[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: David Andrei
Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Vin si eu cu niste intrebari... este in regula sa se depuna niste fungusi pe plante? (unele) si sa se depuna si pe peretii din zona aia...?
ma bucur de el, stai linsitit.
Samy wrote:Stim deja zona pe unde sta ,e notata

Bayek, da , chiar as vrea ca daca. iti arat ce am in sertarul special pentru acvariu, furtun cu pompa / unu sera / bureti / filtre (2-3 interne) / solutii / fulgi de mancare / material filtrant biologic jbl micromec ce a mai ramas (destul) tot ce vrei si ce nu vrei am super multe, unde le pun daca nu am un raft? Si nu era vorba de facut singur in niciun caz, era vorba doar despre o comofa ieftina (probabil sa scape de ea) care este super ok Juwel e tot nemtesc din ce stiu si face produse ok.. acum daca tot am prins oferta eu zic ca o comoda super stabila si mai mare cum vreau eu (suporta 500kg) e de 100x ori mai ok decat cele 6 lemne de la eheim la 300 lei..
P s: paradoxxe ai pus boala pe mine , sincer sper si eu sa nu fie, doamne ajuta .
Eu voiam spatiu pentru filtru (co2 in viitor cativa ani adica in niciun caz acum nu am bani de asa ceva si nici experienta necesara pentru a creste plante ce necesita co2 si alte instalatii d astea) si un raft / 2 sa mi pun toate accesoriile...
Nu i vorba de asta, uite de ce e vorba, s-o luam cu inceputul;
- eheim aquacab 54 (300lei) - nu are nici macar un raft, e micuta cat acvariu, prea inalta iti da senzatia ca ti cade acvariu oricand , la un cutremur doamne fereste sau cine stie nu prea as vedea o bine
- eheim aquacab 126 (430lei) - 2 usi , e mai ok dar nu dau atatia bani si vreau alb, nu negru nemaiavand pe stoc HB u alb , altundeva e mult mai scump standu..
- Juwel 125 rio - la nici 300 lei gasit pare si chiar cred ca e in stare ireprosabila (acolo se preciza ca a fost folosit 4 luni... nu stiu cat adevar e sau nu dar pentru nici 300 lei si la cum arata in poze, acum de vazut si in realitate e pomana dumnezeasca) , stand u asta e pe putin 550 lei in magazine precum HB etc... sau varianta sigilata dintr un magazin luna home online cum am mai zis pare fantoma dar e mobila pana la urma.. daca n are defecte si ajunge ok nu mai conteaza altceva la 294 lei si transportu 30 lei..eu chiar zic ca se merita juwel u, mai ales fiind tot nemtesc, cum am zis , nu zic ca eheim e rau, dar nu e ce trebuie dupa parerea mea 6 lemne si niste accesorii 300 lei... mai ales ca si cand au vazut o parintii au zis din start nu.. (nu ma iau acum dupa ei, dar e clar ca nu si merita banii si am realizat si eu si chiar nu i ok... )
P.s: e stand dedicat
Nu e pe dimensiuni, e mai lunga cu 20 cm, asta am si vrut juwel rio 125 alba sa mi pot pune si pompa de aer etc.. (anunt pe net cu ea , e negociabil (300), daca o lasa la 200 lei e pomana.. daca nu asta e 250 si tot o iau) are doar intr un colt o ciobitura mica si atat din poze, de vazut acum in realitate. De transport e langa Bucuresti in Popesti Leoerdeni, de vazut daca intra in masina, sper sa da. Am cautat si pe naiba .. nu gasesti ce vreau eu la pret asa mic (350 lei max de tot , preferabil pana in 300 dar asta e ..acum) , am mai gasit o si pe luna home un site pare cam fantoma sigilata direct la 294 lei 2 bucati de la 588 lei reducere si ar merita si aia dar si cu transportu si cu alea... parc' mai bine daca e cu asta de pe anunt, as lua o chiar maine daca ar fi ok totu Ai perfecta dreptate paradoxx si tu cu tot , mai ales cu aia cu economia.. are 6 lemne in pana mea un cacat de stand la 300 lei.... 6!!!! Pe bune? aia cu 2 usi are 8 si e 430 lei... nu doar eheim, toti fac... Las' , stiu asta inca cu negociatu ca o am in sange, (ase' ca dau din casa fie intre noi: mostenesc negociatu de la tata )
Am gasit un suport juwel rio 125 super ieftin 300 lei , chiar daca este mai mare este cea mai ok varianta (pe alb) si parintii sunt de acord cu asta.
Stiu ca ai varianta cu 2 usi, ar fi o varianta si aia dar zic parintii alb.. si alb nu au pe stoc la HB.. da e o problema si cu cutremuru dar ma gandesc ca la greutatea aia asa mare nu s o clatina..
Dar voi ce ziceti..... serios vorbind, e bun de ceva? E rezistent / stabil?
Ajung la disperare!! Mai rau ca un copil mic (mic mic ) : Am fost cu maicamea sa i arat standu la HB (aquacab 54) .... "eu nu am incredere in el, nu e solid" ... pe bune? Va astept si parerile voastre... i am explicat ca greutatea este pusa pe centru si ca nu are cum sa cada acvariul... chiar sunt curios si de ce ziceti voi despre el, se merita sau nu 300 lei? (e si cel mai ieftin in HB) .. da poate ca e micut dar e cand special pentru asa ceva in pana lui de suport... altceva..: "asta e pentru un loc unde nu se circula asa mult, sa nu dai de el... " ce sa dai frate de el ca are vreo 15kg doar standu cu 60 ce bag in acvariu face doamne iarta ma 75 80kg sau pe acolo.. doamne da mi rabdare!!
paradoxx wrote:Mostra ^^ monstra e femela monstrului(cred).

da da , o fi , in cazul meu femela monstrului de apa Sa vad daca oi putea, ar fi bine.
Am o intrebare, sa fac niste teste de apa? Eu n am facut niciodata si sunt curios de valori. Poate reusesc gratis la HB, din ce stiu acolo iti fac ei gratis daca vi cu monstra.
Bun, atunci raman cu astea pana vad cum se dezvolta/ comporta. (cateva sapt.)
Aia e si idea.. sa se combine negru cu alb.. am vazut la mai multe acvarii si parca chiar si aici pe forum si arata super... nici nu voiam de la bun inceput sa despart de tot, tot ceva genul voiam.. mi se pare geniala combinatia.. acum mna.. mie sincer imi place stii tu, gusturile nu se prea discuta.. eu credeam ca te referi la ceva sa dauneze precum ca cel alb albeste apa in timp sau ceva...

edit: frumoasa Luwidgia asta , vad ca i 11 lei in Horbanch, daca mai prind, sa mai iau 1 bucata ?
Lamureste maaa, de ce ai boala pe pietrisul alb? Acum vorbind serios, de ce zici asta? Ce-mi face pe viitor?
Afurisit butonul de edit.. parc' dispare sa-mi faca-n ciuda , revenind la subiect.. cireasa de pe tort este super delicioasa , stiti care este? Cu tot cu caposenia / incapatanarea mea am ajuns la un NEXT LEVEl dupa strict parerea mea... mai ales ca sincer si cand ziceam eu ca scot plantele si astea nu eram convins.. "nu ca sa mai le las putin sa mai asa.. " astea erau baliverne ce ziceam eu ce sugerau puternic neconvingerea mea... pana m-am trezit la realitate... siii.... uitati ce diferenta este acum. Va multumesc enorm tuturor ce m-au ajutat cu sfaturi si mai ales lui Dan care poate dupa cum s-a exprimat nervos si l inteleg iar in acelasi timp chiar imi pare rau de situatia lui fiindca nu stiam o parte din ce zicea el a facut un gest nobil si extrem de frumos si m-a ajutat cu tot ce mi trebuia pentru a face inca vreo juma' din ce-i acu' in bazin.
Before:

image

After:
image
Cam asa imi arata acvariul pana acum.. am reusit sa prind si afurisita de radacina cu ceva pietre (2) de la Dan sa arate frumos.
Ce mai am de facut: cumparat suport (cred ca curand) / umplut cu apa tot (50L) / facut un decor si cu restul pietrelor de la Dan...
Intrebare: cum pot sifona substratul fara sa stric totul pe acolo..? mai ales cu aspiratorul meu care "e de 2 ori cat acvariu per marime"... mai bine luam varianta triunghiulara, cel mic..

Nescriind putin coerent intentionat si lasand laoparte asta, eu sunt super multumit de ce a iesit, este superb mai ales in comparatie cu plasticele alea infecte....

-> Morala? "Orice este posibil , cu vointa si ambitie poti atinge imposibilul"
Multumesc tuturor pentru sfaturile de pana acum, fara voi nu ajungeam aici, mai ales fara Dan , fiindca eu as fi luat max. 1-2 anubiasi mai mult nu.. si cu pietrele / lemnul frumusel de la el .
P.S: Astept pareri chiar de la cei multi din umbra, de n-au zis nimic din stiu eu deja ce motive...
O sa mai ma uit, dar momentan nici nu mai stiu unde sa le bag la mine in acvariu, are ceva plante , acum sa vedem sa reziste. Daca sunt ok si rezista poate oi da pana la urma chiar si banuti pe ele ceva ieftinut .

Mie mi pare rau acum de Dan.. ca nu voiam asa ceva si nici nu stiam de chestia cu urgenta..
..... de ce nu ai zis asa? Nu trebuia pentru un cacat cu ochi (eu) sa cari atunci ... 1.75kg cat am vazut ca au pietrele
si restul..
... chiar nu trebuia .... offff

nu fa asa.. te rog, e pacat .. sincer, nu mai zic nimic ..
Nu incerc... stiu ca mi ati spus ceva gen la gluma "e deschis pana ieri la o ora 3, se spune la radio ca azi e zi libera..' Sunt atent , dar nu mereu citesc cand ma pot concetra cum trebuie spre ex. sunt la scoala cu galagie s.a. Si de ex sit. cu blatul la comoda nu am ce i face, pot ceda peretii si nu fac nimic, comoda oricum e terminata de la atata greutate de atata timp...

Acum ca deja am dozat ca prostul.. cum mai procedez cu fertilizantul..?!
Priza este super aproape , fix langa dar nu are treaba, nu curge adica ca nu stau cu mana in partea aia... citeam si pe instructiunile lor ca nu ar fi bine cica sa bag mana cu ele in priza ca s ar produce curent in apa.. ma rog.. , tare faza cu scratch urile, poate da le mai stie cineva, as vrea sa le vad si eu .

Nu am ce sa ma linistesc , daca as fi pus la suflet nu mai aveam acvariu de hat.. e doar enervant cand auzi asa.. dar asta e .. ce sa faci ...

Faza nasoala e ca fiind copil, e altceva, fiind adult deja treburile sunt radical schimbate .

Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Go to: