| Message |
|
|
|
Nu prea e indicat sa folosesti carbune in filtru, doar daca ai nevoie sa elimini ceva chimicale din apa. Eu te-as sfatui sa-l scoti si sa il inlcocuiesti cu ceva material biologic, gen sera siporax mini sau jbl micromec, chiar si cu un burete grosier daca nu ai altceva.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Ce ai tu acolo se cheama diatome. Daca vei incepe dozarea cu macro , nu vei face altceva decat sa agravezi situatia. Citeste cate ceva ca sa intelegi ce spunem, altfel ne tocim unghiile la tastatura degeaba  .
|
 |
|
|
|
Criptocorine parva, bucephalandra.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc jbl feropol si jbl feropol 24. Primul se adauga saptamanal, celalalt zilnic.
|
 |
|
|
|
Salut. ce pot sa-ti spun la prima vedere, ai putina lumina, pietrisul mi se pare cam mare, anubiasul pare sa aiba rizomul ingropat, acvariul este suprapopulat.. In consecinta, poti adauga lejer macar inca un neon de 15w sau mai mare, scoate rizomul anubiasului din substrat ca va putrezi, Nu mai adauga nici un peste, incepe o fertilizare micro.
Ce bile ai in filtru, sunt pentru filtrare biologica? In 2 saptamani nu s-a stabilizat bazinul si e posibil sa ai oarece probleme din cauza populatiei mari.
|
 |
|
|
|
Scoate una si fa-i poza...poate imi dau seama. Asa, dupa poza aia, mi se par frunzele cam scurte si late, e posibil sa fie si alta plantuta.
|
 |
|
|
Salut. Acum trebuie sa ai putina rabdare, sa se activeze bine substratul si sa se acomodeze si plantele tale. Cu lumina las-o mai usor, tu le fortezi sa le fie foame, dar nu le dai sa manance  , e suficient 5 ore pe zi si cresti treptat. Pentru inceput poti incepe cu ceva microfertilizare, jbl feropol si jblferopol 24.
La staurogine ce ti se pare diferit? Parca frunza trebuie mai alungita, dar nici pozele nu ajuta. Daca are frunzele usor galbui, ai o carenta de fier. Daca ai alte nelammuriri despre ea, scoate una din substrat si fa-i o poza, fara a-i taia din radacini. Ai grija la replantat, sa nu scoti aquabasisul ca faci mocirla.
|
 |
|
|
|
Banuiesc ca este ceratopteris cornuta, o planta de suprafata.
|
 |
|
|
|
E posibil sa nu fi aranjat bine sertarele, trebuiesc putin bibilite, mai ales daca nu se aseaza bine materialul filtrant. Incearca asa inaine sa te apuci sa faci achizitii.
|
 |
|
|
|
Cumpar rcs, ofer maxim 1 leu pe bucata, in functie de cantitate. Pentru detalii folositi pm.
|
 |
|
|
|
Din pacate, aici se termina aventura cu acesti creveti, azi dupa schimbul de apa au murit toti.
|
 |
|
|
|
Salut. Sunt frumosi neonii, insa eu ti-as recomanda rummy nose (hemigramus rhodostomus), cu siguranta acestia vor inota in grup , neonii poti avea surpriza sa stea rataciti prin bazin.
|
 |
|
|
|
Daca nu e grav, le va trece dupa schimburile de apa. Continua sa faci schimburi de apa cateva zile, tot asa micute si-i urmaresti. Le poti face tratament in alt bazin , cu sare plus verde de malacjit, bai de 30 minute, sau cu medicamente specifice. Nu e indicat nici sa-i plimbi mereu din bazin in bol, a doua zi la fel si tot asa, stresul este si el un factor de boala. Doar tu poti vedea in ce stadiu se afla pestii tai si sa incerci sa le aplici tratamentul.
Carbunele activ il folosesti pentru a scoate diverse chimicale din apa, cum ar fi resturi de la medicamentele unui tratament aplicat anterior. Daca alegi sa le faci tratament cu medicamente, respecta instructiunile, iar daca tratamentul il faci in bazinul comunitar, dupa tratament foosesti o perioada de aproximativ 24h carbunele activ, dupa care il scoti.
|
 |
|
|
|
Schimburi de apa, sa scazi toxinele. O filtrare mai buna, mancare mai putina, nu suprapopulezi.
|
 |
|
|
|
Va ceda pana la urma pomacea, va ajunge hrana mai devreme sau mai tarziu.
|
 |
|
|
|
Salut. Daca tot ai dat de noi, incearca sa asculti ce spunem. Ai prea multi pesti acolo, cu cerinte de apa diferite. Scalarii se tin la o temperatura mai mare, 27-28 grade, carasii pe la 20-22 si mai jos chiar. Tetrazona iara sunt din alta poveste,beta la fel.
Eu te-as sfatui sa lasi o perioada orice fel de cumparatura si incepe sa citesti despre necesarul care il are fiecare specie in parte pe doresti sa o pastrezi, despre ciclarea apei, despre plante si sa te hotarasti cam ce ai vrea tu de la bazin. Toate amestecate nu merg, indiferent cati bani bagi.
|
 |
|
|
Mersi de raspuns, ma indrept spre magazin  .
P.S. Sau nu, i-am sunat si au zis ca expira in februarie anul acesta.
|
 |
|
|
Peste tevile acelea vine direct substratul sau le acoperi cu material filtrant?
In alta ordine de idei, ma gandesc, daca aspiri prin substrat si se reduce debitul la intrare, sa nu dea canistra pe dinafara. Nu subestima totusi radacinile, e posibil sa se infunde si in sistemul acela. Depinde si de tipul plantelor care le vei avea, dar si de cat de des le vei scoate pentru replantare. Daca nu prea ai de gand sa umblii la ele, ci doar sa le tunzi, cu siguranta se vor infunda.
Daca vei alege sa impingi apa prin substrat, un avantaj ar fi ca nu ai mai avea strangularea pe in, doar scade debitul canistrelor si cam atat.De infundat e posibil si asa  .
|
 |
|
|
|
Salut. Vreau sa stiu daca este relevant testul de kh de la tetra, este singurul care il gasesc in oras.
|
 |
|
|