| Message |
|
|
|
Am doua necunoscute si sper sa primesc din partea voastra informatii.
Prima: am primit de la baietii de la acvariul public al USAMV niste rasina cu care ei si-a acoperit backgroundurile pe care le-au facut recent si le-au montat in acvarii. Ei, la randul lor, o au de la acvariul public din Jibou unde s-au realizat mai multe astfel de decoruri...nu stiau sa-mi spuna ce fel de rasina este, dar stiu ca atat la Jibou, cat si la noi decorurile astfel "rasinate" is in apa, functionale si pestii sanatosi. Sa fie oare Nestrapolul acela? Mentionez ca are o culoare albastra, este lichida, cu aspectul si consistenta unui sampon de spalat vase si miros de ....lac de parchet. Mi-au venit doua sticle...una cu aceasta rasina si a doua cu un intaritor incolor care se pune 1/5 din cantitatea de rasina.
A doua problema: dupa ce termin decorul si-l lipesc in acvariu, stiu ca ar trebui sa tin acvariul o luna cu decorul montat si schimburi dese de apa pentru eliminarea toxicelor...dar cum acvariul are peste 450 litri, cade faza cu schimbatul des de apa...ma gandeam la urmatoarea varianta: umplu unul din cele doua filtre cu carbune activ si-l las sa functioneze 2 saptamani nonstop pentru a absorbi toate toxicele din apa ramase in urma betonului turnat si a rasinii de acoperire. Ce parere aveti, functioneaza?
Multumesc de raspunsuri!
|
 |
|
|
mie imi era "rusine"sa pun decorul care iesise din mainile mele in acvariu
Ei....chestie de multa rabdare si experienta...urmatorul iti va arata mai bine.
Da, sunt decoruri extraordinare in comert, din fibra de sticla...su nu ma refer aici la clasicele Juwel ci la niste decoruri care le-am vazut in Zoomania din Oradea care m-au lasat masca...si-s greu impresionabil. Dar au doua mari neajunsuri: pretul...de la 11 miloane in sus si faptul ca nu se pot ascunde in spatele lor toate echipamentele care le-as vrea eu ascunse....tur si retur de filtre, tevi de aer, powerheaduri...
|
 |
|
|
Frumosi bolovanii dar muuuuult prea albi  . Sa creasca alga pe ei!!! 
|
 |
|
|
|
Deci...ciclidele sunt africane? Daca da si totusi, vrei bolovani albi....nici o sansa!!! E gresit ca tii acvariul langa geam, ca se umple prea repede si prea mult de alge, dar un acvariu cu africani, fara alge, nu este un acvariu adevarat. Iar cele verzi sunt cele mai dorite...eu chiar fac studii privind neoanele, ca sa vad care dintre ele favorizeaza dezvoltarea algelor verzi...motivul? Simplu...africanii sunt algivori si consuma cu placere algele, de care or fi ele, dar le prefera pe alea verzi. Si-ti mai zic o treaba...un acvariu cu africani care are bolovanii albi si dupa cateva luni de existenta nici nu arata bine si nici nu este un acvariu ciclat....NO3-ul care rezulta din deseurile din acvariu, daca nu e "consumat" de plante va favoriza dezvoltarea algelor.
Daca ciclidele sunt americane....trebuia sa te axezi pe lemn mult si nu pe pietre.
|
 |
|
|
|
Deci, chiar am vrut sa zic ca toti banii bagati pana acum in decorul asta nu au ajuns nici la jumatate din cat costa decorul juwel a lui kinderu'....si nu inteleg de ce nu i-a iesit lui.
Cat priveste problema ta Caline....hai la mine sa pun niste bolovani din aia in fata decorului si vezi cum arata...nu-s Texas hole, adusi din USA, dar is luati de pe aquaristic....asian hole....identici practic.
|
 |
|
|
|
Ar merge bolovanii aia, dar problema e alta....e prea mic acvariul ptr acesti 4 pesti...doua perechi. Tu poti incerca, dar...
|
 |
|
|
|
Hemi is ciclide africane de rauri, JD sud-americane...exista diferente semnificative in ceea ce privesc necesitatile de apa, tipul de biotop...plus, is extrem de agresive. Daca nu vrei macel, evita combinatia asta.
|
 |
|
|
Imagini noi cu decorul, varianta noua si betonat cu primul strat.
http://img177.imageshack.us/gal.php?g=dsc8821.jpg
|
 |
|
|
|
Sa stii ca un debit crescut al CO2-ului (nr de bule / secunda) nu inseamna musai o reducere a timpului de scadere a nivelului pH-ului...mai bine spune-ne ce ai pentru dizolvare: reactor (de care?) sau difuzor (de care?) ? Spune-ne cum si ce vezi tu vizavi de aceasta dizolvare si apoi discutam mai concret...eventual o poza sau un filmulet cu aparatu destinat dizolvarii, in functiune...
|
 |
|
|
Adevarat, se citesc foarte usor cele doua valori, fiind practic una langa cealalta.
(Vreau si eeeeuuuu...
La urmatoarea comanda de pe Aquasabi pun eu unu din oficiu ptr tine...daca intre timp nu te dai pe ebay.
|
 |
|
|
Din...lene, eu am achizitionat acest tester dublu http://www.aquasabi.de/Glass-Ware/CO2-Drop-Checkers/Cal-Aqua-Labs-Double-Check::305.html
Pe el scrie: cand culoarea solutiei indicator este identica cu cea a solutiei de referinta introduci cantitatea optima de CO2 in bazin. La mine, ambele solutii au acel verde frumos, de iarba grasa, identic in ambele globuri, asa cum arata prin tabele... PH controllerul imi arata 5,95.
Si acum intrebarea....Despotica  ...asta inseamna ca eu introduc cantitatea optima de CO2 in functie de kh-ul apei???...care habar nu am cat este, ca nu am masurat-o never. Si in sens mai larg....culorile identice a celor doua solutii pot suplini un pH controller?
|
 |
|
|
care ar fi o decizie ieftina si buna ?
Of, of, of....nu exista ieftin si bun. Exista ieftin: ventilatoare, coolere, oricum, ceva injghebat, adica DIY
Sau....bun, dar scump...chiller. Cel mai ieftin, ceva chinezesc, un Hailea, pe la 14-15 milioane.
Astea sunt cele 2 variante fiabile...restu sunt povesti...
Dar ma mira totusi temperatura usor crescuta de acum, daca zici ca ai si AC...ai multe neoane aproape de luciul apei?
|
 |
|
|
Colegii ceilalti zic ce a zis si alexnbv....incastreaza cumva 2,3,4 ventilatoare de PC in capac si nu vei avea probleme....exceptand originea bucuresteana a ta, ceea ce, la vara, presupune o mare toropeala...daca acu ai temperatura crescuta, la vara va fi jale in acvariul tau, iar solutiile raman doua: chiller, dar sunt scumpe, peste 15 milioane, sau aer conditionat in casa. 
|
 |
|
|
Pai, atunci cred ca tu ne-ai putea spune cel mai bine ce se intampla de fapt cu ei...dupa mine par speriati, dar tu iti cunosti cel mai bine discusii.
|
 |
|
|
|
Te rog sa-mi dai cateva detalii despre racitor: ce vechime are, cat timp a functionat la tine, cum s-a comportat, adica cu cate grade racea apa, in ce stare este si nu in ultimul rand, ultimul pret, daca esti dispus la negocieri si daca il trimiti in tara prin curier.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Mai bine sa-i pui deocamdata in acvariul comunitar. Poate ca s-au selectat ei pereche, dar de depus nu or fi fost pregatiti. Si acum sunt stresati. Nu stiu cum le-ai pregatit acel acvariu separat...cu apa din comunitar, era ciclat? Oricum, trebuia sa-l lasi complet steril, fara acel 1/3 separat cu plante. Discusii sunt pesti mari care au nevoie de spatiu. Pune-i inapoi si doar cand perechea e constituita ca lumea muta-i din nou...probabil va fi nevoie sa si izolezi cumva acel acvariu daca zici ca sunt foarte speriosi.
|
 |
|
|
Eh...eu la asa ceva ma gandeam http://www.canoenorthwestontario.ca/sscimages/lakes/IMG_2361_1.jpg dar vad si eu ca mai trebuie sa bag cutitu
Pana una alta, va "arat" acvariul.
http://img17.imageshack.us/gal.php?g=dsc08267d.jpg
130 x 60 x 60 sticla de 12, fund dublu, 12 + 10.
|
 |
|
|
|
E un decor amazonian, are 120 x 50, cumparat de la Profipet, costa ...nu mai retin...cateva milioane. Este din ceva rasina, nu are nimic in spate, nu se poate lipi de sticla.
|
 |
|
|
Mor de ciuda
...oare chiar de ciuda mor, sau de vreo boala...ori o intoxicatie?  ...Joke!
In afara de a raspunde intrebarilor enuntate de Ciprian, descrie-ne putin simptomele si fa niste teste de apa: NO2 si NO3....nu mai retin de cand ai setat acvariul...e ciclat, nu e ciclat?!
|
 |
|
|
|
Da, un program de circa 10 ore aprins, ziua si apoi stins.Ceva asemanator zilei lumina din natura.
|
 |
|
|