[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Basic Aquarium - Nou sezon :)  XML
Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Author Message
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx , stai linistit sa nu te apuce! Erau melci comunitari, nenorocitii aia micuti scuzati mi limbajul , am legat cu nailon de pescuit anubiasul bine de lemn, sper sa fie ok cum le am plantat. Am inceput sa dozez si cu ce mi a dat Dan, am dat o pompa (sunt 3 pe sapt.). Cat despre lemn / pietre o / or mai trebui fiert.. / fierte sau ceva...? As pune lemnu si d asta intreb Pietrele si apa pana sus cand rezolv la partea cu suportul.

Din ce am vazut am asa:

- Luwdigia
- anubias
- isop de apa
- elodea / egeria densa (nu stiu exact)

This message was edited 4 times. Last update was at 28/02/2022 22:20:21

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca ai fiert deja tot ce este de bagat, nu mai trebuie foerte. Daca ai ceva ce nu e fiert, lasa.le 3/5 minute in apa clocotita, clateste.le si baga.le. eu duc lipsa de melci comunitari, de.aia te bat cei doi melci asasini din acvariul mic a topit oractic toata populatia mica ce o aveam, au ramas doar cei de substrat melanoides, iar in cel mare, au fost topiti de cum i am bagat de febletea mea de botia

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Samy
Senior member

IP:

paradoxx wrote: cei doi melci asasini

Las ca am patito si eu ,am avut invaziva de melci comunitari bag doi asasini 4 saptamani tot erau plin, mai bag 2 in 2 saptamani au ras tot. De foame sau apucat de netrine. Mei alea is de 2 ori la marime ca ei si tot mia mancat 4 cate 3 pe una era. Cum am observat cum au zburat
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lol

Las', nu mai ma bate, ca n-am chef de invazia rusa in acvariu .

Nu stiu ce a facut Dan cu ele , daca s fierte sau nu.. eventual o sa le pun ceva apa fiarta pe ele sa stea si aia e..

edit: ce nu inteleg, de ce duci lipsa, la ce te ajuta ?

This message was edited 2 times. Last update was at 28/02/2022 22:33:20

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote:Lol

Las', nu mai ma bate, ca n-am chef de invazia rusa in acvariu .

Nu stiu ce a facut Dan cu ele , daca s fierte sau nu.. eventual o sa le pun ceva apa fiarta pe ele sa stea si aia e..

Le speli bine sub dus si aia e.
Nuti mai bate capu atat.
Pacat de plante erau multe acolo,nu trebuia aruncate le plantai si vedeai pe parcurs ce se întampla.
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu le am aruncat, le am pus intr o punga, poate mai oi pune ceva dar sa mai vad.. dar am zis ca nu mai are rost fiindca am gasit uscaciuni multe si cu gauri prin ele etc.. daca atingeai un pic de frunze cadeau si am zis ca n ar mai avea rost sa le pun si mai si miroaseau urat rau de tot..

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2022 22:37:24

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote:Nu le am aruncat, le am pus intr o punga, poate mai oi pune ceva dar sa mai vad.. dar am zis ca nu mai are rost fiindca am gasit uscaciuni multe si cu gauri prin ele etc.. daca atingeai un pic de frunze cadeau si am zis ca n ar mai avea rost sa le pun si mai si miroaseau urat rau de tot..

Daca au radacina bagale In substrat. Apropo acel substrat alb(urat dupa parerea mea) nu stiu daca iti va creste ceva acolo.
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Rizomii sunt radacina, nu?

60-70% din ele nu au radacina, eu le am bagat asa pe alea fara radacina... urat sa nu ti placa pietrisul ala , este identic cu cel negru decat alta culoare , mi se pare o frumusete constrastul cromatic
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote:
ce nu inteleg, de ce duci lipsa, la ce te ajuta ?

Iar te bat ! Nu ti.am zis de sifonarea apei, consum de resturi de mancare, biotop, etc etc plus ca ai nevoie si pentru a iti consuma puful ala alb de pe lemne ? Toti melcii sunt buni ! Nu strica decat vizual, poti sa ai substrat din ei, cu atat mai bine. Imi amintesc de ultimul setup ce i l.am facut lu bunica.miu cand am plecat in stagiu militar. Dupa cateva luni, avea substrat din melanoides tuberculata si chiar cred ca ei sunt responsabili pt supravietuirea ramirezilor voalati timp de peste 2 ani fara pic de schimb de apa, desi am insistat, de cateva ori i.am facut eu schimb de apa, dar apoi m.am mutat la 750km de casa, asa ca doi ani si ceva au stat fara schimb de apa, cu invazie de melanoides. Consider ca daca nu erau ei, acvariul ajungea o mocirla

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2022 22:43:08

[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai erau cat un sfert din unghia de la degetu meu mic... ce curata aia mai ma rog? Si crede-ma , unghia de la degetul meu mic chiar este mica nici cat un bob de mazare nu erau

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2022 22:43:38

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote:Pai erau cat un sfert din unghia de la degetu meu mic... ce curata aia mai ma rog? Si crede-ma , unghia de la degetul meu mic chiar este mica nici cat un bob de mazare nu erau

Vai de mine.....dar de tine (mai mult nu zic)
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De ceee?

Bun, vorbind serios acum, tot nu inteleg niste melcisori nici cat un bob de mazare, erau practic minuscului cum reusesc aia sa curete prea mult

(mai mult nu zic) -> haidi' , spune

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2022 22:47:16

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote: De ceee?

Bun, vorbind serios acum, tot nu inteleg niste melcisori nici cat un bob de mazare, erau practic minuscului cum reusesc aia sa curete prea mult

(mai mult nu zic) -> haidi' , spune

De zic ce vreau iau ban
Fa un experiment
Unge un zid plin cu dulceata sau ce vrei tu si stai cu limba toata ziua pe el sa il cureti
Ia vezi reusesti?
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Haida ca n-o fi asa dur Dan sa ti dea ban . Am inteles ce vrei sa zici ..

Da, daca stai toata ziua sa l lingi reusesti..

edit: Miezau sa i ierte pe melci, sa nu mai planga paradoxx acum s au dus deja, poate mi o aparea vreo invazie ceva.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/02/2022 22:55:41

Samy
Senior member

IP:

David Andrei wrote:Haida ca n-o fi asa dur Dan sa ti dea ban . Am inteles ce vrei sa zici ..

Da, daca stai toata ziua sa l lingi reusesti..

Bun mai ia cateva limbi pe langa sa vezi ce repede il cureti
(Exerseaza bine in gand ,vei avea nevoie in viitor )
[Email]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dap , inteleg. Mersi!
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Plus ca ei respira, la fel ca pestii, prin....hai sa o luam batraneste: baga apa in gura, in acea apa sunt microorganisme de N ori mai mici ca el, apoi o scoate(pe apa) printr.o trompa,insa pe acele microorganisme la asimileaza, apa ce o elimina fiind curata. Fiind mici, nu se shit-uiesc atat de mult, ba chiar e infim ce elimina ei, astfel ca fiind multi fac numai bine, precum colegul samy preciza mai sus. Ling/ Rod algele si alte chestii bune/rele din acvariul tau, fara sa lase urme de uzura sau dezechilibru. Treaba nu sta exact cum o descrisei eu, insa ca sa intelegi o simplificai

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2022 22:57:52

[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am inteles cum sta treaba..
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu mai are rost zice tata si nici nu se baga sa mai reparam comoda ca vb. lui e greut mai ales ca blatul ala e special are niste orificii niste scobituri in el pentru pfl u din spate etc etc .. o sa cumpar cel mai probabil un suport cel mai ieftin, este bun eheim aquacab 54? Este micut dar alta varianta n avem.. poate ii punem 2 blaturi inauntru acolo ca nu are... o sa fie problema cu pompa de aer unde s o pun, de scos nu prea vreau s o scot , este prea genial efectul de aerare si le prinde si pestisorilor bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 10:36:40

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Esti nebun ? Noi vorbim aici de a pune acele scanduri/blaturi/etc PESTE blatul initial,adica deasupra, apoi acvariul pus peste. Astfel grosimea blatului de deasupra nu va mai permite blatul comodei sa se arcuiasca

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Go to: