[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
dan.pavelescu wrote:Unde va grabiti, nu vedeti ca jurnalul e inceput in ianuarie 2015 si am pus apa acum 2 luni? Ca doar nu sunt Shpidi Gonzales

Hai ma, ca esti de-al nostru... Ai acelasi ritm, asa ca nu-i bai, gasim noi o metoda sa ne vedem prin martie, daca incepem "negocierile" de pe acum... cred ca...
dan.pavelescu wrote:
koala wrote:O sa mananci la McDonald's si-o sa bei la bufetu' garii...

Singur si parasit, ca un caine..

Ma, daca te scoate careva pe tine, poate ma bag si eu, dar nu ma inteba pe mine de crashme de-astea "de noapte", ca nu le-am mai vizitat de vreo 15 ani (in afara de Diesel, dar acolo n-o fac de voie), asa ca nu le stiu...
Zsido wrote:O sa pun o folie de plastic deocamdata,alta solutie nu am

Folia de plastic nu e foarte OK, ca iti "strange" condens. Dar pentru seara asta, da, poate fi cea mai buna solutie.

Maine, poti incerca sa pui plasa de-aia de plastic (de tantari) peste acvariu.. poate chiar si ceva plasa cu gauri ceva mai mari, daca gasesti.

Asta pana cand iei ceva lectii de la Pavelescu, sau gasesti pe careva sa-ti "incropeasca" ceva mai OK.
CatalinBarbu wrote:Au venit balenele

Hmmm... Anthiasi cu chromisi... parca am mai vazut undeva chestia asta...

Faina combinatie, sa-ti traiasca...
robygym wrote:Astazi dupa o discutie cu Andi din Consttanta , ce are un bazin frumos, mi-a sugerat ca ATI nedimabil e mai ok decat ATI-ul de 39 dimabil. Acum cwer si parerea altora care-l au si pe cel dimabil si pe cel nedimabil??? Pareri pls ...!!!

Poate ne spui si de ce a zis Andi lucrul asta?! Andi a lucrat cu foarte multe combinatii de lampi, deci are destula experienta, dar as fi curios de ce a zis ca e mai OK nedimabil, decat dimabil.

Eu am ATI Hybrid (8x39W T5+2x75W LED) si pot face dimare pe 2 canale de cate 4 tuburi T5(3,4,5,6 sunt canalul 1, iar 1,2,7,8 sunt canalul 2) si 2 canale LED (cele 2 module pot fi dimate/colorate fiecare in parte) si pot sa spun ca lampa e foarte misto, poti face o groaza de combinatii cu ea.

E adevarat ca eu inca nu am gasit combinatia potrivita, adica inca mai fac incercari, dar sincer, nici nu m-am agitat foarte tare. Am luat pur si simplu o configuratie de la un acvariu ce mi-a placut si am incercat-o la mine, insa nu exista 2 acvarii la fel, iar de asta si tu ar trebui sa tii cont.
Zsido wrote:Floricele bazinul asta nu o sa vada niciodata sincer m-am saturat de teste si altele....pesti care i-am enumerat mai sus stau in acelasi bazin la Baia Mare

Unul intr-altul... la propriu... sau cum?!
CreatoR wrote:P.S. vezi ca daca wrasse e prea mic s-ar putea sa ti-l inhate triggerfishul ;)

De triggerfish nu mai poti tu?! Cred ca n-ai vazut primele poze, in care "defileaza" falnic lionfish-ul... Iti dai seama ce bine o sa "ragaie" dupa ce-si face mendrele cu wrassele ala?!

Ca norocul cica poate ajunge pana pe la 40 cm, asa ca ar face bine sa aiba macar jumate din dimensiunea asta cand se prezinta "la interval"...
dan.pavelescu wrote:Ce parere aveti de astea: http://www.echipamenteacvarii.ro/teste-apa/Set-testare-apa-sarata-EXPERT-Testset
Lipseste PO4, dar testele PO4 fiind imprecise in general, nici nu ma agit.

Dat fiind ca ti se rupe la banana de parametri aia "complicati", avand in vedere ce ai in acvariu, la ce naiba sa-ti iei PH, kH si alte de-astea?! NU mai bine mergi tu pe "cararea batatorita" de altii inainte si iti iei simplu, NO2 (sau si mai simplu, il imprumuti de la careva care deja are acvariul ciclat si nu mai are ce face cu el, ca si cu NH4, de altfel) si NO3 (asta o sa te ajute si in viitor, ca iti da o idee despre ce e acolo)?!

In afara de astea, eu nu mi-as bate capul in locul tau cu altele, pentru ca nu vrei sa bagi cine stie ce corali deci nu te intereseaza kH, PH, Ca, MG, Sr si alte combinatii de-astea de litere, iar la pesti li se cam rupe oricum de alti parametri in afar de salinitate si NO3.

Poate PO4, dar ala, vorba batranilor, fara Hanna Montana esti ca si fara el...
Update:

3. pompa valuri Koralia nano 1600 - 100 lei - vanduta
Acvariul este exact ca si al meu, inclusiv sump-ul este cam de aceleasi dimensiuni.

Spor si bafta.
Forba lui Bula: Frumooooooss...
rubenbristian wrote:Poti sa pui te rog o poza cu palytoa? Mersi.

Aici sunt pozele:

1. Asta e exact cat se vede, fara polipii aia din dreapta de protopalytoa galbeni, ca aia sunt pe alta piatra.

image

2. asta e ceea ce am incercuit, ca ce se vede mai in fata/lateral-dreapta, e ce mi-au "invadat", pe piatra noua din bazin. Desi nu pare din poza, colonia e destul de mare, adica undeva la peste 10 cm cand sunt hidratati.

image

Prima colonie e din acvariul mic, a 2-a e in acvariul mare. Sunt exact aceeasi specie, dar s-au colorat diferit in functie de tipul luminii (in acvariul mic am tuburi T5 vechi, ca nu am mai bagat bani in el, tinandu-l doar temporar, pana mut tot dincolo, iar in cel mare sunt luminate cu LED+T5).

Poza a 2-a, in acvariul mare, nu se vede foarte bine, ca e destul de nasol de facut o poza, ca e undeva in spatele pietrei din fata si trebuie sa fac poza cumva in unghi si deformeaza sticla, dar culorile sunt cam alea din poza si in realitate.

melcu wrote:Din pacate esti la Cluj

Exact... Buna observatie, ca altfel ti-l dadeam ca oricum mai am unul in casa si n-am ce face nici cu ala...
melcu wrote:Ce marime are acvariul ?

Acvariul mic, ce-l desfiintez?! Ceva de genul 56x36x34 (Lxlxh), dar e un acvariu foarte vechi, tot zgariat, pe care-l aveam prin casa si pe care l-am facut ca sa-mi "fac mana" cu marinele, de-aia nici nu mi-am pus problema sa-l vand, probabil o sa-l tin pentru "carantina" sau o sa-l arunc de tot, inca nu stiu.
adivb wrote:mai alesc ca le prieste in noua casa si incep sa se intinda mai mult "decat locul lor"

O sa vezi ca daca "le prieste" prea bine, o sa-ti cam invadeze... Eu am problema asta in acvariul mare, unde mi-au invadat 2 pietre care sut si lipite si n-am ce le face...
adivb wrote:adica "handle with care"

Asta da, dar nu sunt chiar asa de speriat cum cred unii... Totul este sa ai putina grija cand lucrezi cu ei, iar eu folosesc in principiu 2 metode:

1. manusi de latex cand am manevre mai multe si mai complicate cu ei (de genul scos din apa, etc)
2. inainte de a ma atinge de zona lor, dau cu mana putin pe deasupra lor, cat sa le fac un "curent de apa" si in momentul ala se inchid, iar atata timp cat nu-i scot din apa, nu mai reactioneaza si-i pot muta daca vreau.
Sunt palythoa de-a dreptul. Probabil au culoarea aia verde/albastrui/metalic, depinde cum sunt luminati (eu am in 2 acvarii, proveniti din aceeasi colonie si au 2 culori diferite).
Dat fiind ca a venit vremea sa desfiintez acvariul mic in sfarsit, e cazul sa renunt si la urmatoarele:

1 .skimmer Aquamaxx HOB-1 luat din USA, cu sursa de alimentare 220V AC-> 12V DC si 12VDC - 110VAC (pentru ca in America sunt pe 100V 60Hz) - pret 650 lei
2. pompa valuri Vortech MP10 - pret 700
3. pompa valuri Koralia nano 1600 - 100 lei
4. lampa 4x24W (controlabile cate 2 si cu drosser-ele schimbate) - 250 lei
5. 2 colonii palytoa verde metalic (in jur de 100 polipi fiecare) - 150 buc

Preturile sunt usor discutabile si sunt deschis si la anumite schimburi cu animale, daca e cazul.

La cerere pot sa dau si poze (desi echipamentele e mai simplu sa fie vazute direct pe site-urile producatorilor ).

Pentru alte informatii ma puteti contacta prin intermediul forumului, sau telefonic: 0745-088874
La dimensiunile alea eu as alege neoane... eventual o combinatie hibrida, daca gasesti lampa de genul.

Ideea este ca lampile cu LED sunt in general gandite pentru acoperire "standard" de 600x600 (ma refer in general la cele "firmate", gen Radeon, AI, etc., nu la chestiile chinezesti), iar tu la 1000 lungime, esti undeva cam "aiurea", in sensul ca o lampa ti-e prea putin, iar 2 sunt cam prea multe. Da, sunt si alte "combinatii" (in special cele chinezesti), doar ca va cam trebui sa le testezi pe propria piele.

La 1000 lungime, tuburile T5 de 39W (care au 90cm) iti acopera perfect... Chiar si la 1100 sunt foarte OK. Asa e acvariul meu, iar acoperirea este foarte buna.

Legat de diferente intre neoane si LED, parerile inca sunt impartite, dar eu (am o lampa hibrid, T5 + LED) pot sa-ti spun ca neoanele INCA te ajuta sa ai crestere mai buna si lumina mai uniforma, pe cand LED-urile te ajuta sa scoti in evidenta anumite culori si iti fac "shimmering" (daca-ti place).

Alegerea iti apartine in cele din urma, in functie si de ce vrei sa obtii si ce vrei sa tii in acvariu.
La crab n-ai ce-i face, pentru ca tu il dai jos, el urca inapoi, deci e o lupta fara sanse de reusita din partea ta. Asta este, asta e rolul lor, oricum, dupa ce mananca algele ce e gaseste pe acolo se plictiseste si pleaca, asa ca da-i pace sa-si faca damblaua.

Legat de alge, da, sunt verzi, nu coralina, iar asta inseamna ca ceva probleme ai pe acolo, ca de exemplu nitrati si fosfati. Trebuie s-o iei usor, sa incerci sa vezi care ti-e problema, inclusiv lumina te poate "ajuta" sa-ti apara.

Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to: