| Message |
|
|
|
Ideal ar fi un examen microscopic din acel puf alb...poate fi bacterie sau fung...incearca cu TetraFungistop.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca ataca pestii mai mari care se bat luandu-se in gura si-si provoaca rani, sau pe cei care rad algele de pe pietre, tot asa, producandu-si rani....acele micro-leziuni sunt porti de intrare pentru bacterii.
|
 |
|
|
|
Acel inot inseamna swim bladder disease, adica boala vezicii inotatoare. Pare a fi combinata cu fin rot....eventual, scarpinatul acela, in lipsa petelor de gris poate fi cauzata de NO3 crescut. Primele doua boli sunt produse de bacterii, deci...antibiotice!
|
 |
|
|
Mouthrot / Mouth Fungus
This is caused by a bacterium, Flexibacter Columnaris. The symptoms of this disease are typically erosion of the mouth, commonly associated with a fungal like growth, which is in fact colonies of the column-like bacteria. Like finrot, mouthrot is associated with poor water conditions which must be corrected.
Este mouth rot. Cauzata de o bacterie, Flexibacter columnaris. Simptomele tipice sunt eroziunile gurii, asociate comun cu o crestere asemanatoare fungilor, care de fapt sunt coloniile bacteriei asemanatoare columnelor. Este asociata cu apa de slaba calitate, care trebuie corectata.
http://www.aquatics-online.co.uk/fish_diseases.htm Search: mouth rot
I se spune si Cotton Mouth.
http://www.fishforever.co.uk/fish-disease.html
|
 |
|
|
dupa nici 4-5 ore apa devine alba si vascoasa
...fata de ce este aceastaa perioada de timp?
Apa alba si vascoasa este, de obicei, semn de deciclare...ai executat ceva "ilegal" si ti-ai deciclat acvariul?Sau...a fost ciclat?Spune-ne mai multe.
|
 |
|
|
Frate Alokt, nu pot baga mana in foc 100%, dar acu 5 ore eram in Hornbach Brasov si am vazut niste raci / creveti din astia gigantici...erau albastri si albi, in jur de 12 cm...altfel frumosi, dar imbatranesc si am o problema cu memorizarea :-)  , chit ca m-am uitat la nume si la "suma"...costau 68 lei bucatica, dar numele...pas. Roaga un brasovean sa faca un drum pana acolo si sa-ti spuna ce erau, ca oricum, Bv e mai aproape ca Buc.
|
 |
|
|
|
Eugens, intr-adevar, acum sunt foarte multumit de hrana Tropical...asta nu inseamna ca nu mai folosesc SERA...din contra, pentru alternanta le dau uneori si SERA, JBL sau Hikari.
Neoane am asa: Aqua Glo + JBL solar natur la malawi, Juwel Marine si Juwel Daylight in cel in care tin momentan Tropheus, dar si la viitorul lor acvariu tot aceste doua neoane le-am luat ptr ca neoanele Hagen (Aqua Glo) nu merg pe lampile Juwel. La ciclidele americane am neoanele poriginale Juwel, adica un daylight....si inca ceva, nu stiu precis care.
Dar, ca regula, la africani trebuiesc neoane care sa favorizeze culorile lor (Aqua Glo) si ceva care sa favorizeze ...algele :-) ...in special cele verzi. Si cred ca Juwel Marine fac "treaba buna" din acest pct de vedere.
La un acvariu de 180 litri eu as merge pe un filtru extern..., Eheim 2228, JBL e1500 sau Tetratec 1200 plus un filtru intern, cum este cel de la acvariile Juwel Rio. Africanii necesita o filtrare superioara.
|
 |
|
|
NO3 = 0-10 mg/l - asta e ok, poate un pic scazuta pentru plante
NO2 = 10 mg/l - asta e criminala pentru pesti...esti sigur ca e atata???
GH >21d - astea doua is numa bune de ciclide africane
KH = 10d
pH = 6,4-6,8 - asta e ciudata avand in vedere kh-ul si gh-ul de mai sus...in mod normal ar trebui sa fie mult mai mare, catre 8.
Pana acum 2 saptamani am avut niste scoici in acvariu si duritatea varia intre >7d si acelasi >21d. Scoicile le tinusem 1 saptamana.
Sa introduc din nou scoicile pentru scaderea duritatii apei? - scoicile, care contin calciu, sub forma de carbonat, in cochilie ti-au crescut duritatea apei, daca nu cumva folosesti apa de fantana. Nu se tin scoici in acvariu plantat = cresc duritatea! Deci, nu le reintroduci!
Cum sa scad duritatea apei?
Hmmm....exista produse destinate: Tetra kh-ph minus, dar iti va scadea si ph-ul. Fa schimburi de apa, sigur ceva nu a fost in ordine cu scoica aceea.
|
 |
|
|
Cu placere, nu ai pentru ce, dar trebuie sa intelegi ca la africani, mentinuti in acvariu, nu exista un tipar comportamental. Si am sa-ti exemplific cu acvariile mele avute de-a lungul timpului.
In primul cu Malawi, care a functionat 2 ani pestii erau foarte prietenosi...de cum vedeau miscare prin casa erau toti lipiti de sticla...parca vroiau sa comunice cu mine....cate un mascul mai agresiv venea sa se "dueleze" cu degetul meu :-) La al doilea, functional si acum, in primele 6 luni pestii nu se sinchiseau de prezenta mea....inotau prin acvariu, nu se speriau de prezenta miscarii, veneau toti la mancare...ca ciorchinele erau. De vreo luna insa am sesizat ca la anumiti stimuli, mai ales zgomot fug toti, ca stolul si se ascund printre stanci si stau acolo cateva minute pana ies inapoi...nu as putea spune cauza acestei schimbari. La altul, tot cu Malawi, de la servici am tinut demasoni...astia sunt prea peocupati sa se bata, ca sa observe miscarile din jur...deci, is niste mi-se-rupisti.
Recent, de vreo luna jumate am populat unul de la servici cu Tropheus ikola...in primele 2 saptamani erau foarte prietenosi, stateau lipiti de geam...dupa aceea, brusc au devenit foarte speriosi, in aceleasi conditii....dimineata, cum intru in birou, primul lucru se ascund. Deschid capacul sa-i hranesc, se ascund toti....cum plec de langa acvariu, cum se repezesc la mancare...recent am mai bagat 5 pui adusi din strainatate, langa cei 22 existenti...teoria aceea cum ca o colonie odata formata nu se mai modifica a cazut....dupa prima zi au fost cei mai buni prieteni. Adevarat ca sunt pui, dar totusi, prima tura, adusa din Ungaria sunt deja tineret la 5 cm, iar cei din Cehia, sunt la 3 cm, deci nu sunt chiar asa mici incat sa se accepte fara scandal.
Deci, in concluzie...lasa-ti pestii in pace...va veti obisnui unii cu altii 
|
 |
|
|
Hrana congelata e buna, dar tot asa, speciala ptr africani. In ceea ce priveste restu produselor, din cate am folosit eu (Tetra, Sera, JBL si mai recent Tropical) am ajuns la concluzia ca cea din urma e cea mai buna....pestii cresc rapid, au culori exceptionale.
Ca program....malawi adulti de 2 ori pe zi, puii in crestere de Malawi de 3 ori pe zi, Tropheusii.... :-) astia ar manca in fiecare ora daca le-as da cate-un pumnulet de fulgi....se si vede pe ei 
|
 |
|
|
No....scuze atunci pentru "interpretarea" mea, dar se pare ca am gandit ingust....ma gandeam la clasica coada de matura din lemn, rotunda...iata ca m-ati luminat si cu celelalte variante 
|
 |
|
|
|
NIMENI!!! E "patentul" tau :-P
Dar, daca invelesti staniol sau folie din aia pe coada de matura si pui coada deasupra neoanelor, asa cum se pune orice reflector, tare ma tem ca-ti va disipa lumina undeva catre sus si nu o va concentra catre fundul bazinului, cum ar trebui....adica, acea coada va fi cu concavitatea in jos si convexitatea in sus, ori trebuie exact pe dos.
|
 |
|
|
|
Lasa-i in pace si nu te mai stresa din cauza de "fricozitate" crescuta a pestilor tai. Le va trece, pe masura ce devin adulti.
|
 |
|
|
|
Simptome si detalii de acvariu si ce pesti ai....sigur ai introdus o boala noua in acvariu.
|
 |
|
|
|
Mor in continuare pentru ca tu ai in acvariu o infectie cu bacteriile responsabile de producerea asa numitei DROPSY, adica hidropizie, boala in care intervin Aeromonas, Pseudomonas si Vibrio, specii de bacterii conditionat patogene care ajung in acvariu prin intermediul apei sau a mancarii, traiesc bine mersi acolo, dar in anumite circumstante devin patogene. Boala in sine nu este foarte contagioasa, dar prognosticul este nefavorabil. Altfel spus, tu in ultima luna ai avut 3-4 mortalitati de dropsy, ceea ce inseamna ca ai bacteriile in acvariu, iar 2 gourami ,2 betta un xifo si 2 scalari mi se pare a fi un amestec nereusit de specii, datator de tensiuni, batai, dispute teritoriale, poate chiar supraaglomeratie, adica exact factorii favorizanti care exacerbeaza patogenitatea acestor bacterii.
Nu ai simptome evidente pentru ca adesea boala poate evolua atipic, cu inapetenta, sau anorexie, decolorare, oboseala, letargie, stat la suprafata adica simptome necaracteristice si lipsa acelei dilatatii abdominale caracteristice.
Iar ca sfat unic pe care ti-l pot da, din experienta mea si a unor prieteni cu aceasta boala: RESETEAZA-TI ACVARIUL de la ZERO!!! Adica, golit de apa, pesti, plante si tot ce mai ai acolo. Spala-l, usca-l, dezinfecteaza-l, lasa-l uscat o perioada si abia dupa aia refa acvariul punand totul nou in el, adica substrat, pesti...plantele le poti dezinfecta si refolosi. Bineinteles, golit filtru, spalat, uscat...adica reciclarea completa a acvariului.
Altfel nu vei scapa de aceasta boala...crede-ma!!!
Baktotabs, Baktopur, multe alte antibiotice, sunt apa de ploaie in aceasta boala!
Mie mi-a murit o intreaga populatie de gurami adulti, reproducatori, pana am resetat total acvariul. Unui prieten i-au murit toti scalarii, neonii si apistogramele pana cand a ascultat sfatul meu si si-a refacut acvariul...deci, este decizia ta!
|
 |
|
|
|
Scrii te rog dimensiunea? Sau pentru ce capac de Juwel Rio merge? Rio 300 sau Rio 400?
Mersi
|
 |
|
|
|
Ionut, nu ma supar ca ma contrazici...contradictia e "mama" evolutiei. Dar, in afara de radacinile rasinoaselor, in acvariu se pot pune radacinile tuturor speciilor de lemn indigene. Eu am intr-unul din acvarii radacina de gorun, de circa un an...nu are absolut nimic. Da, intr-adevar, radacina de vita de vie este cea mai buna, autohtona, dar asta nu inseamna ca alte buturugi nu se pot pune, bineinteles, curatate temeinic. Salcia este, de asemenea, foarte buna.
|
 |
|
|
|
Intrebare: cat de poluat este raul asta de munte? Faptul ca e de munte nu-l scuteste de poluare; iti pot spune si eu cateva rauri de munte in care eu nu as intra deloc. :-)
Altfel buturuga e frumoasa, pare lunga; o poti scurta din partea aia mai lunga, aranjezi un pic partea cu cracile acelea, cureti temeinic coaja dupa ea, ii dai o fierbere de siguranta si apoi tusti cu ea in bazin.
|
 |
|
|
Bine ai venit 
|
 |
|
|
|
Deci, se pare ca BBA-urile sunt favorizate de lumina puternica, jet de apa mai intens si cred ca un nivel crescut de NO3 are acelasi efect.
|
 |
|
|
|
|