| Message |
|
|
|
Salut. Foarte frumoase plantele. Dar parca tot as schimba ceva la aranjament, ai doua bazine separate acolo. Blixa e planta de mijloc, nu o mai lasa pana in spate, chiar daca ai vrut sa ai o carare. Si parca niste crengute ar mai mult farmec bazinului.
|
 |
|
|
Ehe, spor in continuare. Pozele le poti micsora in paint: click dreapta pe poza, open with paint, te duci la resize si o redimensionezi  .
Pentru a curata apa, poti sa pui la intrarea si la iesirea din filtru cate o fasie subtire de vata de perlon pe care o speli intensiv/schimbi saptamanal. Oricum, trebuie sa te orientezi si spre o filtrare biologica. NU aglomera bazinul cu pesti, e destul ce ai acum, lasa-l sa fie o placere nu o corvoada.
|
 |
|
|
|
Salut. Ceva nu mi se pare in regula cu rezultatele testelor tale. Substratul ar fi trebuit sa-ti scada mai mult ph-ul. Important la crevetii acestia este un kh mai mic si ph-ul. Altii spun ca si tds-ul este iar un factor extrem de important in cresterea crevetilor.
Lasa bazinul sa se stabilizeze, nu te apuca de schimburi de apa.Cand se termina ciclarea, faci schimbul de apa si remediezi daca va mai fi nevoie dupa schimbul de apa.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit pe forum. NU trebuie sa spui nimanui unde lucrezi sau cine stie ce altceva, doar sa te prezinti, este o forma de politete. De exemplu, te poti prezenta astfel: salut, numele meu este narcis si am o ca pasiune acvaristica. Este suficient  . Despre substrat, ce te intereseaza pe tine, eu iti recomand ceva de la jbl, tot e la oferta pe pepika. Daca vrei sa pui sub pietris, este aquabasis plus la 2,5 sau 5 litrii. Daca vrei sa nu pui nimic, este un sol special pentru creveti.
|
 |
|
|
|
Teste azi po4=0, no3=5ppm. Azi voi face doar schimb de apa aproximativ 50% si nu adaug nimic fertilizare. Maine dimineata feropol fara nimic macro, iar poimaine voi adauga si po4, inca nu sunt decis daca sa adaug 0,2ppm sau 0,1ppm po4.
Tds a mai scazut pe la 177, insa tot prea mare mi se pare. Biofilm la greu, apare la 1 zi dupa curatare. Cred ca o sa schimb si furtunele de la canistra, pentru a mari debitul de apa si maresc putin si valuirea la suprafata apei, cat sa nu-mi afecteze si cantitatea de co2 din apa. Impresia mea e ca se apropie de reset total.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit pe forum. Ne bucuram ca ti-ai facut curaj sa si postezi ceva despre pasiunea ta.
|
 |
|
|
Salut. Eu nu-mi dau seama din poze cum cirula apa prin sticlele acelea, pozele nu ajuta (sau nu vad eu  ).
Despre background nu stiu ce sa zic, e destul de ingust bazinul . Plus c se poate strange detitrus dupa el, iar crevetii vor o apa foarte buna.
La filtrare, foloseste si vata de perlon inainte de siporax, pe care o speli saptamanal sau mai des la nevoie.
|
 |
|
|
|
Pentru ca e un bazin cu creveti, o poza cu cativa intr-un colt.
De la incercarile de a aduce dupa teste raportul dintre no3-po4 la nivelul 1-10, m-am umplut de gsa. Maine va fi ultimul test, dupa care revin la fertilizarea "la ochi". Ca prima masura am dozat deja azi 0,1 ppm po4 ca sa scap de invazia de gsa. Este posibil ca si testele sa nu arate adevarata valoare din diverse motive.
|
 |
|
|
|
Am adaugat mai mult po4 pentru ca din ce am adaugat data trecuta nu a ramas mai nimic, insa no3 din 7ppm adaugati am ramas cu 5 ppm. O sa mai adaug maine si no3, probabil 4ppm sa incerc sa am raportul.
|
 |
|
|
Teste azi: no2=0, no3=5ppm, gh=7, kh=5, po4=0,1(era sub 0, 25 ppm cat arata testul dar era putin colorat). Am avut adaugat 5+2ppm no3 si 0,5 ppm po4.
Observatii: biofilm la greu si piatra mare s-a inverzit  .
