|
 |
|
|
|
Intre a "rezista" si a "trai"..eu ic ca e o diferenta...daca ii ti mai mult incep sa nu se mia dezvolte normal (cel putin asa zice logica)..asta daca nu mor din cauza faptului ca racesc, eventual le scade eficacitatea sistemului imunitar care duce la imbolnaviri usoare si vindecari greoaie..
Pt Adi D
Eu zic ca sa nu ii ti mai jos de 28.
|
 |
|
|
|
Daca pui 3 poti pune de exemplu cate unul din fiecare. Aquaglo sunt ceva mai scumpe...
Printre altele mai poti incerca si cu Osram Flora
Indicat ar fi daca ai posibilitatea sa vezi ceva acvarii luminate cu diferite tipuri de tuburi fluorescente pentru ca sa iti poti face o idee despre cum lumineaza fiecare.
|
 |
|
|
|
Pai sunt de 90 cm cele de 30W si de 60 cele de 18W ..si mia sus nu te intereseaza ca depasesc acvariul.
Folossti ce vrei tu..e uas zice ca cel mai frumos e sa faci o combinatie de 3 tuburi de 30W.
Solutii mai ieftine..simplu..intr-un capac construit de tine sau vreun cunoscut mai priceput (daca e cazul).
Te duci la vreun magazin care comercializeaza electronice, cauti balasturi pentru neoane de 30W si cumepri si cu cabluri, staertere tot ce mai trebuie si apoi cauti tuburi de 30W..ti-am spus...cel mai bine combini si gata.
Si pe ansamblu sigur iesi mai ieftin.
|
 |
|
|
Pai si cerbii de exemplu se bat intre ei, da cand vine tigru ii mananca...cam asa vad eu asocierea de acolo
I se spune "peste luptator" penru ca se bate cu cei de seama lor, in nici un caz cu unul rapitor.
@AOL..nu-i vad bine pe discusi acolo..
|
 |
|
|
Hai mai totusi..se poate si destrabalare si si citit acolo pentru scoala..da acuma sincer..crezi ca se poate trai fara vreuna din astea doua? eu zic ca nu.
Asta asa ..ca sa nu creada lumea ca vreau sa distrug tineretul prin ideile mele :-)
|
 |
|
|
Felicitari!
Sa intri unde iti doresti matale acum..si apoi 4 ani de destrabalare  ..de fapt vreo 3 jumate . 
|
 |
|
|
|
Nu stiu in cazul respectiv cat de utila este pompa..si ce scop ar avea in afara de a grabi eliminarea dioxidului de carbon din apa, care la un acvariu olandez cum vrei sa faci e crucial. In al doilea rand..severum in acvariu olandez..mai greu, si parerea mea e ca si discus datorita temperaturii mai inalte pe care nu toate plantele o tolereaza bine (ma rog, daca se face ceva tematic e ok)
|
 |
|
|
|
Ai exagerat...rau nu face stia linistit..da nici rezultate mia bune decat o spalare sanatoasa nu ai obtinut.
Pur si simplu ma amuza.
|
 |
|
|
Dupa cate i-ai facut ma intreb daca a mai ramas ceva din ea
Da mai, o mai clatesti inca odata bine bine inainte sa o pui in acvariu si o introduci, cu grija, fara miscri bruste..de preferat sa o bagi cand faci urmatorul schimb de apa.
|
 |
|
|
Ca sa primesti pentur inceput ceva infosrmatii, citeste articolele postate aici
apoi, unde ai nelamuriri mai folosesti si butonul de search pe acest forum si daca nu apar chestiuni care sa te lamureasca incerci si vechiul forum si daca vrei lamuriri si mai exacte pui intrebari la diferite sectiuni.
Bine ai venit intre noi si multe succese si impliniri! Inceputul este bun...
|
 |
|
|
|
Se pare ca te superi repejor..bine..hai ca iti spun eu la ce ma refeream la punctul 2:
Organul copulator la masculul de guppy fata de cel de gambusia este mult, mult mai mic... difera anatomic... ceea ce va face aproape imposibila, daca nu imposibila fertilizarea unei femele de gambusia.
Si inca un sfat... daca vezi ca se pregateste sa depuna... ai 2 solutii ca sa ramai si cu pui
1. ori acvariu extrem de bine plantat, cu platne de suprafata dar si in rest (sa se ascunda puii)
2 ori separi femela, in asa fel incat si puii sa se separe de ea (fatatoare)
pesti mai rai ca astia in ceea ce priveste consumul de pui eu nu am vazut pana acum.
|
 |
|
|
|
am fost si am vazut..si confirm..uneori parca ar fi un "menage a trois".
|
 |
|
|
|
La dimensiunile alea iti trebuie stical de 8 ca sa si reziste. Si cu intaritoare este foarte riscant.
daca chair vrei iti propun un 80/35/45 si cu intarituri. e undeva pe la 130L.
|
 |
|
|
|
Ai uitat un amanunt..de fapt doua
1. gambuzia pe care il ai a fost colectat din mediu natural...e normal sa fie mai agresiv. Eu am si sunt acum la a 2-a generatie in acvariu... comportamentul acesta agresiv a scazut mult de tot, nu mai sunt la fel de agresivi
2. e cam greu... incearca sa observi un mascul e gambuzia si sa ne spui ce observi diferit la el fata de un mascul de guppy. As putea sa spun... dar mai bine sa cauti si sa te documentezi un pic.
|
 |
|
|
|
Utilizati echipament de calitate. Si eventual supravegheati cat se poate de des acvariul..temperatura ca sa ajunga la valoarea aia a durat ceva vreme..acolo..o aruncatura de ochi sa vezi cum mai inoata, daca mai merge filtrul si ce temperatura e...maxim 13 de secunde..din mers...
|
 |
|
|