[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Carbone
Forum Index » Profile for Carbone » Messages posted by Carbone
robygym wrote:Am inteles ca nu se mai dezinfecteaza cu clor, am sa ma interesez sa vad chimia ei si o sa pun pe forum.

poate pun cloramina, sa fie treaba treaba
maddoxcbr wrote:cam ce diametru are?

Scheletu' are pe undeva pe la 8-10cm diametru.
ionutlatcan wrote:E verde cu varfuri violet?

tentaculele sunt verzi, iar capetele sunt maro/rozaliu ... acum depinde si de perceptia fiecaruia. Mie nu mi se par mov deloc
Asta a fost tinut la lumina mai multa si verdele e o tenta mai deschisa (verde-galbui)
Vand una bucata Euphillia Ancora, pret 200 lei

image

Fiind un singur coral, e mai greu cu transportu'in tara.
reefer wrote:Cumpar 10kg - roca vie - calitate premium . Aveti idei , care din vanzatorii autohtoni ar avea pe stoc ? Sau daca vreunul din colegi are disponibila...

Deasemenea m-ar interesa o punga de 1kg - ciment AMA REEF BOND . Parca vazusem undeva ca vindea un coleg forumist, dar nu mai gasesc ....

Multam !

Daca vrei AMA ReefBond am eu. La 1kg sau 500g

edyr wrote:
Carbone wrote:
Sfarsitu' lu mai, iunie asa. Weekend-urile urmatoare nu cred ca ma prind prin tara.

Stiu eu pe cineva care poate sa mai aiba grija de acvariu cat esti plecat...;)

daca negociezi cu paznicu ... e ok din partea mea
image
kirucd wrote:
viulian wrote:Man, acvariul asta e ceva special - mi-ar place sa vad o inregistrare cu un Go Pro underwater plimbat incet pe acolo.

Cand o sa ma invite Carbone sa ii vad bazinul live (a primit mai demult invitatia ) si cand o sa
imi fac si timp sa ajung o sa fac eu o filmare de genul asta

Cred ca va fi ceva absolut special

Sfarsitu' lu mai, iunie asa. Weekend-urile urmatoare nu cred ca ma prind prin tara.

Cu lentile wide nu am incercat. Nu detin asa ceva. Problema ar fi ca distanta de la acvariu pana la perete e undeva pe la 150-180cm cred.
Oricum nu puteam sa particip. Una din reguli este sa ai o poza cu acvariul in intregime. Din cauza lungimii acvariului si a dimensiunilor camerei, imi era aproape imposibil sa fac o poza cat de cat decenta
Koala: asta sigur merge pusa sub aripa controllerului jarduino
Gabriel wrote:Salutari de la mare noului si distinsului nostru coleg Cristi

De departe cel mai frumos bazin din Romania Alte comentarii ar fi de prisos.

Ma intereseaza si pe mine cum faci cu zeolitii? La cat timp ii schimbi? In ce proportie? II scuturi/agiti ca sa elimina mulmul??

Salutari de la capitala

zeolitii ii aveam in reactor special pana acum cateva luni, da' era pus in fata unuia din skimere si il incurca pe tata cand golea cupa. Asa ca l-am scos si am pus in urmatoarea camera o lada de plastic in care sunt zeoliti. in fata lazii am pus un plexy ca sa fortez apa sa o ia in jos si sa treaca printre pietre. De "scuturat" le mai scutur in weekend cand ma duc pe acolo. N-as baga mana in foc ca le zdruncina si tata
Oratanii ... dracu stie cum le cheama
Acropore, montipore, stilophore ... adica multe SPS-uri.
LPS-uri: hammer head, favites, elegance, fungia, brain, galaxea, goniopora
Alte oratanii: turbo snail, arici, tridacne 10 la numar

Ca aditii: alk, CA si Mg cu saruti (bicarbonat, cloruri), Brightwell trace, koralcolor, Fe, Iod
Intretinerea: schimb de apa saptamanal 200l cu sare RoyalNature. Uneori schimbu se face si la o luna daca programu' nu-mi permite.

Poza cu sumpul in functiune nu am, da' e destul de simplu: in prima camera apa trece prin bureti, dupa urmeaza doua skimere si reactorul de carbune activ si antifosfat. In urmatoarea camera am zeoliti pusi in lada de plastic prin care trece apa, dupa care urmeaza camera de retur cu incalzitoarele.
Septembrie 2013
image
image
image
image

Decembrie 2013
image

Ianuarie 2014
image
image
image
image
image
image
image
image
Iunie 2012 ...

image
image
image
image
image
image
image
image

Septembrie 2012
image

Octombrie 2012
image
image
image

Iulie 2013
image

Va salut respectuos si aici

Am inceput proiectu' cu acvariu curent de 2000 litri prin oct. 2011:

Dimensiune (Lxlxh): 280x100x60 cm
Sump: 2 x (90x80x40 cm)
Skimmer: 2 x Bubble Magus 250 (2xAquabee 2000/1 up each Skimmer)
Return: Tunze Master electronic 1073.090 (8300 l/h)
Curenti : 2 x Tunze 6105 + 1 x Tunze 6101 pe Tunze multicontroller 7096 si 5 x Jebao WP 40

image
image
image
image

image
image
image

Forum Index » Profile for Carbone » Messages posted by Carbone
Go to: