| Message |
|
|
|
Multumesc elis de aprecieri.
@hauser Bineinteles mai buzoiene ca e o jmecherie in toate. In acvaristica trebuie sa fii jmecher sa reusesti. Reteta mea consta intr-o bagheta magica, care bagheta se afla intr-o trusa care mi-o doream eu de mult, in copilarie, se numea Cutia micului magician. Am pastrat-o cu sfintenie peste 35 de ani, s-o dau mostenire la copii, pe vremea aia nu prea se gaseau jucarii asa ca aveam mare grija de ele. Acea bagheta cred ca s-a activat cumva, probabil de la un ferrari mare si rosu, cu telecomanda prin fir, aia mergea cu o baterie de 4,5v patrata. Faza e ca acum nu se mai fac baterii din alea patrate, deci nu cred ca o sa-ti iasa vreodata jmecheria. Plus ca au stat una langa alta pe sifonier atatia ani, sincer, n-ai nici o sansa.
|
 |
|
|
|
Teste la apa nu mai fac deocamdata, la momentul actual nu sunt necesare. Oricum iti spun cu siguranta ca no2 e 0 , no3 sub 10 iar cl 0. La bazinul asta am o filtrare excelenta, incarcatura biologica e destul de mica. Ph e undeva la 6.5-6.6 , co2 dupa test e galben la doar 1bula/sec. sec.
|
 |
|
|
De laudat nu te mai laud, au facut-o colegii  . Ce nu inteleg, de ce vrei sa tii no3 asa sus? Eu as lasa o mai usor, undeva in jur de 10 e destul pentru plante, iar pentru pesti e si mai bine.
|
 |
|
|
|
In radacinile de la pistia se aduna multa mizerie, iar pentru a o curata poti proceda astfel: bagi o caserola de inghetata sub radacinile de la pistia si o scoti usor cu planta/e cu tot. O clatesti frumos in apa curata si o reintroduci in bazin.
Referitor la radacinile topite, sa nu se topeasca de foame. Totusi e posibil sa ai ceva dezechilibre acolo, alte semne nu sunt(pe geam, pe frunzele de la anubias sau pe lemne)? Pune si o poza si fa si teste daca ai
|
 |
|
|
Multumesc baieti.
@Humbert La parametrii apei nu sunt foarte pretentiosi rcs, si aici ma refer la faptul ca accepta o plaja mai mare la ph. In articolul prezentat de alex despre creveti ai acolo toate datele referitoare la parametrii apei. Insa ca la toate celelalte nevertebrate, le trebuie o apa curata, schimburile la 3-4 zile cam 20%, cateodata eu schimb mai mult, deprinderi de la plantate.. Ca sa vezi pui, trebuie sa vezi prima data daca ai femele  . Ai femele, cu siguranta vin si piticii. Mare grija la schimburile de apa sa nu-i aspiri, sunt asa mici ca eu cu greu i-am vazut si cu ochelarii  ).
In alta ordine de idei, un acvariu pentru creveti ar fi indicat sa fie doar pentru creveti,iar un filtru de substrat ar ajuta mult la mentenanta bazinului. In rest, fereste-te de fertilizantii care contin cupru in cantitati mai mari sau nu au specificat pe ambalaj, easycarbo sau altele de genul(sau doar in cantitati mici,maxim ce e specificat de producatori), exclus tratamente cu apa oxigenata sau cine mai stie ce.
Daca iti plac si melcii, iti recomand ceva de dimensiuni mici, au grija sa consume resturile de la masa crevetilor, nefind necesara inlaturarea ei dupa cateva ore.
|
 |
|
|
Dupa o perioada in care nu am mai avut feropol, plantutele mele au cam avut de suferit, in special gazonul. Mi-am luat de la pepika doua pungi refil, am peste 1L acum  , sa le dau sa se faca mari.
Puii de creveti s-au facut marisori, ma gandesc sa intrerup hranirea lor cu chi ebi. Pun si ceva poze, insa e clar ca nu-s mare pozar  )
|
 |
|
|
|
Pentru no2 si no3 fa schimburi de apa. Din ce vad eu pe batul ala ai nitratii spre 100 si nitritii la maxim, orice tii in apa aia vei otravi.
|
 |
|
|
|
Nu am zis nicaieri cum ca otocinclus s-ar da la creveti, doar am spus ca ai destui pesti in oceanul ala de 25 litrii si nu mai are ce cauta alta vietate acolo. Apropo, otocinclus sunt pesti de card, se tin minim 5-6 ca sa se simta bine.
|
 |
|
|
Imi cer scuze, insa nu pot sa nu remarc tenta rautacioasa in ultimela tale postari Anca. Parerea mea este ca pe forum incercam sa ne ajutam, nu sa stam la panda si sa ne sicanam. Multumesc frumos de intelegere  .
|
 |
|
|
|
Salut. Din ce ai cumparat tu acolo, nu ai nevoie decat de vreo doua, trei produse. Cele de la easylife erau suficiente.
La micro te hotarasti, ori feropol, ori profito. EL nitro nu te sfatuiesc, iar despre aditia de EL easycarbo in bazinul cu creveti mare atentie. Si inca ceva. Nu mai deschide atatea topicuri, spune ce ai de zis in jurnalul tau, ne e mai usor sa ne uitam sa vedem ce ai in bazin, de cand l-ai startat...etc. Iar bazinul daca il faci pentru creveti asigura-te ca le creezi lor un mediu adecvat. Sfatul meu e sa te opresti putin din achizitii, sa mai studiezi, mai intrebi si sa capeti mai multa experienta. Tu deja ai ramirezi in bazinul de 25 de litrii, ai si otocinclus daca nu gresesc, crevetii nu mai au ce cauta acolo. Plus ca ramirezii nu au loc in bazinul ala.
|
 |
|
|
|
Barbati se pare, vor aprecia gustarea care le-o pregatesti, sunt inebuniti dupa creveti.
|
 |
|
|
Nu te contrazice nimeni, saptamana asta am fost la un petshop si aveau la vanzare, 25 lei bucata. Magazinul este zoomania din incinta Auchan Pitesti. Chiar am cumparat niste filigera atunci de acolo si imi faceau cu ochiul si dragutele astea, dar m-am abtinut ptr ca nu am capac. Sar si restul, dar mai rar, din 10 filigera mai am 8 intr- saptamana. Preturile difera intradevar prea mult de la oras la oras, de ex filigera in bucuresti erau 3 lei, la pitesti 6,5 la alt petshop, iar eu bineinteles am cumparat tot  ).
|
 |
|
|
|
Cumpar feropol cu termen de valabilitate minim 1 an, ma intereseaza pana la 1 litru dar accept si mai putin(exclus 100-200ml). Tel contact 0729964418, cererea este valabila pana cel tarziu duminica inclusiv.
|
 |
|
|
|
Salut. Intradevar merita, costul e undeva pe la 25 lei.Prefera curentii de apa, in rest nu e foarte pretentios la ph si temperatura. Insa obligatoriu capac, altfel te vei uita la el uscat pe parchet.
|
 |
|
|
Parca un 2-3 ar fi mai indicat pentru plantat, 5 mi se pare destul de mare. Problema este ca vei avea acumulari de detirtus in substrat datorita granulatiei mari, iar la plantat este mai dificil sa aspiri prin desis  .
|
 |
|
|
|
Salut. Sunt doua variante:
1 planta taiata moare de foame, neavand un substrat fertil nu reuseste sa se acomodeze;
2 varfurile replantate sunt umbrite sau inghesuite,probabil ca fiind mici nu le ajunge lumina.
La cum arata parvula si stauroginele, merg pe prima varianta. In consecinta, as mari cantitatea de feropol progresiv, pana la dublarea cantitatii introduse de tine acum. La macro nu umbla.
|
 |
|
|
|
Apa o tratezi inainte sa o pui in bazin. Daca pestele tau are ceva, o baie cu sare poate sa-i aduca beneficii, dar daca nu are nimic, doar il stresezi. Poti pune o lingura-doua de sare la un litru de apa, baia cu sare sa nu dureze mai mult de 30 min. Da si un search, nu mai sunt sigur de cata sare se pune. La fel de buna e si o baie in albastru de metil sau verde de malachit (dozajele le ai pe recipiente).
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce are pestele tau, insa nu baga sare in bazinul cu plante, daca vrei fa-i lui bai in apa cu sare.
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca te-ai hotarat la pesti, insa nu cred ca este suficienta filtrarea.
|
 |
|
|
|
Am inteles, atunci un spectacol frumos ofera si hemigramus rhodostomus, merg undeva la 15-20 in 80 litrii. Si poti sa-i combini daca vrei cu ancistrusi , filigera, kuhli.
|
 |
|
|