[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
No, sa va dau niste date concrete despre capacitatea de racire a ventilatoarelor ca sa va puteti edifica...merita sau nu.
La un acvariu home made de 180 l, actualmente dezafectat, doua ventilatoare de PC cu diametrul de 8, montate pe lateralele scurte ale unui capac, unul ptr introdus aerul celalalt ptr evacuare, racirea apei, la o temperatura in camera de 28-29 grade, vara, atingea circa 3 grade. Adica, cele doua, functionand in regim de 2 ore functionare si 30 minute pauza, raceau apa de la 29 grade pana la 26. Deci, merita.
La actualul acvariu in constructie, de 450 l eu montez in capac 4 ventilatoare de 12 cm.
It's the springtimeeee Cristi.
Nu tre sa te amaresti de lipsa comentariilor...imaginile au fost sorbite dintr-o privire iar comentariile sunt de prisos. Ar fi numai de zis ca frecvent africanii procedeaza ca fetele din ziua de azi...nu asteapta majoratu ca sa si-o puna!!!
Porcu: ti-as ramane recunoscator daca mi-ai putea recomanda pe cineva care face acvarii bune...

Offf....Monky....de ce intrebi tu de funie in casa spanzuratului???

Caci face niste acvarii ultraturbate !!! Nici o diferenta fata de lipiturile de fabrica!!!
Bun, de acord...asta este si tendinta mea, mereu, de a escamota aparatura din acvariu sau de a o scoate afara. Dar....
Sa pun cele 2 filtre externe, unul care sa fie in mare parte biologic si sa mearga la full power, iar celalalt in mare parte mecanic, sa fie legat de chiller, filtru uv, reactor co2 s incalzitor... toate externe.

...pe acel filtru, in mare parte mecanic, atasezi mult prea multe echipamente, toate pe retur....s-ar putea ca filtrarea in sine, de oricare ar fi ea, sa sufere. Mai mult, fortajul filtrului, respectiv al returului s-ar putea sa-ti termine ceva pe la motoras ...daca zic o prostie o zic, dar si eu am incalzitor, UV pe acelasi retur si se simte tare de tot acest lucru...imparte echipamentele la ambele filtre ca nu se intampla nimic.
La rio 400 ai suficient loc pentru a mai pune o lampa cu 2 neoane, langa cea pe care o are...si din start ai avea 4x54 w adica 216 w. Nu e mult, dar e suficient pentru ce vrei tu.
Dar....stii ce nu are Rio 400 ??? Profunzime !!! Am vrut si eu sa-mi iau unul, dar cand l-am vazut cat e de lung, de inalt si putin lat, am renuntat instantaneu si am mers imediat pe un custom made, facut ca lumea, de 60 cm latime.
Dar, totusi, ca posesor de 2 rio, un 180 si un 300, dar si de un custom made de 450, in acest moment recomand custom made-ul, chiar la acelasi pret! Eu l-am facut din sticla de 12, fund dublu....rio 400 parca e din sticla de 10, fund simplu...ma rog, nu re-enumar eu avantajele si dezavantajele acum, aici.
Orice ai alege, un acvariu superb iti doresc!
Pacat ca dai jos filtrul ala ...mereu am militat ptr tinerea lui acolo unde-i e locul...e un filtru foarte bun. Si la un rio 400 chiar nu se simte atata loc cat ocupa el, putandu-se masca relativ usor.
Da, le trebuie reductor, da, pot fi incarcate, dar sunt mici...in 2-3 saptamani se consuma. Cat de mic ti-e acvariul?
Bine ai venit. De multe zile ti-am scris un mesaj la galerie, unde ai pus poza cu ikola...sa discutam despre ei. Am o colonie de 26 bucati. Plus alti malawi...ai un id de mess?
Radu.U wrote:stau si ma gandesc. "Oare cum ar da acum, la tine . O folie tip oglinda ca background ? "

Se poate incerca, oricum, fara lipirea foliei de sticla, dar eu cred ca ar arata..."ruralistic" ca sa ma exprim frumos. Nu stiu ce ar putea cauta oglinzile in acvaristica. Da, probabil ca repetarea la nesfarsit a fondului de plante in acea oglinda ar da o imagine spectaculoasa si-o senzatie adrenalinoasa. Insa imi vine acum o comparatie...parbrizul unei Dacii de tara, plin cu tot felul de agataturi.
Sa ma ierte Radu de post, nu e de contre, dar personal asa cred io.
Esti sigur ,ca este acvariul tau ???

Io cred ca l-o furat de pe net...poza. Dar stiu ca tocmai si-a comandat niste SAE care-l vor scapa si de ultimu firicel de alga, deci...e chiar a lui. Cu martori :-)
:321: ...greu domnilor, greu de tot. Da-i musai !
sorana_bv wrote:in sfarsit un rapuns care sa nu ma faca sa nu mai vreau sa scriu pe forum... sunt dispusa sa trec prin toti pasi ca sa am un acvariu impecabil si sa imi asum toate greselile de incepatoare :-)

Stai, stai, stai asa Sorana din BV...o-i scrie eu mai ghidus, dar asta nu inseamna ca luarile de cuvant ale predecesorilor mei nu erau indreptatite...trebuie insa sa gandesti pozitiv si ia orice sut in fund ca un pas in fata...si cel mai important, nu fi suparacioasa.
Deci, tot numar la pestii tai si nu-mi ies numa 6 neoni, 5 guppy, 1 betta si 2 molly parca,,,total 14 pesti, plus doua coloane romane. :-) Sau ai reusit sa dai intre timp carasii, scalarii si crapii koi? :-P ...continua cu datu si da si coloanele; sunt ireale si non-naturale intr-un acvariu. Locul lor poate fi luat de buturugi. Va trebui sa scapi si de acele pietre. Cred ca sunt luate din noul vostru Hornbach si sunt calcaroase. Se preteaza intr-un acvariu cu ciclide africane si nicidecum intr-unul plantat...cresc duritatea apei.
Radem si glumim, dar algele sunt ceva inevitabil intr-un acvariu nou. Respecta sfaturile de mai sus privind inghesuiala din acvariu. Stiu, ti-s dragi, te-ai indragostit de ei...bine ca nu ai africani :-P , dar daca nu faci ce ti se spune aici vei ajunge si mai rau...la decese.
Poti sa-ti faci o bomba cu drojdie pentru CO2...pentru un acvariu ce se indreapta catre impecabilitate adausul artificial de CO2 este obligatoriu...pentru fotosinteza plantelor.
In ceea ce priveste relatia alge / plante, sunt aici oameni extrem de priceputi care te vor sfatui de bine...maine, pe lumina, sa intre si ei pe forum.
Pana atunci, noapte buna!
Don't worry, be happy....it's just the beginning...
Lumina, CO2, fertilizare, substrat...va trebui sa le combini optim pentru a scapa de alge...dupa ce vei reusi, te vor napadi din nou. Atunci vei trece la un nivel semiprofi...iti vei lua teste, vei testa constituentii din apa, aia mai principali...NO3, PH4, etc si-i vei echilibra...atunci vei scapa iar de alge... :-)
Este un "love" story cunoscut de noi, nu te inspaimanta!
Revin cu decorul lipit in acvariu:
http://img2.imageshack.us/gal.php?g=dsc08474d.jpg
Pestii se vor plimba prin fata decorului dupa:
- joi si vineri bag apa, pana atunci trece o saptamana de la lipire, pentru uscarea siliconului
- 2 saptamani de lasat cu apa si filtrare prin carbune activ...10 kg cumparate de la Romcarbon Buzau, bagat intr-un filtru extern, plin, si-n doua interne ... ca nu am cum sa schimb 450 l apa tot la 2-3 zile
- 3 saptamani de ciclare si bioteste pe guppy ...daca vor apare mortalitati, reincep filtrare prin carbune
Asadar pesti peste vreo 6 saptamani.

Nu, nu as schimba absolut nimic la el. Colorantii i-am dat cu pensula caci solutia de ciment, nisip si colorant nu a iesit atat de lichida incat sa poata fi suflata de un aspirator....idem pentru rasina din ultimul strat...aplicata cu pensula.

Urmatoarele poze vor fi cu instalatiile de pe fundul acvariului.
Nu inteleg cum vine asta....tocita, dar in general pozele fac cat 1000 de cuvinte. Insa, afectiunile cozilor si inotatoarelor la pesti sunt denumite generic fin si tail rot si sunt semnele unor infectii bacteriene, bacterii care traiesc in mod normal intr-un acvariu, dar care afecteaza pestii cu un deficit imun. Acesta, la randul lui apare ca urmare a unor factori stresanti, subnutritie...in cazul tau, stresul cumpararii, transportului, aclimatizarii au putut fi factorul favorizant al actiunii bacteriei.
Pacatos e NO3-ul asta...cand ai prea putin te ataca algele...cand ai prea mult, iti intoxica pestii...Bozzo, nu te speria, orice sut in fund e un pas inainte ! Si eu am trecut prin asa ceva si Elodia m-a salvat...acum trec din nou prin asa ceva si NO3 adaugat ma salveaza!
Aici http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1127&pos=0 am un decor Aquael MDB parca-i zice. Avantaje: e usor, din polistiren extrudat, subtire, nu ia mult din latimea acvariului. Dezavantaj: e cam plat, cu putine elemente de decor 3D.
Aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7618&start=15 am un decor hand made, facut de catre subsemnatul, dupa tehnica descrisa acolo. Avantaje: aspect si forme foarte diversificate. Dezavantaje: e mai greu, are circa 25 kg greutate, ia mai mult din latimea acvariului, in unele zone ajunge sa "iasa" pana la 20 cm in acvariu....dezavantajele sunt insa compensate de aspectul lui, de formele create, de multiplele locuri de ascuns si explorare oferite pestilor.
Ca pret, cel hand made nu a depasit 50 de lei, cu absolut toate consumabilele incluse, in timp ce Aquaelul a fost acum 3 ani 2,5 milioane....la aceeasi dimensiune.
Paaaai...daca are peste 100 de SAE acolo, normal ca nu face alge... :-P si unii se chinuie sa faca foto la alge ca sa ceara sfaturi
Indiferent daca scrie Bison, Ceresit, Den Braven sau orice alt tip, daca scrie pe el ca este pentru acvariu, atunci e bun. Probabil ca difera ca timp de garantie privind lipitura, adica anii "dusi" de siliconul respectiv. Probabil ca un acvariu lipit cu o anumita firma tine in jur de 10 ani, altul tine 15 ani... Diferente notabile sunt insa in ceea ce priveste vascozitatea acestor silicoane. Cel de la bison este moale de tot, comparabil cu exceptionalul DOW CORNING care este o pasta groasa de tot. Acesta din urma fiind considerat si cel mai bun...cel putin pe piata noastra.
Iti va iesi o masa numa buna de afisat un tanc pe ea...nu e musai cadru metalic. Din PAL de 18 dublat iti iese o masa suficient de tare...cel nou al meu are 130x60x60, tot pe la 450 si masa e doar din pal. Si e tot pentru africani...mult nisip, pietroaie...
Decat Tetratec 1200 mai bine JBL e1500 sau Eheim...eu am pus doua Eheim, un wet&dry 2229 si un Thermo 2126...la altul am doua Eheimuri, 2228 si 2226...de fapt, orice, mai putin acele Tetratec 1200 care, ultima sarnaj de import e foarte proasta...cam curg toate. Nu uita si de un UV bun...pe la 11 wati...dar nu-ti indic JBL...curg si astea, multe, chiar de noi.
Circula o vorba din batrani...cica: de scurta, poate fi oricat de lunga, iar de subtire, oricat de grosa....ma refeream, bineinteles la masa acvariului si implicit la marimea acestuia. :-) O latime mai mare a acestuia iti va permite un decor 3D home made...cum te taie pe tine capu ! Si daca tii africani, astea sunt cele doua elemente, intr-adevar importante: L si l....inaltimea e mai putin semnificativa.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: