[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Salut Eugen si bine ai venit!
Eu am 2 intrebari:
-chiar toate speciile de anabantide le-ai inmultit ?
-unde cresti puii de macropodus?
Ramane valabil doar pentru Sibiu.
In nici un caz nu e acelas lucru. Sunt mancaruri care au frecvent 60% proteine pentru pesti obisnuiti.
RaresLuc wrote:nu cumva iti afecteaza plantele atatea dezradacinari si replantari?

???
minnardy wrote:
A doua chestie ar fi de la ce vine numele topicului pentru Dumnezeu??

Pamant roditor!!!

Profund.
Salut Sergiu, ma bag si eu putin in topic cu cateva intrebari. In primul rand vreau sa te intreb daca nu cumva iti afecteaza plantele atatea dezradacinari si replantari? A doua chestie ar fi de la ce vine numele topicului pentru Dumnezeu??

Felicitari pentru plantele micute si rosii din poza din mijloc din ultima serie, am primit si eu niste exemplare de senzatie de la maestrul porc dupa care mor de faine ce-s.
Da-le fasii de carne de vita si vezi ce se intampla.
Apropos, ce le dai de mancare?
Am primit pm-ul. Dupa cum iti spunea si tie plantele sunt rezervate pana la sfarsitul saptamanii, in caz ca mai raman anunt in acest topic.
Am niste cryptocoryne becketii de donat, cateva fire de ludwigia repens si cateva tufisuri de ceratopteris siliquosa. Sibienii au prioritate dar pot trimite si in alte orase cu conditia ca taxele postale macar sa fie platite de viitorul posesor al plantelor. Astept mesaje de la doritori pe pm.
Zebrele se tin in banc, cel putin 6, deci e clar ca nu le convine sa stea doar doua.
A doua chestie ar fi ca zebrelor le trebuie spatiu mult pentru innot, in nici un caz 15 litrii de apa.
brawn wrote:4 guppy e arhisuficient pentru acvariul tau.

Are dreptate omul, urmeaza-i sfatul.
Pe tine te stiu de cand m-am inscris, cand eram mai mic, si ma uitam prin pozele de la intalnirile duminicale, era miscare frumoasa atunci la Bucuresti cu acvaristii.
Bine ai venit din nou pe forum!
+Sanitarul+ wrote:temperatura 25 grade
schimburi de apa odata pe saptamana 20l
lemn o nuca de cocos (bine fiarta lasata in apa o zi)
4 neoni (putini stiu)
6 gupy
2 hoplo
2 cory
acvariu 80x35x45

Scuze pentru raspunsul intarziat, asa e cand iti stau sefii pe cap...in fine, am vrut sa te intreb daca nuca de cocos e curatata bine si pe interior, e de la magazin sau e facuta de tine? Neonii sunt ok, cory si gupy sunt ok, cu hoplo ar putea fi probleme daca sunt mult mai mari decat ancistrusii, atunci s-ar putea sa le fie frica sa mearga la mancare. pH-ul cat este? e foarte important.

Pentru Jolie: si eu mai dau castravete la ancistrusi si il tai in jur de 3 mm. De fiecare data am ramas doar cu coaja aceea verde de la castravete, dar asta in 3-4 zile, insa ce am observat ca le place la ai mei este morcovele, mai ales la cei mici, il mananca mult mai cu placere decat castravetele. Morcovele cum il bag in acvariu cum se duc si mananca, la castravete dureaza poate si o jumatate de ora sa se duca sa manance.
+Sanitarul+ wrote:acelas timp de ancistrus am avut si eu, si a murit cred ca de foame nu vroia sa manance nimic, nici castravete nici dovlecel nimic aveti idee de ce ? sau a fost pur si simplu o intamplare ? va intreb pentru ca as vrea sa imi iau iar dar imi e frica ca il voi pierde dinou

Temperatura?
pH?
Duritate?
Nitriti?
Amoniac?
Schimburi periodice de apa la cat timp?
Lumina cate ore pe zi?
Ai lemn in acvariu?
Ce pesti mai ai?
Porcu wrote:Nu cred ca poti face poll, io nu gasesc butonu' .

:s nici eu, asteptam un raspuns de la mosu pe tema asta.
Cum se poate pune un poll pe noul forum?
Eu cumparam deobicei din piata plante fara melci, din surse private am luat tot fara melci, de la magazin.

Cu Aquael FAN-1 plus am avut probleme cu blocarea rotorului cu melci.

LE: Chiar m-ai facut curios pe tema asta pentru ca melcii nu sunt asa populari pe la Sibiu, asa ca o sa creez un poll la nevertebrate unde va invit pe toti sa votati.
ReBella wrote:Si data viitoare cand aduce plante de undeva ce se intampla ?

Exista si surse de plante fara melci.
ReBella wrote:Lasati oameni buni melcii aia in pace ca nu va fac nimic rau in acvariu.

Cu blocarea rotorului de la filtrul intern din cauza zecilor de melci cum ramane? .
ReBella wrote:Plantele se gauresc din lipsa de fertilizanti sau n alte cauze, in nici un caz nu mananca melcii plantele sanatoase.

Corect, am spus si eu mai sus asta.
ReBella wrote:Va pierdeti timpul incercand sa-i exterminati , nu veti reusi niciodata daca vreti sa tineti si plante.

Pana acum vreo 2 ani am avut acvarii fara melci, helisomele mi le-a trimis alcoor de la Valcea pentru ca aveam atunci un fix cu melcii dar acum mi-a trecut, am pui de ancistrus pentru alge.
CristiTudo wrote:maronii

M-ai lamurit .

Daca sunt helisoma inseamna ca plantele tale erau intr-o stare foarte proasta, melcii astia nu se ating de plante, doar de tesuturile moarte care le pot mesteca sau tesuturile bolnave.

Daca ai posibilitatea sa muti pestii in alt acvariu atunci, in acvariul in care ar trebui sa mai fie doar aparatura si apa (substratul spuneai ca l-ai scos) poti sa pui solutii specializate de exterminare a melcilor. Poti sa aplici si supradoze pentru ca nu mai ai nici plante nici pesti (am vazut ca solutiile astea se aplica in functie de KH, dar fara vietuitoare in acvariu poti sa le folosesti fara probleme). Dupa ce ti-au murit melcii scoti filtrul si-l speli bine, inclusiv materialele filtrante si bineanteles ca si acvariul trebuie spalat calumea. Dupa ce pui apa in acvariu foloseste solutii de conditionare a apei ca sa dispara toate efectele solutiei anti-melci care ar mai putea fi pe aparatura si apoi, bineanteles ca trebuie sa ciclezi din nou acvariul, dar asta se poate rezolva destul de rapid cu bacterii cumparate de la magazin.
CristiTudo wrote:nu mai am plante din cauza lor

OOps! Ce melci ai?

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: