[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: David Andrei
Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Pai stau cu lemnu ala acolo deasupra apei 1 luna??? off, numai de "sustinere" de la maicamea am parte... si dupa de ce fac unele prostii...

acu imi tine morala, stai toata ziua cu mana n apa sa modifici alea pe acolo stai asa , sa scapi odata sa ti treaca asta de acvariu ca m am saturat, sa scot din priza ca ma curentez.... unele are dreptate precum asta cu priza sau mana n apa dar mereu trb sa aranjez ceva... acu am bagat sa vad daca sta lemnu fara pietre, dupa sa vad cu planta aia de mi a zis Dan ca n are ce cauta in substrat... te saturi sa ai mama de stie sa te sustina in tot, orice nu i convine ei, ca ba o incurc ca fac apa ba asa gata...

Mi s au deplantat si cateva bucati de luiwdgia...... a trebuit sa le bag la loc..
Vaide mine.... numai prostii am facut... toate odata... am inceput am dat marti una azi una.. numai prostii fac doamne.... acum poate strica cu ceva?.. ce sa mai fac? ciudat daca le ai fiert, vad ca lemnu nu se scufunda de niciun fel am pus greutate pe el doar.. normal dupa fierbere ar trb sa stea scufundat.

Oricum, plantele le am pus in substrat am auzit si eu de procesul de topire, le am lasat in pace.

edit: Pai nu mi ati spus ca aveti liber sambata???? Eu puteam sa vin si atunci bine mersi... sunt batut in cap atunci ;//

edit: Serios? Credeam ca e isop de apa
.. le am bagat in substrat si m am chinuit cu ele ca le gaseam cumva de pluteau deasupra apei nu stiu cum ieseau de acolo... o sa le prind pe lemn .. vaide mine
Eh, stai linistit, ca nu ma deranjeaza , sunt obisnuit , am zis ca idee... in fine. Da, o sa ma duc prob. maine seara si o sa vad poate o chiar cumpar eheim aquacab 54. Dupa acea o sa aranjez si pietrele si ce mai e pe acolo, o sa mai dau o poza la final cu tot (umplut 50L acvariul etc..) nu prea sunt eu as incantat de suport ca mi se pare micut de ex nu am loc sa pun pompa de aer si n as renunta la efectul de oxigenare (incapatanare... ) si de ex. inauntru nu sunt blaturi sa pui chestii pe acolo dar aia e , m oi descurca eu asa sau oi pune 1 blat ceva... (scuze ca am intrat in subiectul tau practic cu subiectul meu )
edit: nu dispun de mai multi banuti si asa sunt destui si 300 lei cat este standu.. idea cu blatul suprapus cum mi ati zis voi e buna dar nu e.. se pot face cel mai prob. praf si peretii ei si atunci e si mai rau mai ales ca ea nu e facuta de o asemenea greutate, e o comoda simpla de ceva TV , ghiveci cu flori astea...
Wow paradoxx... clean... si de restul povestilor da, sper sa ma tin si eu zic ca ma voi tine in continuare, practic imi place de mult timp... oamenii se pot schimba instant dar acum sper sa nu fie cazul meu (la partea cu acvaristica). EverSad -> A.. am citit........ . . . .. . .mai gresim , o sa scriu ok de acum, scuze.
paradoxx wrote:Eu zic ca mai ai timp sa ii cauti, pana nu ma supar (vezi ca noi si glumim ^^ )

Vrei sa ma pui sa ma bag in tomberon dupa punga cu resturile de plante si melcisori???

"Io" inteleg supararea ta , da' nici chiar asa..

M o apucat boala pe acvariu carantina, parc' as vrea sa iau un betan si sa l pun la mine in camera (acvariul). Dar astea s ganduri de peste noapte, dac' m-aud ai mei ma fac eu betan si ma bag in acvariu!!!

Ce sa zic, prima prioritate ii acu' cel principal , ce-o fi in viitor , miezau stie acu'..

De data asta. acvariul carantina nu e un bol si nici un borcan de muraturi , ii ceva paralelipiped din sticla de vreo 12L (cred) , nu l am la indemana sa i calculez volumu'.
Erau cativa melci mici te uitai la microscop la ei (nu stiu cati , pana in 6 7 in tot buchetul de mi l a dat Dan) si cu resturile ce le am aruncat i am pus si pe ei acolo. Prima data nici n am realizat ca s melci dupa cand m am uitat la ei si am vazut ca s melci comunitari le-am tras o replica cum prob. o sa mi traga mie paradoxx , i am pus in punga si du-te dica' pa tomberon . Asta a fost povestea de chin a unor melcisori.

Edit; ziceai tu topicul lui paradoxx , citez "Ti ai terminat tot ce trebuia la tine in acvariu" , sunt curios iarasi , inafara de luat suport, umplut acvariul , si puse si pietrele facute un design si cu alea cand e totul ok mai am ceva de facut? (inafara de muncile zilnice cu hranitul / sapt. cu sifonarea subst. / la cateva luni filtrul etc..)
Atunci nu o sa mai zic nimic daca te deranjeaza in mod special o curiozitate sa invat si eu mai multe, nu cred ca l am deranjat pe paradoxx ca am pus o intrebare despre ceva creatie interesanta pe care o pot face chiar si eu poate in viitor ( peste cativa ani spre ex).
EverSad wrote:
David Andrei wrote:Interesanta idea de filtru home made , doar o nelamurire de curiozitate, pentru ce ai pus pamantul ala acolo? Adica la ce ar ajuta..?

Serios?

Intrebi' colegul, de: filtrul facut acasa? (cum crede el ca se potriveste la ce are' acolo)

Ai rezolvat tot ce era de facut, la tine? (si acum te extinzi' in tainele' filtrarii ? )

Am intrebat doar... fiindca este interesanta idea. Nu am zis in nume de rau sau ceva .....

Cum am zis , intreb de curiozitate ://

cativa melcisori mici la gunoi, da
Interesanta idea de filtru home made , doar o nelamurire de curiozitate, pentru ce ai pus pamantul ala acolo? Adica la ce ar ajuta..?
Corect
Mda... am crezut ca nu ajuta la nimic inafara de a ii lua cu pumnu din acvariu la cat de multi sunt... acu stiu, e bine pe viitor.
Am 2 nerite (niritinia) si 2 hoplo atat , hoplo aia nu cred ca fac nimic dar mrog. Iar niritinia stau mai mult pe geam nu prea au treaba ei..
Ok, si la partea cu fungii de au mai aparut si pe plante? E ceva nu stiu cum sa l numesc albui de se desprinde din plante si au aparut si pe ele
Niciun raspuns...

din ce vad pe google unele lemne sa se scunfunde dureaza si cateva sapt??? Ca lemnul de la Dan l am pus de dim. in acvariu si nici acum nu s a scufundat...
Mai am o intrebare, fungii apar si pe plante? S au umplut si ele multe din ele de fungi d aia albi.. deja vad ca s au uscat de tot unele frunze la vreo 1 2 Luwidgia..
paradoxx wrote:Esti nebun ? Noi vorbim aici de a pune acele scanduri/blaturi/etc PESTE blatul initial,adica deasupra, apoi acvariul pus peste. Astfel grosimea blatului de deasupra nu va mai permite blatul comodei sa se arcuiasca

Aa , am intelesos , pai si merge? Adica teoretic daca ala de jos cedeaza nu s ar putea inclina cumva si comoda / blatul de sus?

Parc' tot nesiguranta as avea sa l si umplu si sa mai pun si pietre etc ), sa nu ma trezesc cu apa n casa , ce se gandea omu meu (eu adica) la sa schimbe blatul cu totu ;))) , ar fi o idee prins cu ceva suruboaie calumea cu auto filetanta si aia e.. dar nu stiu ce sa zic de rezistenta in timp , fiindca ma gandesc sa nu fie problema si de la comoda , si sa cedeze peretii sa se faca praf.. daca bag 60kg acolo
Nu mai are rost zice tata si nici nu se baga sa mai reparam comoda ca vb. lui e greut mai ales ca blatul ala e special are niste orificii niste scobituri in el pentru pfl u din spate etc etc .. o sa cumpar cel mai probabil un suport cel mai ieftin, este bun eheim aquacab 54? Este micut dar alta varianta n avem.. poate ii punem 2 blaturi inauntru acolo ca nu are... o sa fie problema cu pompa de aer unde s o pun, de scos nu prea vreau s o scot , este prea genial efectul de aerare si le prinde si pestisorilor bine.
Am inteles cum sta treaba..
Dap , inteleg. Mersi!

Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Go to: