Update: pana la urma ramane data finala de incepere a ciclarii 17 mai (inca 13 zile).
Flora de inceput o sa fie: Ammania gracilis, Cabomba piauhyensis, Bacopa amplexicaulis, Rotala Indica/rotundifolia, Ceratopteris pteroides siliquosa, Vesicularia dubyana, Hygrophila polysperma, Pogostemon helferi, Hemianthus callitrichoides. (ajung pe 16 mai seara, ca sa fie totul coodonat)
stefanp wrote:Mai pune o ventuza in plus. Din ce am observat eu, ventuzele eheim sunt ok.
Vezi si furtunele sa nu stea in tensiune si sa traga de bare spre alte pozitii.
Merci, Stefan! Sa stii ca o sa incerc sa mai pun una.
As avea o intrebare referitoare la spray-bar-uri si anume cum as putea sa fac in asa fel incat sa nu se mai desprinda ventuzele? In special ala din dreapta are probleme..
Porcu wrote:asteptam data de 17 mai
Si eu, desi am cateva emotii in legatura cu lampa (sper sa ajunga la timp)
Poza noua, dupa mici lucrari facute astazi. Am montat decorul si am intins cablul de incalzire a substratului. AM incercat sa vad si cum o sa pot monta spray-bar-urile.
Din ce inteleg eu aici tu ai vrut mai degraba sa ne informezi despre alegerea pestilor tai si nu sa asculti, la o adica, de sfaturile pe care niste acvaristi mai cu experienta ti le-ar putea oferi. Ma alatur celor care ti-au sugerat sa donezi pestii care o sa creasca prea mari pentru ce acvariu ai acolo.
scorpionul wrote:a face un acvariu in dormitor e unul din cele mai benefice lucruri pe care poate sa le aiba cineva. Multi dintre noi, inclusiv eu, ne facem acvariul in sufragerie ca sa ne bucuram de el pe tot timpul zilei. Dar ce este mai frumos decat sa stai in pat si sa adormi cu ochii in acvariu. Concluzie: eu voi avea doua acvarii: unul in sufragerie si unul in dormitor
Sunt cu totul de acord cu ceea ce ai scris. Mai ales pentru cei care au nevoie de liniste si calm cand ajung acasa dupa serviciu. Acuma o sa va tin la curent cu proiectul "dormitorul"
alexos wrote:E posibil sa ai ceva probleme cu geamul din laterala dreapta cu algele din cauza razelor solare care vad ca bat direct in acvariu.
Stiu, de aia pe timpul zilei storurile o sa fie trase (ceea ce "provoaca" bezna aproape totala in camera). Oricat m-am trudit sa gasesc un coltisor mai putin luminat in apartament, nu am reusit. Problema e ca expunerea e SSV. Asa ca am ales dormitorul pentru ca nu puteam sa las tot timpul intuneric in salon..
E ok, am reusit sa il urcam pana la etajul 7 si l-am amplasat. Am baut deja si berea de rigoare Acum o sa urmeze faza a doua: ciclarea (estimez ca o sa incep undeva in jurul datei de 15 mai).
Daniela76 wrote:O sa am si eu vreodata un PH ca oamenii de un 6,8?
Pana acum bula tester imi arata verde deci nu e prea mult CO2.
Mai verifica KH-ul. Asta e variabila care mi-ar sari in ochi. Pentru a fi "ca la carte" (dupa Dennerle) pentru pH-ul pe care ti-l doresti (6,8) si pentru concentratia optima de CO2 (respectiv 30 mg/l) ti-ar trebui un KH de 6.
xenon wrote:nici pestisorilor nu le plac variatiile de pH
Ai dreptate. In plus de asta, la concentratii mari de CO2, in conditii de pH si O2 scazute (conditiile din timpul noptii in momentul in care CO2 merge non-stop), apare agitatie, hipoxie si, in timp anomalii osoase (decalcifiere sau chiar demineralizare complexa). Te incurajez si eu sa incerci sa inchizi robinetul de CO2 pe timpul noptii.
Am vorbit cu colegii care o sa ma ajute sa transport "dihania" si m-au linistit. Se pare ca sunt pregatiti de interventie si cele 7 etaje (plus mezaninul) nu ii sperie deloc Merci de suport Dragos si Andrei! O sa pun ceva poze sambata sau duminica.
Nu am mai dat vesti de ceva vreme. Intre timp nu s-au intamplat multe dpdv al proiectului. Totusi, am aflat cu multa bucurie ca a ajuns acvariul, asa ca sambata voi merge sa-l caut si sa-l urc la mine (etaj 7). Prevad o risipa de pentru a putea finaliza operatiunea.. Poze cu amplasamentul pe sambata.