[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Instalatie CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RexHunt
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Intentionez sa achizitionez o instalatie de CO2 - Dupla CO2 Set Delta 400, iar butelia (4l) sa o achizitionez separat - din motive financiare si de randament. Intrebarea mea este:
1. Imi mai trebuie ceva (stiu ca nu are controller) pentru a o folosi?
2. A mai achizitionat cineva un astfel de set, este bun sau imi recomandati altceva?
Multumesc frumos!

Înþeleptul face ce poate, iar nebunul face la ceea ce nu poate renunþa.
olinno
Member

IP:

dupa cum stiu in setul acela este inclus si o butelie de 500g parca. setul e nou sau folosit? daca e folosit si il iei fara butelie vezi ca o sa ai nevoie si de un reductor.
[Email] [Yahoo!]
RexHunt
Member
[Avatar]

IP:

Da, setul este nou.. si nu are butelie deloc...

Înþeleptul face ce poate, iar nebunul face la ceea ce nu poate renunþa.
hulk2738
Member

IP:

am dat si eu o gramada de bani pe o instalatie de genul asta. ulterior, cineva mi-a deschis capul, spunandu-mi ca dintr-un stingator co2, din ala pentru panouri electrice si un reductor, se poate face aclasi lucru. avantajul e ca un stingator cu co2 te tine ani de zile si daca te dai bine cu pompierii, il iei aproape gratis.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hulk2738 wrote:cineva mi-a deschis capul, spunandu-mi ca dintr-un stingator co2, din ala pentru panouri electrice si un reductor, se poate face aclasi lucru.
Despre ce fel de reductor e vorba?

Poze: smilie ... Poze cu plante
hulk2738
Member

IP:

un reductor pentru instalatia de sudura-taiere cu acetilena e perfect, precis, fiabil. decat sa dai bani grei pe un accesoriu de lux, alias instalatia co2 de acvaristica, solutia simpla e stingator c02 cu reductor.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

solutia simpla e stingator c02 cu reductor
este adevarat DAR reductorul
sudura-taiere cu acetilena e perfect, precis, fiabil
e perfect, precis, fiabil pentru oxigen, nu rezista deloc la co2, singurul reductor industrial care merge la co2 este cel de argon/co2, atentie mare atunci cind l-e schimbam destinatia

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intradevar,un reductor de sudura in argon/CO2 ,este mai ieftin decat cele dedicate acvaristicii,dar trebuie achizitionat unul cu reglaj si la intrarea gazului cat si la iesire,cel fin,pt a putea avea un reglaj stabil ,dupa mine,recomand un Rhona,pretul este in jur de 270lei
[Email]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu functioneaza reglajul fin la reductoarele industriale de argon-CO2. Adica functioneaza, daca nu te intereseaza reglajul fin .
Folosesc asa ceva de aproape 9 luni continuu si dupa primele 2 saptamani mi-am pus un drosel de cale. Ma chinuiam cate 10-15 minute sa reglez debitul la 2 bule pe secunda si dupa o ora era ori prea tare ori prea incet. Asa ca nu va bazati pe reglajul "fin" al reductoarelor industriale. Ca d'aia le zice industriale.

DIY addicted
Valea Plangerii
hulk2738
Member

IP:

ok. sa spunem ca stingatorul plus asta http://www.aquaristic.net/co2-needle-dosage-valve.html?lang=1 costa mai putin decat instalatia de co2 vanduta in magazinele de specialitate. daca e cineva pe aici care reprezinta un astfel de magazin, imi cer scuze. asta e solutia economica si de durata.[/code]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

hulk2738 wrote:un reductor pentru instalatia de sudura-taiere cu acetilena e perfect, precis, fiabil.

Io am folosit pe vremuri reductor pentru oxigen si CO2 l-a stricat, e coroziv. De fapt a stricat doua. N-as numi' asta fiabilitate. Distractia m-a costat mai mult decit un regulator cinstit.
Am apelat la o astfel de solutie pentru ca atunci nu se gaseau regulatoare de uz acvaristic si din nestiinta, de ce vreti sa repetati pe banii vostri greseli facute de altii?

Daca reusesti sa adaptezi un robinet cu reglaj fin pentru CO2 la un regulator industrial pentru CO2 e in regula .

Poze: smilie ... Poze cu plante
hulk2738
Member

IP:

nu stiam ca co2 e coroziv. eu nu am adoptat aceasta solutie inca si e foarte bine ca tu vii sa explici prin ce ai trecut. astfel vor sti si altii ce solutii sa adopteze.

in cazul meu atunci, cand mi se va goli butelia de co2, voi folosi reductorul co2 de acvaristica la un stingator. sper sa nu fie de prea mari modificari.
:-P
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca foloseai functia Search, ai fi stiut ca s-a mai discutat pe forum despre CO2 si problemele lui.

DIY addicted
Valea Plangerii
flo77
Senior member

IP:

Uitati cum vad eu lucrurile.
Regulatorul de presiune are strict rolul de a cobori presiunea buteliei si de a o regla intr-o mica masura. Reglarea debitului
se face cu o valva de precizie(needle valve). Intr-o instalatie de CO2 amandoua sunt necesare. Regulatoarele de presiune industriale pentru sudura sunt si ele folosite impreuna cu un robinet/valva de reglare a debitului de argo/CO2.
Intradevar,un reductor de sudura in argon/CO2 ,este mai ieftin decat cele dedicate acvaristicii,dar trebuie achizitionat unul cu reglaj si la intrarea gazului cat si la iesire,cel fin,pt a putea avea un reglaj stabil ,dupa mine,recomand un Rhona,pretul este in jur de 270lei

Mie mi se pare un pret foarte mare, avand in vedere ca de pe e-bay poti achizitiona cam acelasi pret regulatoare pentru acvaristica care au incluse si electrovalva, needle valve, supapa de sens, numarator de bule, furtun. Cam atat am platit eu pentru un regulator Milwaukee si unul Aquatek. Este adevarat ca livrarea nu a fost in Romania, dar am vazut(nu si veificat) si furnizori care livreaza in Romania.
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

tot ce ati spus aici cred ca am mai citit in vreo 2 locuri.... citesc forumul din februarie su orice problema am avut inca nu a treuit sa deschid topic nou... de ce oare?

Editat de Lofty: intrebarea, desi retorica, si-a gasit deja raspunsul in postarea lui tropikana de mai sus. Postati on-topic.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: