[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Basic Aquarium - Nou sezon :)  XML
Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Author Message
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Esti nebun ? Noi vorbim aici de a pune acele scanduri/blaturi/etc PESTE blatul initial,adica deasupra, apoi acvariul pus peste. Astfel grosimea blatului de deasupra nu va mai permite blatul comodei sa se arcuiasca

Aa , am intelesos , pai si merge? Adica teoretic daca ala de jos cedeaza nu s ar putea inclina cumva si comoda / blatul de sus?

Parc' tot nesiguranta as avea sa l si umplu si sa mai pun si pietre etc ), sa nu ma trezesc cu apa n casa , ce se gandea omu meu (eu adica) la sa schimbe blatul cu totu ;))) , ar fi o idee prins cu ceva suruboaie calumea cu auto filetanta si aia e.. dar nu stiu ce sa zic de rezistenta in timp , fiindca ma gandesc sa nu fie problema si de la comoda , si sa cedeze peretii sa se faca praf.. daca bag 60kg acolo

This message was edited 2 times. Last update was at 01/03/2022 10:47:49

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai am o intrebare, fungii apar si pe plante? S au umplut si ele multe din ele de fungi d aia albi.. deja vad ca s au uscat de tot unele frunze la vreo 1 2 Luwidgia..
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Niciun raspuns...

din ce vad pe google unele lemne sa se scunfunde dureaza si cateva sapt??? Ca lemnul de la Dan l am pus de dim. in acvariu si nici acum nu s a scufundat...
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ajuta lemnul cu o piatra - doua, sa ramana scufundat.

Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, si la partea cu fungii de au mai aparut si pe plante? E ceva nu stiu cum sa l numesc albui de se desprinde din plante si au aparut si pe ele
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca ai melci ori ancistrusi, papa' astia tot. (dar nu ai... ai babardit melcii......)

Astepti sa dispara de la sine in cateva saptamani.

This message was edited 2 times. Last update was at 01/03/2022 20:51:17

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am 2 nerite (niritinia) si 2 hoplo atat , hoplo aia nu cred ca fac nimic dar mrog. Iar niritinia stau mai mult pe geam nu prea au treaba ei..
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Neritina, este melci pentru decor, in cazul acesta. (doi adica)

Una peste alta, ai generat o eroare (neprevazuta, din lipsa de cunostinte) cand ai condamnat melcii "aia" mici, la: "disparitie".

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 21:12:00

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mda... am crezut ca nu ajuta la nimic inafara de a ii lua cu pumnu din acvariu la cat de multi sunt... acu stiu, e bine pe viitor.
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Asa se invata din greseli.....

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Corect
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Uite, CINEVAAAA ti.a zis de melcii comunitari si ce fac ei, din pacate ai inteles ca fac rau. Sa citesti de 10 ori ce scriu data viitoare, ma oftic de mor pe faza cu melcii aia ce i.ai condamnat.

paradoxx wrote:
In caz ca faci rost intentionat sau din greseala de melci comunitari(adica din aceia care se inmultesc peste masura), nu numai ca iti arata prin inmultirea lor necontrolata ca suprahranesti pestii, dar practic strica doar vizual, ei sifonand incontinuu tot ce inseamna biotopul din acvariu. Le vei regla numarul in timp prin cumul de experienta la hranire si mama natura deci nu.ti face griji. . Pt melci nu iti face griji in kegatura cu hrana, isi gasesc singuri micro hrana de prin masa apei sau depuneri,mai ales cele de pe lemne ca sunt proaspat bagate.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 21:49:33

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote:

Cu melcii, aia gratis: ai fi rezolvat o testare naturala, referitoare la bazinul tau'.

Ai ales, in schimb: ce? (cand' ai renuntat la ei)

Traducere: ai dat melcii pe duda' de la WC.....?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 22:28:53

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Erau cativa melci mici te uitai la microscop la ei (nu stiu cati , pana in 6 7 in tot buchetul de mi l a dat Dan) si cu resturile ce le am aruncat i am pus si pe ei acolo. Prima data nici n am realizat ca s melci dupa cand m am uitat la ei si am vazut ca s melci comunitari le-am tras o replica cum prob. o sa mi traga mie paradoxx , i am pus in punga si du-te dica' pa tomberon . Asta a fost povestea de chin a unor melcisori.

Edit; ziceai tu topicul lui paradoxx , citez "Ti ai terminat tot ce trebuia la tine in acvariu" , sunt curios iarasi , inafara de luat suport, umplut acvariul , si puse si pietrele facute un design si cu alea cand e totul ok mai am ceva de facut? (inafara de muncile zilnice cu hranitul / sapt. cu sifonarea subst. / la cateva luni filtrul etc..)

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 22:55:00

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu zic ca mai ai timp sa ii cauti, pana nu ma supar (vezi ca noi si glumim ^^ )
in afara de cam tot ce inseamna acvaristica, nu... nu mai ai de facut nimic trebuie doar sa creezi un echilibru bacteriologic pt a se stabiliza ph-ul apei( eu de exemplu nu am bani de teste, dar de-a lungul timpului imi dau seama imediat cand un peste este deranjat de ceva). Apoi vei vedea cum singur iti vei dori sa incerci specii noi, de pesti, melci, creveti, mai stiu eu ce. Personal, nu mi-au placut oscarii in prima faza, acum nu ma vad fara 1 in acvariu. daca vei citii topicurile de pe profilul meu, vei vedea cum am inceput cu un acvariu Diversa de 25l, apoi am facut rost de un acvariu de 120l din anii 80 cu rama de alama(parca) ce a inceput sa curga usor-usor dupa un timp, l-am siliconat, refolosit si am ajuns ca de la 1 acvariu micut sa am si un 330l cu clean( CLEAN!!! peste rapitor autohton ce nu traieste in captivitate) timp de 2 ani jumate, dupa care i-am eliberat si apoi a inceput nebunia. Am avut satisfactii enorme dar si dezastre ce m-au facut sa plang de ciuda si mila, daca vei ramane in acest hobby sa sti ca te asteapta si satisfactii enorme dar si dezamagiri la limita incetarii de a avea acvariu; dar trebuie sa mergem inainte, eu am spus de multe ori ca ma simt un semi-zeu cand vad ca niste creaturi cu suflet ca si mine o duc bine datorita implicarii mele fizice si emotionale. Orice ar fi, fii tare caci iti promit ca pestii aduc mai multe experiente decat o escaladare a unui munte: pe munte ajungi in varf si...gata. in acvaristica, niciodata nu vei sti totul, dar tocmai aici e una din satisfactiile marete

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 23:05:05

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Eu zic ca mai ai timp sa ii cauti, pana nu ma supar (vezi ca noi si glumim ^^ )

Vrei sa ma pui sa ma bag in tomberon dupa punga cu resturile de plante si melcisori???

"Io" inteleg supararea ta , da' nici chiar asa..

M o apucat boala pe acvariu carantina, parc' as vrea sa iau un betan si sa l pun la mine in camera (acvariul). Dar astea s ganduri de peste noapte, dac' m-aud ai mei ma fac eu betan si ma bag in acvariu!!!

Ce sa zic, prima prioritate ii acu' cel principal , ce-o fi in viitor , miezau stie acu'..

De data asta. acvariul carantina nu e un bol si nici un borcan de muraturi , ii ceva paralelipiped din sticla de vreo 12L (cred) , nu l am la indemana sa i calculez volumu'.

This message was edited 3 times. Last update was at 01/03/2022 23:05:13

EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

David Andrei wrote:Erau cativa melci mici te uitai la microscop la ei (nu stiu cati , pana in 6 7 in tot buchetul de mi l a dat Dan) si cu resturile ce le am aruncat i am pus si pe ei acolo. Prima data nici n am realizat ca s melci dupa cand m am uitat la ei si am vazut ca s melci comunitari le-am tras o replica cum prob. o sa mi traga mie paradoxx , i am pus in punga si du-te dica' pa tomberon . Asta a fost povestea de chin a unor melcisori.

Edit; ziceai tu topicul lui paradoxx , citez "Ti ai terminat tot ce trebuia la tine in acvariu" , sunt curios iarasi , inafara de luat suport, umplut acvariul , si puse si pietrele facute un design si cu alea cand e totul ok mai am ceva de facut? (inafara de muncile zilnice cu hranitul / sapt. cu sifonarea subst. / la cateva luni filtrul etc..)

Ai citit si retinut? textul referitor la coerenta? (scriu' retoric)

David Andrei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Wow paradoxx... clean... si de restul povestilor da, sper sa ma tin si eu zic ca ma voi tine in continuare, practic imi place de mult timp... oamenii se pot schimba instant dar acum sper sa nu fie cazul meu (la partea cu acvaristica). EverSad -> A.. am citit........ . . . .. . .mai gresim , o sa scriu ok de acum, scuze.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2022 23:20:11

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Put plantele alea care au stat legate gramada cu un elastic mai bine de 48 de ore? Pai put.. daca n-ai venit sambata sa le iei, normal ca put.
N-au radacina? Vai de mine si de mine.. Normal ca n-au, daca sunt rezultate in urma tunderii! Asa se propaga unele plante, tai varfurile si le replantezi.
Felicitari, ai aruncat melcii.. Abia astept momentul in care o sa te duci sa cumperi melci din aia (planorbella).
Vezi ca pinnatifida nu se baga in sol ci se leaga pe lemn (ti-am fiert eu bucata aia de lemn si pietrele).
Ti-am scris pe sticla de fertilizant, 3 pompe pe saptamana.
Nu incepe inca, asteapta doua saptamani, timp in care plantele se vor readapta sau nu la noile conditii. Chiar daca le vezi ca au tendinta sa se topeasca, lasa-le in pace, e un proces normal.
Iar alea trei pompe se dau toate odata, nu una luni, una joi si una sambata.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/03/2022 08:29:49

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Acvarii diverse - Jurnal
Go to: