| Message |
|
|
|
Acum depinde si de ce pretentii ai tu. Fa o socoteala si vezi cat te costa separat. Un bazin la dimensiunea aia nou, nu juwel, este cam 100 lei, capacul la fel, filtrul nou este pe la 350 daca il gasesti la promotie. Restul mai costa si alea ceva, in functie de ce vrei.
Ca sa iti dai sema daca ai lumina destula pentru plante, trebuie sa calculezi cata lumina ai in wati /litru. Daca tu ai in bazin aproximativ 40-50 litrii de apa in functie de cat substratt ai, faci calculul la 30w(raport). Pentru plante cu crestere usoara si medie, la 0, 7, 0,8 raport w/l e ok.
|
 |
|
|
|
Dupa ce ca nu-i dai de mancare, il mai bagi si la umbra? Fa-i o poza sa-l identifici si vezi ce cerinte are.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daca vrei carare, foloseste pietris natural, nu trebuie neaparat manado. Cauti ceva sa-ti paca si tie, si fii atent la granulatie sa nu fie prea mare.
|
 |
|
|
Poti folosi piatra de stanca, o spargi cu bormasina, cu dalta sau pur si simplu cauti unele mai mici ca sa delimitezi. Nu e nevoie sa dai bani pe piatra  .
|
 |
|
|
Salut. Te si poti prezenta, avem o rubrica speciala Despre noi  . Riscurile unui acvariu sh sunt vechimea, daca este foarte vechi este posibil sa se duca siliconul, sa fie zgariat rau pe fata, sa fie ciobit/crapat. Nu ai specificat si pretul la cel de al doilea, insa de pe acum iti spun ca ai lumina putina in capac pentru plante, trebuie adaugat cel putin inca un nenon si nu stiu daca merge. La diversa nu ma pronut, este un bazin nou, filrtare insuficienta in general si probabil si iluminarea la fel. Cel mai usor iti cumperi bazin(nou sau sh) doar sticla si iti faci tu iluminarea(cumperi capac modificat sau unul realizat de colegi sau ti-l faci singur, nu e mare smecherie}. Filtru iti cumperi separat o canistra externa, incalzitor si termometru.
|
 |
|
|
|
Nu are ce-i trebuie, e simplu. Pune o poza cu el, specifica ce fel de muschi este. Eu fac in 2-3 saptamani din cateva firicele de christmas moss o cantitate apreciabila. E in lumina direct, am cam1,8w/l, ferilizare micro jbl feropol si feropol 24, co2 si macro sub doza indicata de producator po4, k, no2. din cand in cand si cate 1 ml EC.
|
 |
|
|
|
Cauta pe youtube, sunt destule filmulete de unde te poti inspira. Unii folosesc ceva carton pentru delimitare, pe care il scot dupa ce au format cararea, altii folosesc pietre. Vezi care iti inspira si tie mai multa siguranta.
|
 |
|
|
|
Nu ama asa ceva, insa mi se pare ok. Din descriere, are reglaj fin si indica presiunea din butelie. Eu de exemplu nu ma uit la al doilea manometru, nu mai intereseaza. Important este sa indice corect presiunea din butelie si sa aiba reglaj fin. Ar mai fi buna si o electrovalva, dar asta decizi tu. Cantitatea de co2 introdusa in bazin o urmaresti cu ajutorul numaratorului de bule si un tester permanent de co2. Electovalva te va ajuta sa nu umblii mereu la robinet sa inchizi butelia, in cazul in care vrei sa opresti aditia de co2 pe o perioada a zilei.
|
 |
|
|
|
Probabil nu, ei pot incerca sa nu deranjeze, insa vor ajunge hrana.
|
 |
|
|
|
Nu. Ai rabdare, primul care se formeaza este amoniacul, nh3-nh4, dupa se formeaza si no2, abia la sfarsitul ciclarii iti apare si no3. Nu cred ca ai destul amoniac sa vezi deocamdata aceste valori. Daca vrei sa ormaresti ciclarea, faci teste zilnic prima saptamana la amoniac, apoi no2 si abia apoi no3. O sa vezi acolo si spikurile
|
 |
|
|
|
Depinde si de bugetul tau f mult. Eu as suplimenta cu un filtru in care sa incapa 3-4-5 litrii de material filtrant, deci o canistra externa. Cele mai folosite sunt eheim si jbl, dar sunt si altele care au un volum mare mai ieftine. La jbl, minim cristal profi900. Poti cauta la sectuinea vanzari, ies destul de des canistre si au preturi ok. Vezi la care te hotarasti si intrebi.
|
 |
|
|
Probabil cu donatia o sa mearga, un scalar nu e o avere  . cu severumii, sunt altii mai in masura sa te sfatuiasca, poate esti norocos si ai pereche  . Fa-le si o poza, doua.
|
 |
|
|
|
Filtrul acela este insuficient, are debit mare dar nu are volum pentru materialul filtrant suficient. In concluzie, filtrul tau nu cred ca face fata nici acum, deci vezi tu daca mai bagi si alti pesti.l.
|
 |
|
|
Ce varsta au cei doi severum? Cand se mai maresc, se linistesc.
In acvariul cu scalari, acolo nu lasa decat o pereche, restul scalarilor nu au loc. Se vor hartui probail permanent, stres si se imbolnavesc. Perechea care depune, va face ordine de fiecare data cand depune. In al treilea, iar ai scalari, dar nu ai precizat numarul. Daca rechinasul e fugarit mereu, trebuie scos. Nu cred ca are loc in nici un alt bazin. Din experienta mea cu scalarii, iti pot spune ca nu au nimic de impartit cu neonii, cu filigera, cu ancistrusii (acestia ii vor tine la distanta), hemigramus, atata timp cat nu le intra in gura  .
|
 |
|
|
|
Salut. Depinde si ce iti doresti tu. Iti doresti liniste in bazin, vrei mai putina populatie, vrei sa-ti depuna scalarii si cresti puii?
In legatura cu bambusul, nu cred ca merge. Va rezista un timp scufundat, dar se va topi.
|
 |
|
|
|
Ce filtrare ai?
|
 |
|
|
Mai Bogdane, cred ca tie iti place mai mult sa mesteresti decat restul  . Spor in continuare, te urmaresc cu placere. Ce s-a intamplat cu celalalt proiect al tau, cu rastelul de creveti si bazinul celalalt mai mare?
|
 |
|
|
Salut. Arata bine bazinul tau, ingrijit lucrat, ai de toate acolo. Fa si tu o poza din fata, ca ai rasucit aparatul ala de nu intelegem nimic din poze  .
|
 |
|
|
|
Din trivale.
|
 |
|
|