| Message |
|
|
Indoobitabil - vorba Marelui Alb, Tetratec 1200, in nici un caz 700.
E adevarat ca Eeheim-le sunt mai bune, dar sunt si mai scumpe. Tu decizi.
Succes 
|
 |
|
|
Am un Tetratec de 700, sunt foarte multumit de el. E silentios, design bun, filtrare biologica satisfacatoare.
Singura problema deja mentionata si de Lofty, nu cred ca au debitul semnalat.
Pacat ca s-a scumpit putin.
|
 |
|
|
|
Sormon, bine ai revenit, te credeam pierdut. :-)
|
 |
|
|
Deocamdata nu cheltui asa de mult pe teste. Daca testele tale sunt vechi (desi nu se altereaza numai daca sunt tinute in conditii precare) ti-ar ajunge un Sera Quick Test. Cauta pe net, trebuie sa fie si in magazine online. Nu-i scump. 
|
 |
|
|
|
Unde l-ai manjit iese cu lichid de frana.
|
 |
|
|
Zola, nu cred ca Filipica a vrut sa te contrazica, ci mai mult a vrut sa scoata in evidenta importanta filtrarii biologice. Binenteles ca ambele sunt importante. :-) Trebuie sa ai volum, dar si suprafata pt bacterii. 
|
 |
|
|
|
Scuze: volum/ora
|
 |
|
|
Daca acvariul tau este de 105x50x55 atunci n-ai 200l brut ci ai mult mai mult, adica 290l brut, din care trebuie sa scazi cam 5l la cm-ul de substrat sau aer. S-ar putea sa ai un 230-250 l net. Pentru acest volum ai un filtru foarte mic. Ca volum/minut ar corespunde cam la limita, dar ca mediu de filtrare buretele acela mic din interior
Poti sa ciclezi cat vrei, n-o  sa ai un acvariu stabil niciodata cu atatea pesti si un filtru biologic atat de mic.
Mai pune un filtru extern expl Tetratec, tip canistra, sau unul intern de calitate expl Fluval.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Cyanobacteriile apar daca nitratii sint in concentratie mica sau foarte mica. Lampa UV nu prea le atinge pentru ca se dezvolta ca o patura pe suport solid.
 Am citit ca nitratii sunt in concentratie mare la aparita cianobacteriilor, numai ca bacteriile acestea leaga (il folosesc) Nitrogenul si de aceea apare pe teste ca fiind la un nivel scazut, dar productia ar fi mare. Scuze daca am gresit. 
|
 |
|
|
Dupa descriere si eu cred ca ai cyanobacterii.
Cauze> Concentratie mare de nitriti, nitrati (leaga nitrogenul), fosfati. Calitatea iluminarii. Cateodata cu alti factori si aerarea puternica.
Eu am scapat de ei cu eritromicina, o tableta la 40l apa. Se spune ca decicleaza, n-am observat acest efec, dar acvariul meu nici nu e suprapopulat.
Curata acvariul cat poti de ele (merge cu furtunul). Schimb masiv de apa.
Pe termen lung, schimba apa saptamanal.[/img]
|
 |
|
|
INTROS wrote: ...oricum sper cand prind timp sa va arat ptr voi aici, in premiera, alte fotografii decat cele trimise la ADA/AGA 2008.
Ne bucuram pentru tine :-) , am vazut acvarii realizate de Oliver Knott si Garry Wu. Daca le-ai surclasat, cu atat mai mult asteptam pozele tale.
Sa-ti faci timp 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ne bucuram pentru tine :-)
|
 |
|
|
Lofty wrote:
Porcu wrote:Astept cu nerabdare poze in urmatoarele saptamini pe masura ce se coace.
Si eu astept pozele'alea cu explozia de Utricularia de prin august  .
Frumos meci de ping pong. 
|
 |
|
|
Lofty, imi plac dimensiunile acvariului tau, mai ales adancimea de 60cm, ai loc de desfasurare.  Totodata ai si plante foarte sanatoase. :p
Desi am inteles intentia temporala de a avea un acvaiu tip depozit totusi acvariul mi se pare reusit si din punct de vedere estetic. :-)
Daca as avea eu acvariul acesta (  ce mult mi-ar placea, dar totusi nu in defavarea ta) as strange putin ca suprafata Pogostemon Stellatus-ul si l-as aseza mai la dreapta aproape de buturuga, in asa fel sa formeze un tufis mai dens, care in partea stanga ar fi mai scund iar spre dreapta s-ar inalta putin la cca 10cm sub apa. Dar s-ar putea sa-l muti ca un tufis si in coltul din stanga eliberind astfel mijlocul acvariului (mai bine zis la 2/3 din lungimea acvariului sa fie putin asimetric).
Iar Pogostemon Helferi-ul ar putea sa-l pui la baza plantelor mai inalte (cu cateva cm mai in fata sa primeasca lumina destula) ca o delimitare inte gazon si restul, dar in in toata lungimea acvariului, ci numai intr-o parte, iar gazonului ai da loc liber pe toata suprafata din fata.
Nu te supara ca am dat cu parerea, mai mult am visat :-) , fiindca eu niciodata n-am avut un acvariu asa de frumos.
|
 |
|
|
|
Ce sa-ti mai zic Koala, pentru lunile iunie si iulie arata super acvariul tau, e de invidiat :p
Sunt de acord cu Alfe0 pentru luna august, ultimile crengi sunt in plus acolo.
|
 |
|
|
|
Incearca la magazinele de electrice daca au Osram 827, 865, 965, Fluora sau Philips 830 sau in cel mai rau caz Philips Aquarelle. Din Osram 827 sau Philips 830 trebuie un singur tub la combinatia pe care o vrei daca iti place culoarea mai calda spre galben.
|
 |
|
|
In catalogul lui Osram gasesti la 6500K, dar de astea cred ca stii deja si tu.
Eu as zice sa mai astepti la rapunsurile de la @lazarginel @porcu (si sa nu se supere cineva daca l-am uitat  ) fiindca ei le-au cu tuburile.
Eventual incearca si aici .
|
 |
|
|
Poti sa lasi 3 neone cu 9-10 ore de functionare, sau toate patru cu 2 tuburi 3 ore, 4 tuburi 2-3 ore, si iarasi 2 tuburi 3 ore. Ai avea in total timpul de iluminare 8-9 ore.
Plantele putea sa se topeasca si din exces de nitrati. (multa mancare, caca  )
La UV las sa te sfatuiasca altcineva, eu n-am.
|
 |
|
|
|
Algele acelea cu punctulete si dure, sunt spot algae. Sunt algele care apar imediat dupa cele maronii, ar trebui sa dispara cu timpul. Se pare ca ai o iluminare prea puternica, si daca am inteles bine n-ai CO2. Sau pui CO2 sau scoti din tuburi.
Multi pesti nu se inmultesc intr-un acvariu comun. Fiecaruia trebuie conditii speciale. Spune-ne ce pesti ai, poate te ajutam.
Referitor la melci, poti sa ai pesti care sa-i ciuguleasca, cateodata si melci mici si rosii ii ataca si nu in ultimul rand, ce duritate ai la apa?
|
 |
|
|