[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Varianta a doua si daca tot ai marit dimensiunile nu te zgarci si ramai la 60 latime !!!
Kinder, nu te criticam, stai linistit.
Ai dreptate, cazurile trebuiesc tratate individual...eu n-am probleme si nu am avut deloc cu africanii...ii consider cei mai rezistenti pesti tropicali de acvariu...m-a mirat ceea ce ai descris tu...si mai tare m-a mirat ca a cedat la sare, care stiu cat de buna e!? Si as fi fost intr-un deplin orgasm intelectual daca as fi avut posibilitatea de a le face niste examene...macar sa vedem un diagnostic...daca se mai intampla, da un pm ca am colega din Bv si-mi aduce niste mortaciuni...
Malawi se ingrasa foarte bine si cresc mari de la larvele alea...dar nu cred ca le da numai ce spui tu....sunt pesti ierbivori....hraniti exclusiv cu proteina animala, dupa o vreme crapa. Se numeste bloat treaba asta...
No, sa lamuresc cateva probleme ca vad ca topicul e inconsistent.
Deci, ruxi2k, nu ne-ai spus: cati pesti ai in acvariu, de cand ai acei P. elongatus introdusi in acvariu, cat de vechi e acvariu, cat de des faci teste de apa si ce valori ai, cat de des schimbi apa si cat.
Ca regula generala, africanii care brusc stau in asa pozitii...retrasi, ascunzi, pozitie verticala, in conditiile in care in ziua precedenta nu au avut nimic, sunt victimele unor cafteuri nocturne...intervin astfel de stari la pestii nou introdusi, cu alti masculi dominanti in zona, inca neadaptati...de obicei in cateva zile isi revin.
Tot ca regula generala, pestii care adopta astfel de atitudini dezvolta de regula probleme individuale: rani, umflaturi (abcese) care nu cedeaza de la sine...dar astea se vad.
Nu prea e vorba de boli in astfel de situatii; bolile produse de agenti vii, sau intoxicatiile evolueaza mai lent, nu de pe o zi pe alta, afecteaza un numar mai mare de pesti, arareori cedeaza la sare.
Eu sunt convins aproape complet ca pestii aceia au fost introdusi recent in acvariu, nu erau stabilite ierarhiile, acela cu pozitia verticala a fost victima unor abuzuri din partea alorlalti, dar ca intre timp situatia s-a calmat si-s toti in regula.

Sarea... ...nu este un panaceu universal...adevarat ca actioneaza asupra permeabilitatii membranelor si echilibrului hidro-osmotic si distruge unele forme de viata cat mai simple, cum sunt bacteriile, protozoarele, eventual micetii, dar nu are treaba cu helmintii sau cu intoxicatiile....iar ca medicament, e printre cele mai slabe...poate doar in gris are o eficacitate bunicica.
Adevarat ca si produsele destinate acvaristicii cam lasa de dorit ca eficacitate, dar eu merg totdeauna pe produse de uz uman.
Sfat: nu bagati sare la africani, oricata, in orice...incercati un diagnostic mai intai :-P
La cei de Malawi merg bine de tot, e batalie, la Amprologii de tanganika merg bine insa la Tropheusi = moarte sigura...unii zic ca nu are valoare nutritiva mare, altii zic ca au...cert e ca pestii se bat pe ele.
Dupa cum am promis, poza noua cu decorul terminat.
image
Am dat 3 straturi:
stratul 1: 3 parti ciment, o parte nisip, pasta moale aplicata cu pensula, strat subtire, si adaugat niste Johnson baby oil dupa sfatul lui Koala...asigura elasticitate / plasticitate stratului care nu crapa la uscare si aderenta foarte buna.
stratul 2: 2 parti ciment, o parte nisip, pasta groasa aplicata cu spaclul in grosime de 3-4 mm.
Stratul 3: 3 parti ciment, o parte nisip, pasta moala, aplicata cu pensula, plus adaus de coloranti, adica oxid negru de fier si oxid alb de titan

Stratul 4: rasina alimentara epoxidica speciala pentru construit bakgrounduri, folosita de cei care au facut decorurile de la acvariul public din Jibou si de la noi.
E gata, voi reveni cu poze.
mmdiscus wrote:
minnardy wrote:celalalt, ala verde, parca este reducator de nitrati, deci oaresice filtrare chimica realizeaza.

E doar suport pentru bacterii ,deci filtrare biologica,filtrarea chimica se face prin carbune activ.

No, hai sa clarific semantica asta...conform producatorului ( http://www.juwel-aquarium.de/en/nitratentferner52.htm ) acestor bureti, cei verzi, li se spune Nitrat Removal Sponge, adica bureti "mutatori" ai nitratilor. Bineinteles ca indepartarea asta se realizeaza cu ajutorul bacteriilor, fiind astfel suporti ptr bacterii, dar la urma urmei, nitratii sunt substante chimice...quod erat demonstrandum :-P
Dar pentru ca ai si tu si eu dreptate, sa fieeee....filtrare...biochimica !!!
L-ai dezlipit deja de la locul lui? Daca da, pacat...chiar daca ai filtru extern, acela trebuia sa-l lasi acolo unde-i era locul. E foarte bun la filtrarea mecanica si are si doi bureti, unul impregnat cu carbune activ si celalalt, ala verde, parca este reducator de nitrati, deci oaresice filtrare chimica realizeaza.
Da, stiu, ocupa spatiu, poate parea un pic inestetic, dar eu am 2 Rio....180 si 300 si le-am lasat ambele.
cibserg, fac pariu cu tine pe cat vrei ca este o Neritina...cea din poza colegului!!! Poate ca nu cele doua varietati, ptr ca nu reusesc sa vad foarte bine in acele poze desenul...oricum, desenul nu este foarte semnificativ la Neritine ptr ca natalensis sunt considerate aproape toate, dar cu subspecii, cum am zis.
Iar pentru confirmare, iti propun si va propun sa-mi trimiteti cate un melc, fiecare, ii trimit ptr identificare la Natural History Museum din Londra...dar, pariul, consta in plata cheltuielilor de transport...daca e Neritina, le suporti tu, daca nu e, le suport eu. Te bagi? :-P ...eu stiu foarte bine ce afirm!
:-) Nu e corcita cu Pomacea :-P
Este o alta subspecie si anume Neritina sp diamond -Diamond Neritina sau Neritina sp Spotted - Spotted Neritina ...ca nu-mi dau bine seama din poze. Unii le considera a fi N. natalensis, dar subspecii sau varietati.
Eu. Sunt exceptionale...si granulele dar mai ales fulgii. De la Tropical. Si la Malawi si la Tanganyika!
Mai oameni buni...lasa-ti vrajeala cu picioare la mese de acvariu maricele, de peste 200 litri...direct pe podea! Eventual o banda subtire autoadeziva pe cantul PAL-ului. In rest nimic ce ar departea masa de parchet :-P
Manca-ti-as pipota....cum stii tu sa ne rupi fatza cateodata.... :-P
Asa da! Bravo Sergiule!
Daca rationez eu bine, cred ca este o caracteristica a elongatusilor si nu numai....zic asta gandindu-ma la faptul ca punctele negre produse de cercarii de diplostomum sunt usor diferite de petele negre care le au africanii, care de fapt sunt si pe ai mei, mai ales pe femele. Punctele produse de diplostomum sunt iesite in relief, mai mult maronii decat negre....cred ca petele care le-ai vazut tu sunt de fapt niste pete negre, nereliefate. Sunt ceva simptome? Prurit, frecat de substrat? Daca nu, eu zic sa nu te ingrijorezi...mai ales ca Diplostomum apare la introducerea de alti pesti.
Au si masculii si femelele? Ai avut recent pui la respectivele femele? Am sesizat si eu aparitia acelor puncte negre, sub gusa femelelor, dar fara semnificatie patologica.
Daca vrei musai sa faci tratament impotriva lui Diplostomum, fiind un trematod, merge Praziquantelul.
Cauta putin pe google imagini cu Fish Fungus...inseamna saprolegniaza. Tratament, merge Tetra Fungistop. Este si antifungic si antibacterian.
Dupa rapiditatea desfasurarii evenimentelor, chiar daca nu ne-ai descris nici un simptom, eu suspicionez boala neonului (neon fish disease - ptr o cautare pe google) despre care dau un copy paste cu trei fraze:

...sporozoan, Pleistophora hyphessobryconis .....its rapid and high mortality rate among neons.
Adica, sporozoarul ala, mortalitate crescuta, evolutie rapida odata imbolnavit.

To date there is no known cure, the only 'treatment' being the immediate removal of diseased fish to preserve the remaining fish.
Nu exista tratament cunoscut, se elimina pestii bolnavi pentru a preveni imbolnavirea celor ramasi.

The disease cycle begins when parasitic spores enter the fish...
Deci, exista spori, adica elemente de rezistenta in mediu...nu mai lua neoni pana nu resetezi acvariul, pentru ca acei spori pot supravietui ceva timp in bazin.
In ordinea eficacitatii eu iti indic: permanganat de potasiu / cloramina / formol / alcool / sarea. Si cel mai bine e sa combini doua metode: o spalatura generala cu o solutie concentrata de cloramina, urmata de un repaus de 2-3 zile cu solutie concentrata de permanganat lasata in el.
Nu ma intereseraza foarte tare reducerea pH-ului. Cimentul, adica betonul turnat are un pH de 11...pe mine ma intereseaza doar o scadere pana la 9...optim pentru Tropheusi. Ori asta cred ca voi obtine prin spalari repetate cu apa, iar apoi voi proceda la introducerea de carbune in filtru si...filtrarea apei.
Cu rasina ...m-am documentat un pic...este de fapt acea rasina din care SE FAC decorurile, pe plasa din fibra de sticla, dar pe care ai nostri au folosit-o ca strat de protectie peste decorul cimentat...arata bine si nu se intampla nimic in contact cu betonul.
Multumesc de raspunsuri.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: