[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
boli transmisibile  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nickserr
Junior member

IP:

eventualele boli ale pestilor pot fi transmisibile la om?
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am inteles ca poti face Astm sau bronsita daca tii in camera unde dormi acvariul .
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

S-a mai discutat asta parca daca nu ma insel. Din ce-mi amintesc eu era doar o problema daca ai vreo rana, taietura la mana si bagi maina in acvariu in care ai deja o boala. De Astm sau Bronsita nu-mi amintesc nimic, dar poate am uitat eu ca sunt senil
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

@Fujito nu prea ai inteles bine. Astmul e provocat de cu totul alti factori, nu acvariul din dormitor. Eu dorm de ani buni cu acvariu in camera si inca nu am facut astm. Asta ca sa mai spun ca mama mea are o forma usoara de astm, deci am fi predispusi in familie la asa ceva.

Din cate stiam Porcu are cam tot atatea acvarii in dormitor cata apa detine o spalatorie de tiruri in rezervoare si nu s-a plans ca ar avea astm.

Unele persoane suferinde de astm nu suporta mirosul mancarii pentru pesti (cum erau mai de mult puricii aia de balta), dar in rest e ok.
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:@Fujito nu prea ai inteles bine. Astmul e provocat de cu totul alti factori, nu acvariul din dormitor. Eu dorm de ani buni cu acvariu in camera si inca nu am facut astm. Asta ca sa mai spun ca mama mea are o forma usoara de astm, deci am fi predispusi in familie la asa ceva.

Din cate stiam Porcu are cam tot atatea acvarii in dormitor cata apa detine o spalatorie de tiruri in rezervoare si nu s-a plans ca ar avea astm.

Unele persoane suferinde de astm nu suporta mirosul mancarii pentru pesti (cum erau mai de mult puricii aia de balta), dar in rest e ok.

asa am citit undeva si eu dorm tot cu avariul in camera ca imi este foarte drag .
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

De peste ,30 de anii dorm in camera in care am si acvariul
Si nu am astm sau alte afectiuni respiratorii
Ma gindesc daca as fi dormit 30 de ani intr-un beci plin cu vin
Daca acuma as mai fi in viata

Ogar batrin dar.... cu miros fin
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acolo unde organismul uman este afectat la nivel primar,nativ,sigur ca sunt mai multe boli care ar putea fi startate sau dezvoltate de anumite micoze specifice acvariilor...dar repet:doar cei cu afectiuni clinice spre asemenea boli au de suferit
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Domnilor, ca sa lamurim odata problema bolilor transmisibile de la pesti la om, boli numite zoonoze, avem pentru studiu acest link: http://iacuc.al.umces.edu/zoonotic-diseases.html
Aici http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11130351 aveti un rezumat al unui articol interesant...cine vrea, poate cere articolul in extenso de la autori, ca vad ca are id afisat...nu costa nimic.
Si aici: http://www.apsu.edu/iacuc/Files/Zoonoses/Zoonoses-fish-reptiles-amphibians.pdf
Cam astea sunt cele mai complete ca informatie.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
LUPmic
Senior member

IP:

:stupid: multumesc pentru confirmari, inca nu sunt senil si vad ca nici bautura nu m-a afectat prea tare
[Email] [Yahoo!]
nickserr
Junior member

IP:

multumesc pt raspunsuri
nano
Junior member

IP:

Acum, rog minnardy sa confirme sau nu, mie imi trece prin minte doar o singura boala aparuta prin contactul direct cu pestele bolnav si anume, mycobacterioza pestilor, care se transmite la om la nivelul leziunilor deschise, provocind procese infectioase si granuloame, foarte, foarte urite.
Acum, intrebarea topicului cred ca se refera la bolile transmisibile in timpul manipularii pestilor de acvariu, bolnavi.
Daca este sa ne gindim la parazitii transmisibili de la pesti la om prin consumul carnii ... nu stiu sa existe vreun pericol, presupunind ca pestele este corespunzator preparat, pt orice eventualitate . Singurul avertisment mai serios este cel in cazul icrelor de stiuca infestate cu plerocercoizi de viermi cestozi, de ex. Diphyllobothrium sp.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Sa nu uitam larvele Anisakidelor, existente in cavitatea abdominala si musculatura unui numar mare si a unei varietati largi de specii de pesti....Anisakidele sunt limbricii mamiferelor nordice, dar larvele lor, ajunse in intestinul omului dau ulcere tratabile numai chirurgical si chiar moartea omului.

[Email]
bogdan94
Member

IP:

si eu am citit un articol despre boli transmisibile la om pe alt forum...dar nu-mi fac griji, deoarece mult mai multe boli putem lua de la alte animale de casa decat de la pesti...nuai ca desprea alea nu prea citim sa vedem...
[WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Este foarte logic ce spui tu Bogdan...animelele de casa sunt animale mamifere homeoterme, cu o incarcatura patogena foarte asemanatoare, chiar comuna cu a omului, sau, agentii patogeni sunt foarte usor adaptabili la om...pestii sunt insa animale poikiloterme, cu temperatura corporala variabila, metabolism mult mai eficient ca al mamiferelor, dar cu specii diferite de germeni patogeni.

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: