[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Denim
Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Nu urmez chiar ghidul ala pentru ca eu n-am substrat fertil; in orice caz fertilizez si eu dar ghidul ala nu prea mi se aplica. De ex, eu n-am schimbat niciodata apa, doar completez.
Vedem, zilele astea am mutat lumina ca sa bata mai bine pe gazon.

Pestele si 4 creveti im vin peste vreo 10-15 zile, vedem ce-o fi pana atunci.
Gazonul imi pare ca nu prea misca; la rotale si bacopa cresterea e vizibila; am crescut ieri intensitatea luminii la 5/7 iar rotala indica a inceput sa perleze; amuzant.
Hybrid wrote:Bon, am facut-o si pe asta, am pus astea sa am referinta pentru inceput.
Am facut si o minune cand am scapat superglue pe piatra aia, very fucking happy!

Maine instalez si CO2-ul, n-am mai avut rabdare in seara asta.
Vedem ce rahat iese pe termen lung

image image image image image

Plante:
- bacopa salzmanii purple
- rotala indica bonsai
- rotala rotundifolia singapore
- eleocharis acicularis mini (sau pusila sau cum mama lor o tot redenumesc)
- lilaeopsis brasiliensis
- anubias barteri var. nana 'pangolino green tea'
- amazon frogbit (ca am pus ca boul in cos in loc de red root floater...)

Update 1 sapt:

image image image
Totul ok, a disparut si albeata ieri, apa e cristal.
Ce vrei sa spui? Apa s-a albit pentru ca am pus ni?te mâncare ca s? existe ?i no3 pentru bacterii ?i plante.

Din moment ce testele au ar?tat ini?ial spike de no2, apoi de no3, apoi zero no2 ?i no3 în limite normale ?i foarte mici, eu zic ca ciclarea substratului a fost gata.

Apoi l-am plantat.

Plantele merg bine, ?i nici acum nu vad spike-uri la no2 sau no3.
Daca am apa laptoasa (dupa ce am pus niste mancare de pesti) presupun ca-i bacterial bloom (cu bacterii benefice) si e de ajuns sa o las sa dispara de la sine, tinand cont ca n-am nimic in fara de plante.
Se re-echilibreaza singur in cateva zile, corect? N-are rost sa ma apuc sa schimb ape sau altceva.
Vezi ca iar ai uitat ca esti pe topicul meu
Al tau e asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/49658.page
Eu n-am; sper nici sa nu.
Acvariul pe care-l vezi e varianta noua, mi l-au schimbat cu totul.
Iar lampa era aia de 6W care scotea doar 500 lumeni, asa ca nici macar nu intra in discutie ca ar fi fost o varianta vreo lampa de la Dennerle. O fi gama de jos la Chihiros, dar dpmdv face pipi pe orice Dennerle similar.
Iar asta cu taiatul costurilor, nush ce sa zic, eu pe tot ce am pus mana de la Dennerle mi s-a parut ok; nu mi se pare ca au scazut nimic.
In fine, terminam cu offtopic-ul.

Pe partea de plante, rotala indica a inceput sa creasca bine, la fel si rotala singapore si bacopa salzmanii, la restul inca nu-mi e clar; dar e evident ca le place co2-ul
ioi! Ce porcani l-au facut 800 de lei
Sa-ti zic ca mie initial astia de la animax imi trimisesera unul din seria veche cu lampa obosita Dennerle, dar s-a rezolvat telefonic, fara discutii.
Dupa cum se vad bulbucii in apa as zice ca nu-i rau.
Test strip-ul zice ca-s la 35ppm si mi-a scazut PH-ul de la ~7.6 la 6.8; crosetam, reglam

edit: se pare ca nu-i place linkul de shorts; linkul e asta daca e cineva curios: https://youtube.com/shorts/G09p2tOUTHg?feature=share
Ca sa fie treaba completa, dupa ce-mi zice colegu' mai sus, azi dimineata se uita fi-miu la el foarte interesat, si-mi zice "ce-i mizeria aia alba?".
Apoi acu dupa-amiaza, se uita sotia si-mi zice ceva similar.

Eu intr-adevar planuiam sa fiu relativ lenes, cu gandul ca atunci cand o creste bacopa nu se mai vede dintr-o parte, dar acum eu mai stiu? Ca-s asaltat din toate partile

Cat despre aparitia ei, acolo trebuia sa fie ultima bucata de anubias, insa am strans cam tare de tub, mi s-a lipit anubias de un deget, apoi tot incercand sa o apas de piatra s-a facut terciul de acolo; si terci de anubias pe degetele mele.
Astfel incat, momentan n-am ce sa lipesc acolo
Si nici chef sa golesc iar apa...

In fine, vedem peste 1 sapt cum arata lucrurile, momentan testez codoiul.
Nupe, doar manado si roca vulcanica. Am fertilizant in schimb
Ar trebui da.. Oare nu dispare singur in apa incet incet?
Altfel singura varianta e sa racai la el
PS: Pentru domnul Dan, e o placere sa plantezi in manado dark
Bon, am facut-o si pe asta, am pus astea sa am referinta pentru inceput.
Am facut si o minune cand am scapat superglue pe piatra aia, very fucking happy!

Maine instalez si CO2-ul, n-am mai avut rabdare in seara asta.
Vedem ce rahat iese pe termen lung

image image image image image

Plante:
- bacopa salzmanii purple
- rotala indica bonsai
- rotala rotundifolia singapore
- eleocharis acicularis mini (sau pusila sau cum mama lor o tot redenumesc)
- lilaeopsis brasiliensis
- anubias barteri var. nana 'pangolino green tea'
- amazon frogbit (ca am pus ca boul in cos in loc de red root floater...)
Arata blana ala micu', dar cred ca iti trebuie maini minuscule ca sa faci mentenanta acolo :-)
Pai eu nu folosesc cu bio shit am luat doar pentru piesa aia, si bag via reductor/butelie (dennerle quantum) dar direct in out-ul de la filtru; ca sa nu mai stau cu difuzor in acvariu.
La asta ma refeream.
Spor, o sa urmaresc cu interes
Dupa ce-l plantez o sa ma apuc si eu sa pun poze; i-ai facut dark start sau i-ai dat drumul direct?

PS: Ai vazut ca setul asta https://www.nevertebrate.ro/sistem-co2-dennerle-nano-bio-co2-pt-acvarii-10-60l-14410 are un adaptor pentru filtrul asta de colt de la Dennerle, astfel incat te lasa sa faci injectie inline?
Bayek wrote:iese alb ca funduletul Ilenei Cosanzeana

Bine, difuzoarele Dennerle sunt maro, acolo e usor inoportuna comparatia de mai sus ;)

Depinde ce zona a funduletului

Forum Index » Profile for Denim » Messages posted by Denim
Go to: