[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CreatoR
Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR
O mica patanie de a mea (poate o sa ajute si pe altcineva):

Cat timp am fost in Romania am trecut pe la Radu si am vazut ca are un triggerfish picasso si un royal gramma, unde imediat am zis ca trebuie sa ii iau.

Am citit forumuri, articole despre cum poti duce pesti dintr-o tara in alta tara si nimic, doar tentative dar nimic concret (pana la urma s-au lasat pagubasi). Asa ca am fost la aeroport si inarmat cu multa rabdare si filmuletul cu pestii care vreau sa ii duc in Cipru am inceput sa intreb, ba la check in la Tarom, ba la securitate. Dupa ce ma stia deja jumate din aeroport ca vreau sa fac "contrabanda cu pestii" primesc raspuns e ok poti veni cu ei.

Asa ca peste 2 zile m-am prezentat cu ei frumos la aeroport si am ajuns sa fiu cred primul tip care a transportat pestii din Romania in Cipru.

P.S. pentru cei care nu stiu, nu ai voie sa treci cu animale vii pe la securitate sau cu mai mult de 100ml de lichide la tine ( iar eu am avut 2 pesti + vreo 2 Litri de apa sarata)

P.S.S. in avion le-am pus si centura si au avut si vedere la geam
Frumos

Imi plac mult zoasi. Te referi la gsp coral - Green Star Polyps?
Cik ajunge vineri pachetul

Inca arata ok anemona. Banuiesc ca fara lumina nu e bine sa ii dau sa manance + a mancat luni ultima oara. La cat timp e bine sa ii dau sa manance? Din 5 in 5 zile sau din 7 in 7 zile?
Dupa cum vedeti, pufferul tine cu vorba lui koala asa ca o sa merg pe FO si poate pe viitor o sa incerc si un reef.

Oricum daca am o anemona, cativa zoasi si un sarcophyton sunt mai mult decat happy

P.S. Am 3 stele de mare diferite si as vrea sa o bag si pe a 4, una carnivora.

Koala stii daca se atinge de sarcophyton sau de anemona? (de zoasi sau de gorgonian cred ca se atinge)

P.S. In afara de emperor, japonicus sau lionfish ce alt peste mai spectaculos ati mai recomanda pentru un FO?
Au fost stresati si nu s-au adaptat...

Cand am bagat emperor s-a umplut de puncte, dar nici un alt peste nu a luat ich doar hepatosul pentru 2 3 zile si apoi i-au disparut.

Acum cand am bagat triggerfish ul s-a umplut si dupa 2 zile i-au disparut. Daca un peste nu e stresat, mananca atunci nu o sa aiba probleme cu ich-ul.

P.S. daca vrei sa nu ai ich in bazin lasa-l asa 2-3 luni (cu uv-ul aprins) si scapi de el. Am citit ca daca pestii nu mai au puncte albe si nu mai bagi peste nou in bazin in maxim 2-3 luni dispare ich-ul din acvariu.
Okay vad ca a trecut 2 luni de cand nu am mai postat.

Un mic update lucrurile s-au rezolvat de la sine am ramas cu 10 pesti si intre timp am bagat un cleaner wrasse, un emperor, un triggerfish si un royal gramma adusi din Romania.

Din pacate Emperor a fost mancat de anemona cat timp am fost in Romania, dar nu regret pentru ca am adus un triggerfish picasso + royal gramma cu avionul, a fost o nebunie

O sa vreau mai incolo peste 1-2 luni sa bag un emperor, japonicus, blonde naso si un lionfish.

Am adus din romania si ceva floricele (ca sa testez putin), singurele care au ramas intacte au fost gorgonian, zoasi si sarcophytonul.

Acum mi s-a stricat pentru a doua oara controlerul in numai o luna (cred ca sunt cea mai ghinionista persoana cand e vorba de lampa) si am hotarat sa comand un controler direct la baietii din america. (poate asa o sa am noroc, nu stiu). Sper sa reziste bazinul meu 10 zile pe intuneric (ma refer la anemona, gorgonia, zoasi si sarcophyton si sa nu moara).

Un video inainte sa moara lampa:

Pare rau sa aud ca ai probleme.

E misto ca ai acces la o gama larga de medicamente. Noi avem aici numai de la Waterlife si ceva de la Tropical marine. Oricum bafta si sper sa isi revina.
troponel wrote:Am citit undeva aici pe forum ca alea de bucatarie au ceva substante in ele anti mucegai

Eu il spal bine si apoi folosesc in sump sa frec cand fac curatenie (adik odata pe luna) Pana acum nu am observat ca pestii ar fi afectati dupa curatenie chiar dimpotriva par mai happy
Sarbatori fericite si pare rau pentru pesti
Sarbatori fericite!

Frumosi pesti Sa-ti traiasca ;)
Nice

Vad ca il cam urmareste pe triggerfish
frumos
um02122 wrote:

Ca sa eviti dramele cu deciclari si evenimente Koala, pe langa pompa de recirculare, mai ai nevoie fie de:
- o a doua pompa de recirculare check
Saptamana viitoare plec si eu 7 zile in Rom...

Sper sa fie ok si bazinul meu o saptamana intreaga
Am inteles Andrei.

La mine factorul timp si lenea e foarte importanta. asa ca prefer sa iau un skimmer sau tot ce trebuie ca sa castig timp, mai putine schimburi si mai putine griji

Asa ca as prefera sa iau un all-in-one sa scap de griji + ca pe viitor il pot face un reef (corali + melci si creveti) si sa las in bazinul principal doar pesti. Nu stiu exista mai multe posibilitati
Deci pana la urma folosesti si skimmer pt acvariul de carantina.

E ok sa iau un red sea max 130 sau un resun? Adik un all-in-one?
Jos palaria.. se apuca pavelescu iarasi de acvaristica marina cand se intoarce dupa ce a vazut filmuletul

Sincer esti o inspiratie pt amatori astia ca noi
Sa inteleg ca peste nu prezinta simptome... deci o sa il bagi in bazinul principal fara tratament?
Acum sa pun si eu o intrebare asa de om prost

Am avut problema cu bacteria acum zic eu ca am scapat. Un tip din alt oras a adus niste peste si ma arde rau de tot palma ca a adus emperor juvenil si false idol la preturi super. II are la el de vineri si as vrea sambata sa ma duc sa iau si sa le fac aclimatizarea plus o baie in apa RO inainte sa bag.

Ce parere aveti sa ma scarpin si sa ma duc sa achizitionez? Ar fi suficient o saptamana la el in bazin si daca pestele e ok si mananca sa il iau? In ianuarie- februarie o sa iau si bazin de carantina pana atunci nu are sens ca o sa fiu plecat si am promis ca nu mai bag pesti in bazin
Pare rau sa aud prin ce ai trecut Dane... Eu am ramas cu 10 pesti din 24 si toti cei 10 nu mai prezinta urme de stres, respirat excesiv sau sa simta dorinta de scarpinat.

A trecut o saptamana deja si cred ca sutn pe drumul ok. Stiam ca cu marinele e loterie Daca nu vrei sa fie loterie atunci iti trebuie bazin de carantina

Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR
Go to: