| Message |
|
|
Ti s-a mai spus mai sus...singura modalitate de a rezolva problema ar fi niste exemplare de Lamprologus...cauta info pe net, sunt singurele ciclide potrivite decorului tau stancos, altfel dragut  si care, dimensional se incadreaza bazinului. Malawi nu merg deloc, iar sud-americanii necesita plante.
|
 |
|
|
|
Nu vivipari. Apistogramme.
|
 |
|
|
|
3 bucati la circa 25 cm lungime si 2,5 milioane bucata exista in Cluj....dar cred ca doar daca ai veni dupa ei ar fi transportabili.
|
 |
|
|
|
Ei, ei, ei....bucurestenilor... :-P ...eu trebuie sa ma gandesc la siguranta acvariilor voatre...tocmai eu, care stau in mijlocul unei placi tectonice foarte stabile. Nu ca in caz de ceva trepidatii v-ati gandi mintenas la acvariu, dar na...mai sunt din astea mici, de 4-5 grade, care numai sperie...o sticla prea subtire, cu multa stancaraie pe ea, inegal sprijinita pe fund, poate face poc. E adevarat ce ziceti amandoi, Osiris, ai dreptate cu coeficientii aia, dar sentimentul nesigurantei nu ne da pace celor cu africane. Exemplu: am un bazin de 120 x 40 x 55 sticla de 10, fara intarituri...aparent foarte sigur, dar cam face o burta la limita, adica in jur de 5 mm (jumatate din grosimea sticlei parca). Nu ma simt confortabil cu acvariul asta in casa desi firma producatoare mi-a dat toate garantiile....si au dreptate. Il am deja de 3 ani si e totul ok.
Cat despre costuri Maniacs, daca-l faceam pe asta nou cu sticla de 10 ieseam in jur de 6 milioane...cu sticla de 12 am iesit la fix 10 milioane la volumul mentionat anterior.
Noi oricum asteptam...trecerea zilelor, venirea banilor, lipirea acvariului si....poze.
|
 |
|
|
|
Maniacs, tu fa-l numa din sticla de 12 si lasa coeficientii aia in pace. Lui Osiris i-a scapat din vedere faptul ca e un acvariu pentru ciclide, asta insemnand multa stancaraie foarte grea. Orientativ, al meu are 130x60x60 si e din sticla de 12 cu fund dublu 12+10, intarituri longitudinale si transversale....e ca un tanc, nu face burta pe laterale absolut deloc, e lipit cu Dow Corning 881 si dorm linistit noaptea.
|
 |
|
|
|
Este foarte logic ce spui tu Bogdan...animelele de casa sunt animale mamifere homeoterme, cu o incarcatura patogena foarte asemanatoare, chiar comuna cu a omului, sau, agentii patogeni sunt foarte usor adaptabili la om...pestii sunt insa animale poikiloterme, cu temperatura corporala variabila, metabolism mult mai eficient ca al mamiferelor, dar cu specii diferite de germeni patogeni.
|
 |
|
|
|
Sa nu uitam larvele Anisakidelor, existente in cavitatea abdominala si musculatura unui numar mare si a unei varietati largi de specii de pesti....Anisakidele sunt limbricii mamiferelor nordice, dar larvele lor, ajunse in intestinul omului dau ulcere tratabile numai chirurgical si chiar moartea omului.
|
 |
|
|
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor,
Prieteni, amici, stimati useri,
Acvaristi inraiti sau incepatori....
Alaturat va retin atentia cu extraordinarul sistem destinat imbunatatirii circulatiei / filtrarii apei din zonele joase ale bazinului, anume Undergravel Sistem, cu cele doua componente: UG Jet si UG filter  !!!
http://img35.imageshack.us/gal.php?g=dsc08601.jpg
Da, stiu, is dus cu pluta! Am citit tot ce e scris pe net despre UGJet, deci avantajele si dezavantajele sistemului mi-s foarte cunoscute...la ideea lui Arnold  am adaugat si partea de UGFilter...luati-o numa ca un fix de-al meu vizavi de filtrarea la africani.
Mai pe larg...in spatele decorului sunt ascunse doua powerheaduri Hagen Aqua Clear, din acelea cu dublu sens. Pe cea din stanga e fixat partea de jet....trage apa pe sus si o elimina pe jos creand jeturi la fundul acvariului. Cea din dreapta functioneaza clasic, trage apa pe jos, o elimina pe sus....tragand apa, ea trece de fapt prin buretii care vor fi fixati in acele filtre de fund.
Multumesc de comentariile dvs. 
|
 |
|
|
Felicitari ptr proiect si mult succes.
Dar, aceeasi problema o am si eu...dimensiunile.
Daca 90 e inaltimea, la 150 lungime, sticla de 10....esti cu bomba in casa, cu toate intariturile pe care le ai!
Si a doua problema, tot legata de inaltime...daca ea este 90...cum lucrezi in bazin? Te bagi in el cand vei face plantari si alte cele? Eu am 1,83 si la un bazin lat de 60 si inalt de 60 nu ajung cu mana la fundul bazinului, in spate, decat de pe scaun.
Daca 90 e latimea....bomba devine si mai clara.
Mult succes.
|
 |
|
|
Domnilor...capacu:
http://img266.imageshack.us/gal.php?g=dsc08485.jpg
Enjoy...si critici daca aveti. Este din Reynobond de 4 mm, doua foi suprapuse, prinsa intre ele prin intermediul celor 4 ventilatoare de 12 cm, iar lampa Juwel e prinsa doar de placa inferioara.
|
 |
|
|
|
Profesional cu o scula numita chiller, dar cel mai ieftin este in jur de 14 milioane. Neprofesional, dar cel mai la indemana si ieftin cu ventilatoare de calculator montate in capac.
|
 |
|
|
Da', numa sa ai rabdare vreo 3 luni pana se adapteaza.  Eu unul nu am avut, am scos=o toata si acu apare ici colo cate un fir viguros...too late...HC e baza :-)
|
 |
|
|
|
Dar un sfat...ia JBL e900....nu e nici un bai daca e usor supradimensionat. Din contra, e chiar indicat.
|
 |
|
|
|
Deci, si eu am vazut acele acvarii superbe care ar UV 24 din 24...dar e uniicare sustin teoria inactivarii fertilizantilor de catre razele UV. Cat de adevarat o fi, sau nu...dar oricum, mai bine doua mai mici, cate unul pe fiecare filtru decat unul mare pe un singur filtru.
|
 |
|
|
Inca odata, eu n-am vise gen Amano, olandez de concurs sau alte nebunii de genul acesta
Deci, Monky...e o optica paguboasa!!!  Frana a evolutiei!!! :-P Cand iti faci un tanc ca asta te gandesti la performanta in primul rand.
De ex, mie nu mi-au placut niciodata plantatele tocmai din cauza batailor de cap care le ai cu ele. Dar mi-am facut un monstrulet de 30 litri, pe birou....am trecut prin 2 episoade de alge...acum il astept pe al 3-lea, cand voi da drumul incalzitorului de substrat. Dar, parca-mi vine deja sa-l fac pe asta puiernita de africani, iar locul lui sa-l ia unul de 60-80 litri, cat ar suporta dotarea tehnica ce o are actualul...dar tot asa, fara alge, peisaj deosebit...altfel nu are rost.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu prefer combinatia de la SERA...adica Sera Aqutan si Sera Nitrivec. Imi place mai mult decat combinatia Tetra. De restu nu ma pronunt ca nu stiu.
|
 |
|
|
|
Nasol...UV la plantat...cam ca nuca in perete...si ptr 2-3 ore, noaptea, nu stiu daca e cazul sa investesti in Aqua Medic...eu as mai bune un JBL de 9 w....adica sa ai cate unul pe fiecare filtru extern.
|
 |
|
|
1. Acvariul gol va avea in jur de 140 kg. Al meu, cel nou, de 130 x 30 x 30, sticla de 12, fund dublu are 100.
2. Mai gandeste-te la populatia piscicola...la marimea asta merge mai bine un biotop...cel putin pe partea de pesti. Baga amazonieni ca poti combina multe specii.
3. Incarcatura mare de echipamente pe filtre iti vor reduce serios debitele....chiller, UV, incalzitor extern, reactor...nu as pune mai mult de un echipament pe returul unui filtru si m-as gandi la powerheaduri pentru celelalte...asa poti pune powerheaduri care sa si respecte cerintele de debit ale echipamentului respectiv.
4. Nu combina substraturile. Mergi cu totul de la o singura firma....s-a mai discutat. Tu, din start combini Dennerle, Aqua Medic si Seachem...iese o ciorba...iar ne vei intreba de alge.
5. La lumina nu ma bag...pretenii stiu de ce.
6. Spor la lucru !!!
|
 |
|
|
|
E mult. Eu am iesit la pretul asta cu bazin de 130 x 60 x 60 = peste 450 (fund dublu 12 + 10) litri, sticla de 12, masa din pal si capac din Reynobond.
|
 |
|
|