| Message |
|
|
 :-P
:ycard: Asta pentru intarzierea cu care te-ai inscris / prezentat. :-P
|
 |
|
|
|
Se stinge...daca ramane deschis si ziua si noaptea ar fi jale pentru pesti...te-ai umple de alge...eh, mai multe chestii. Dar cel mai bine e sa-l pui pe o priza programabila si-ti setezi sun program de functionare.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum.
Nu reusesc sa vad o poza de ansamblu a acvariului tau. Altfel, pestisorii is frumosi. Te invidiez pentru apa voastra. 
|
 |
|
|
Tipii de la acvariul public al Universitatii noastre si-au facut decoruri pentru toate acvariile...cimentate si ulterior date cu ceva rasina. Am promisiuni ca primesc o cantitate ca sa-mi acopar si eu decorul care tocmai il fac...o sa te anunt ce fel de rasina este. Stiu doar ca au adus-o de la jibou... 
|
 |
|
|
|
Initial am vrut sa-l fac totul ca un perete de stanca, cu "lespezi" suprapuse...in partea dreapta. Ulterior, pe stanga am vrut sa fac niste "bolovani" mari....e pe youtube un decor superb cu bolovani...dar lua foarte mult din latimea acvariului...o fi ea de 60, dar nu vreau sa iau circa 20 cm cu acei bolovani/....si a iesit o...combinatie :-)
|
 |
|
|
In primul rand rog un admin sa schimbe titlul topicului in Jurnal de Tanganyika - Tropheus moori ikola. Multumesc.
In al doilea rand pun o imagine cu backgroundul in stare bruta, tocmai terminat de "sculptat"...urmeaza cimentarea. Poate va dati cu parerea
Pestii sunt bine, intre timp s-a inmultit colonia...erau 22 adusi din Ungaria, au mai venit inca 5 bucati, din Cehia...momentan tot in Rio 180.
Acvariul destinatie finala e lipit  ...o sa pun si poze cu acvariul.

|
 |
|
|
|
Vor fi niste africani chinuiti, mai bine te orientezi spre alte specii. Daca vrei africani, incearca de la 200 litri in sus...minim.
|
 |
|
|
|
Tubul acela de sticla din cuart trebuie sa poata fi scos afara pentru a se curati lampa in interior...dar scoaterea si introducerea lui trebuie sa fie usor fortata....din pacate, la toate lampile care curg ala se scoate foarte usor, deci acolo-s problemele de izolatie.
Sa ai noroc de lampa noua!!!
|
 |
|
|
|
Asta UNIFILTER 500 UV e problema ta!!!Filtrele interne care cica au UV...de fapt acolo nu este o lampa UV-C care produce sterilizarea apei...ci parca un led UV, adica frectie la picior de masa.
|
 |
|
|
Ai luat JBL....vad ca esti din Brasov....ei, ei, ei...ca nu asculti de batrani... :-P ...daca nu curge se arde repede becu....nah, succes iti doresc! 
|
 |
|
|
Tetra UV...zice lumea ca e prost, dar eu sunt foarte multumit de al meu...nu a curs deloc, dar la 5 w e cam mic.
Apoi, desi nu-s fan chinezarie, din cauza de calitate indoielnica, mai ales a plasticului...si... in fine, de al meu sunt multumit, chit ca Jebo-ul, filtrul, cumparat deodata cu UV-ul lasa mult de dorit...unul de 9 w e foarte bun, daca gasiti.
La pret de criza...cam astea sunt.
Dar nici un Aqua Medic de 9 w http://www.aquaristic.net/ab-aqua-medic-helix-max-9-w.html nu e foarte scump....la 53 euro= 228 lei e chiar mai ieftin decat un JBL luat de la noi...intervine problema garantiei, dar te asigur ca nu se pune...
|
 |
|
|
|
E doar unul, dar ai sanse sa fie mai multi....boala se numeste generic FIN ROT, este de natura bacteriana, are difuzibilitate redusa, lenta, dar sigura. Daca dai un search pe forum sau pe google vei gasi multa info. Tratament cu antibiotice.
|
 |
|
|
|
Nu neaparat...boala poate stagna, da inapoi sau evolua, in functie de...nu mi-am dat nici eu seama, desi am avut asa ceva si a disparut fara tratament.
|
 |
|
|
|
Problema este ca ai multa alga verde dezvoltata in masa apei...ti-ar prinde bine o lampa UV care ar rezolva problema, sau intuneric total cateva zile....cu riscurile aferente!
|
 |
|
|
|
In legatura cu dilema legata de planta, eu as zice mai degraba ca e o Anubias...barteri var. angustifolia? Dar radacinile acelea par a fi de Anubias.
|
 |
|
|
|
Eu sper sa "nimeriti" ambii o scula buna, de la inceput....sa nu va curga. Pentru ca eu cunosc cel putin 2 JBL-uri, noi noute care au curs de noi....la ambele s-a ars becul dupa nici 4000 ore de functionare....dupa mine sunt cele mai stiftoase UV-uri existente la noi.
|
 |
|
|
|
Da, le dau. Nu stiu cat de mult ii ajuta, dar de placut le place si le dau hrana congelata Ruto, speciala pentru Malawi.
|
 |
|
|
|
Tetratec UV 400 parca are 5 w, deci foarte mic. Aia de 9 w...cam la limita...merge la acvariul tau, care are 110 galoane, dar iti trebuie un debit mai mic ca sa aibe eficacitate, deci, teoretic, pus pe un powerhead. Pe Aqua Medicul de 18 wati zice insa ca are nevoie de un debit intre 500-1000 l/ora. Si e un pic supradimensionat, mergand la acvarii de la 125 galoane in sus, adica cam 500 litri. Deci, daca-l pun pe returul unui filtru Eheim 2126 de 950 l/ora e numai bine, nu-mi mai trebuie complicatii cu powerheaduri cu debit mic.
|
 |
|
|
|
Producatorii asa zic....numele insa e inselator, ptr ca fungistop inseamna stoparea infectiilor fungice...oricum, substanta activa nu o cunosc. Deci, mergi pe "mana" lui.
|
 |
|
|
|
Separat. Conform prospectului antibioticului care-l alegi...nu e antibitoci dar poti merge pe Baktopur. Acvariului nu-i faci nimic...deocamdata...acele bacterii sunt conditionat patogene si ataca doar pestii cu alte probleme. Izolezi pestele, il tratezi si, daca scapa, il bagi la loc. Atat, fara plante...apa da...schimbi din ea vreo 30 %.
|
 |
|
|