| Message |
|
|
|
Mai fierbe-o, cu siguranta va lua apa mai repede, doar ca trebuie sa o fierbi ceva timp, o ora, poate doua.
|
 |
|
|
Pentru iluminat este suficient sa lasi lumina 5 ore pe zi continuu. Red cherry nu au cerinte f mari, insa si acestia au nevoie de o apa curata si anumiti parametrii ai apei. Daca ai melci, nu mai baga pesti, iar filtrul probabil contine destule bacterii. Mai poti astepta o saptamana, doua sa se formeze si in substrat ceva bacterii, dupa care esti liber la creveti  .
|
 |
|
|
|
Nu e clar ce ai facut tu acolo. O sa te rog sa fii mai explicit, de cand nu mai ai pesti(sau mai ai), daca ai scos filtrul din functie sau nu, l-ai spalat..etc. Si ce fel de creveti vrei, e important si asta.
|
 |
|
|
Este ok, o usoara crestere a valorilor este normal sa apara, tu le vei tine din schimburi de apa. Dupa transfer, o lasi mai usor cu mancarea o perioada, pana se stabilizeaza, in rest spor la treaba  .
|
 |
|
|
|
Uite cum as face eu:1) Pun substratul in bazinul mare, aranjez decoruri si ce mai ai tu de pus acolo. Scoti toata apa din bazinul de 200 fara a lua si nisipul si o muti cu tot cu filtru in acvariul mare. Completez cu apa curata inca 100 litrii. Zilnic incep sa adaug cate 20-30 litrii pana umplu bazinul.
2) ciclezi de la inceput bazinul mare cu filtru si nisip curat, fara alte adaosuri din bazinul mic. Pestii ii introduci treptat, in functie de marime, dimensiuni, specii.
|
 |
|
|
|
Dupa ce ai fiert-o in apa cu sare, o mai dai in cateva clocote si in apa fara sare. Si ramasitele de sare, daca raman, nu afecteaza pestii.
|
 |
|
|
|
E un semn bun daca nu s-a inmuiat la fierbere. Ai tinut-o scufundata cand ai fiert-o? Daca nu, mai fierbe-o o data scufundata, daca da atunci poti insista ca sa ia apa. Eventual baga o piatra in ea sa o tina la fund. Dupa o mai tii cateva zile in apa rece, cu schimburi cate vrei tu si o poti baga in bazin(doar in cazul in care nu se descompune).
|
 |
|
|
Ne luasi tare oltene, citim si incercam sa ne dezmeticim  . Stii tu sfatul ala, ia o pauza, relaxeaza-te, gandeste si citeste, nu lua decizii din impuls:d. Suntem cu ochii pe tine, chiar daca nu ne vezi  .
|
 |
|
|
|
Continua tratamentul conform prospectului. Nu muta in bazinul mare decat cand te asiguri ca e sanatos.
|
 |
|
|
|
In general da, se curata lemnul sa fie curat, sa nu fie mizerie sub scoarta..etc.
|
 |
|
|
|
Nu e indicata apa oxigenata la creveti, poti sa-i omori.
|
 |
|
|
Superbi  .
|
 |
|
|
|
Salut. Depinde de fiecare frunza in pare in ce situatie se afla. Unele isi pot reveni, altele nu. Oricum intr-o saptamana o sa-ti dai seama daca trebuie tunse sau nu.
De aceea ti-am recomandat feropol, pentru ca merge bine la staurogyne si compenseaza carentele de fier. Poti sa faci si o masuratoare si sa faci aditie de fe de la EL.
|
 |
|
|
|
Pai daca faci teste, e bine sa tii regula de 1/10. Daca in bazin ai 10 ppm no3, po4 ar fi indicat sa fie in jur de 1 ppm.
Referitor la fertilizarea care o faci, eu as elimina profito si as merge doar pe feropol +feropol 24, o sa vezi diferenta. Feropol 24 face parte dintr-o schema de fertilizare in combinatie cu feropol, singur feropol24 nu stiu cat efect poate sa aiba.
|
 |
|
|
Pentru ca ieri a fost foarte cald, am sarit peste ziua de curatenie. Acum fiind mai racoare, pregateam de zor cele necesare schimbului de apa. Pentru ca m-am mai ars in trecut, mi-am pus frumusel ochelarii, trebuia sa am din nou pui de la "unica" femela matura(deocamdata sper) si bine am facut. In dreptul sorbului de la filtru, e o frunza de dud, hrana naturala sub care statea a mea femela. Pe langa sorb, niste pitici mici care inotau, cand ii vad ca-i trage sorbul. Am oprit imediat canistra si am eliberat puiutii care erau pe buretele grosier pus pe sorb, bineinteles cu mizeria aferenta stransa  . Acum stau si ma uit la ei cat sunt de mici, o sa trag si o poza din aia a mea, profi
|
 |
|
|
Felicitari Stefan, o aparitie pe coperta nu e la indemana oricui.  .
|
 |
|
|
|
Tre sa ies la padure, dar asa scurt: las-o usor cu ledurile, nu sunt deocamdata de plantate. Becurile alea pl nu fac mare branza la acvarii cu inaltimea de 45. Stai o zi, doua, te gandesti cam ce verdeata ai baga in bazin si atunci vedem cam ce necesar de lumina o sa ai. O zi buna, Narcis.
|
 |
|
|
Pai pozele unde sunt  .
L E. Acum au aparut  .
LLE. Sa incepem cu carcotelile  . Ce acvariu e ala fara o planta in el, asteptam viitoarele poze si cu ceva verdeata.
Nu inteleg de ce ai lasat cartonul acela sub acvariu, nu era suficient acea placa de spuma? Iar spuma aia care iese de sub bazin se vede urat, ori o vopsesti sa-i dai un alt aspect, ori ia un cutter si tai-o frumos, marginile taiate le vopsesti frumos sau le colezi  .
Frumoasa buturuga, ceva moss o va pune in valoare si mai mult, plus cateva plantute in jur.
Iar pozele sunt de mare efect, cand ma duc eu la cursuri de fotografiat te inscriu si pe tine  .
|
 |
|
|
Fa-ne si noua o poza macar, cu un pahar cu apa, cada plina sau ce gasesti tu, nu de alta dar te suspectam ca nu ti-ai platit apa.
|
 |
|
|
|
Sa stii ca nu mai insist, e deja a doua oara cand iti dau acest sfat. Redu cantitatea de el nitro pe care o bagi in bazin. Daca tu tii in jur de 10ppm no3 in mod constant, este acelasi lucru pentru plante. In cazul in care ai fi constatat o scadere a cantitatii de no3, atunci ar fi indicata aditia pentru a atinge o constanta, aditie care o faci sa atingi un anume prag.
|
 |
|
|