Am bagat iar schimb de apa azi 50% cu dozare doar po4 inca 0,5 ppm.
Am masurat si tds, la bazinul acesta 188 iar la cel mare cu pesti 118. Urmeaza urmatorul test luni sau marti, cu schimburi de apa.
|
 |
|
|
|
Da.
|
 |
|
|
|
Acela este un fungus, boala se cheama finrot si se datoreaza calitatii proaste a apei si stres. Modalitati de tratament sunt mai multe, tu alegi : bai de scurta durata pana in 30 min in apa cu sare, apa cu verde de malachit sau tratamente in bazin de carantina cu bactopur, jbl ektol fluid, penicilina, eritromicina si mai sunt si altele.
|
 |
|
|
Desigur  , aia de la EL nu au si no2  .
|
 |
|
|
|
Nu am mai completat cu apa, iar substratul nu a facut fata. Apa de la robinet are duritatea mai mica, deci o sa scada dupa schimbul de azi si cel de peste vreo 2,3 zile.
Cu no2 incerc pe la vreo 5ppm, nu mai mult deocamdata. Dupa testele urmatoare vad daca o sa urc spre 10ppm.
|
 |
|
|
Poti schimba plantele si pietrisul, mai ales acum ar fi recomandat. Cat despre pesti, eu nu te sfatuiesc. Citeste unde ti-am zis si o sa afli  .
|
 |
|
|
|
Salut. Ieri mi-a facut colegul l0ngh0rn ceva teste no2=0, no3=0, po4=0, kh=7 si gh=9. M-am apucat sa ajustez valorile no2, no3 si po4, insa gh si kh mai astept. E posibil(eu sunt convins ca aceasta este cauza) ca din cauza schimburilor de apa foarte rare sa creasca kh si gh, mentionez(spre rusinea mea) ca ultimul schimb de apa a fost pe 12 nov 2015, aproape acum o luna?
Voi repeta testele probabil joi sau vineri, sa vad in urma fertilizarii si a schimburilor de apa cum stau.
|
 |
|
|
|
Salut alex. Din pacate ai inceput su stangul, ca marea majoritate de altfel. Ce iti pot eu recomanda la prima vedere (exceptand pietrisul colorat si plantele de plastic impotriva carora se vor indrepta si alti colegi) sunt urmatoarele:
-Nu scoate filtrul din priza niciodata;
-Temperatura apei sa fie pe la 24-25 grade celsius;
-umple bazinul pana la capac;
-nu tine mai mult de 5-6 ore pe zi lumina aprinsa
-cumpara de la magazin niste bacterii pentru filtru, pentru startarea filtrului si le bagi cu o seringa pe in-ul filtrului
-schimbi cam 5-10 litrii de apa la 2 zile minim o luna cu apa lasata o zi la aerisit;
-NU mai baga nici un peste;
-incepe sa citesti pe forum despre ciclul azotului si in general cam toate articolele care sunt primele aici la coltul incepatorului unde ai postat, ca sa intelegi despre ce vom vorbi in viitor. Spor la studiu!!!
|
 |
|
|
|
Pune berea aia la rece, abia astept sa vad ce-ai facut tu acolo. De acord cu ce a scris colegul mai sus, anularea a 2 in-uri e o solutie fireasca.
|
 |
|
|
Cand am citit despre mingea de fotbal de demult, m-au apucat nostalgiile  . Minge din aia nu mai am, insa mai detin inca o paleta de tenis de masa, made in vietnam, pe nume "Meteor" (pentru cunoscatori). Pot dovedi si cu poze!!!
Si ca sa revin la doleanta colegului, raspunsul meu este : da, ceea ce-ti doresti, se poate, daca nu ai limita la buget. Putem strange o echipa de profesionisti de pe forum(ma rog eu de ei) care pot sa faca sa curga apa si de sus in jos si pestii sa inoate invers, insa preturile sunt ca la tv.
|
 |
|
|
|
Salut. Tu trebuie sa elimini alga si sa faci planele sa consume mai mult. Cu riscul de a mai replanta, baga aspiratorul mai adanc. Daca plantele perlau inainte, vor perla si dupa ce echilibrezi. Intensitatea luminii nu o maresti cand ai dezechilibre in bazin, ci cand e ok si iti doresti mai mult.
|
 |
|
|