[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Ai pus fertilizant de vreun fel? Ce substrat ai?
Am pus doua fasii de sticla pe cant de 5cm pe toata latimea de 124 cm al acvariului. Am avut pregatit o fasie de 7cm latime sa leg si in forma de H la mijloc dar pana la urma nu a trebuit. Ai grija pe o parte sa nu pui chiar pe toata latimea de 125cm, sa-ti intre mai usor turul si returul de la filtrul exterior.
Alokt wrote:DATELE PROBLEMEI:

Zilele acestea trebuie sa imi ajunga un acvariu Jewel RIO 400 (http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=8)
Dupa instalarea background-ului si substratului aproximez ca va ramane un net de 350l apa. Tuburile stock le voi inlocui cu Neon JBL Solar Tropic T5 Ultra 1200 mm 54W. Substratul va fi Sera Floredepot acoperit cu nisip.
Temperatura va fi 25-26 C. Nu stiu inca daca imi voi pune CO2 sau nu (si nu asta intreb).
Plantele care doresc sa le cresc in acest acvariu sunt:
- Echinodorus Rubin
- Barclaya longifolia (variata pe rosu inchis) in zona incalzitorului.
- Crinum natans sau calamistratum, inca nu m-am decis pe care sa il mut.
- Probabil o Nymphaea in coltul opus incalzitorului.
- Diverse plante de dimensiuni mici si cativa anubiasi sa acopere zona "intre ape"

INTREBAREA:

Imi va fi satisfacatoare iluminarea sau e cazul sa mai instalez inca un corp de iluminat?

CO2 merita sa pui daca ai peste 0,5Watt/litru sau ai acvariu de inaltime mai mica si macar 0,4Watt/litru cu lumeni potriviti.
M.Marius wrote:Cum fac sa spal buretele de la filtru:
scot apa din acvariu intr-un "ceva" spal buretele de la filtru in acel "ceva" foarte repede. Apa in care spal buretele o arunc, sau o pun inapoi in acvariu?
Mi se pare aiurea sa o refolosesc, dar si daca o arunc ce se intampla cu bacteriile.
Va rog o lamurire.

Cand schimbi partial apa sa speli usor buretele in apa scoasa si arunca apa aceia. O sa-ti ramana destule bacterii in burete. Sa nu cumva sa speli la robinet
Cat a costat investitia pana acum?
Cam ce volum are volcanitul de 7kg?
Multumec Filipica. :-)

Daca as amesteca 2kg de Terralit de la AquaMedic, 7kg de Vulcanit tot de la ei, ar merge ce ziceti?
AMON_RA wrote:OK .
Deoarece ai scris " si eu consider " , am crezut ca faceai referire la postul lui Andras care a scris "Sticla de 10mm e arhisuficent pentru 200l si inaltime de 40cm, poti sa folosesti si sticla de 8mm cu intaritori" .
Oricum eu zic ca e destul sticla de 10 mm.

100% e de ajuns sticla de 10mm. :-)
Eu am 248l (124x40x50) din sticla de 8mm, si intaritor. N-am probleme.
Te salutam, bine ai venit :-)
Asteptam deznodamantul
S-au efectuat inscrierile pentru International Aquatic Plant Layout Contest 2008. Avem numai un singur roman (statistica e pe pag. 33), cred ca esti tu Intros.
Iti tinem pumni :-) Si asteptam sa-ti vedem creatia la vremea potrivita.

PS Pentru cei care nu stiu despre ce revista ii vorba http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?p=48268&highlight=aquascaping#48268
Multumesc pentru raspunsuri.

fipilica wrote:
Eu am spalat vulcanitul si refacut setup-ul, ia luat 2-3 saptamani acvariului sa se stabilizeze. Momentan echinodorusul creste voios de un rosu aprins si nu da semne de "malnutritie". Presupun ca totul e ok.

Ai mai adaugat ceva?
Dupa 7 luni de la setup, substratul meu a inceput sa dea semne de oboseala, echinodorusi au semnalat intaia oara. E drept ca la o baza de 124x40 am pus numai doua pachete de 6l Aquabasis, trebiua sa mai adaug unul ca sa am 18l si sa-l amestec si cu putin nisip.

Acum sunt in a 9-a luna, Plantele o duc greu, echinodorusi au inceput sa se gaureasca, iar fertilizarea cu lichide si tablete nu dau rezultatele scontate, ci mai mult alge. Ma pregatesc pt un nou setup.

As avea o intrebare> Substraturile Dupla se pot refolosi? Daca spal bine si adaug Dupla Root la ele, ar merge?
Dar vulcanitul?

Multumesc anticipat. :-)
Ai grija totusi fiiindca cu 200l nu-i de joaca, mai ales daca stai la bloc.
Sticla de 10mm e arhisuficent pt 200l si inaltime de 40cm, poti sa folosesti si sticla de 8mm cu intaritori.
Ar trebui sa incepi cu un acvariu mai mic, si daca iti iese, poti trece la nivelul urmator.
La Coltul Incepatorului si la DIY daca cauti gasesti multe informatii ca raspuns la intrebarile tale.
expl: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5601
Nu stiu daca-i bine sa refolosesti substratul. Daca totusi refolosesti pune un strat de nisip pe el, si numai dupa aceea pietrisul. Incearca sa ai un strat total de 7-8 cm.

3 Osram Fluora e cam mult sa lumineze in continuu,
eu as da drumul 3 ore dimineata spre pranz (10-13) la doua tuburi>
un Osram si un 830,
pauza 3 ore,
16-19 toate eventual fara 830,
si 19-22 1xfluora+1x830.
Ai avea in total 9 ore de iluminat.

Daca ai fost fara CO2 si o lumina medie de 120w, cu 12-15 ore pe zi, nu ma mira faptul ca te-ai umplut de alge. Trebuie sa fie un echilibru intre CO2, fertilizanti si lumina. La 120W 0,5-06W/l, as merge cu 9 ore iluminat, CO2 si fertilizare moderat.

Este numai parerea mea asteapta si parerea celorlalti.

Tare as dori sa reuseti :-)
Daca kH-ul e sub 4 se pot crea fluctuatii mari ai pH-ului care sa-i omoare pe pesti.

Poti cere de la un administrator saüti mute a doua parte a topicului, dar fii linistit de atata nu se supara nimeni.
Daca kH-ul tau e 2-3 trebuie sa-l ridici la 4 inainte de a introduce CO2. Sera Mineral Salt ar fii una dinter obtiuni.

In legatura cu substratul, ai grija sa nu intre in conact direct cu apa, fiindca te umpli de alge. Nu stiu ce fel de sanitari ai luat, dar daca is Cory, s-ar putea sa ai probleme fiindca au obiceiul de a ravasii substratul. Cand plantezi ai grija si tu.

Schimba din apa sa scazi nitritii.
Poti sa scapi de filtrul intern, daca din buretele lui storci zeama pe buretele din canistra exterioara.
Vrei sa schimbi substratul?
Ok am inteles :-) . Ne mai fac copiii cate o surpriza.

Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Go to: