[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Il tii vreo 2-3 ani pe asta de 700 cu 10 neoni si abia apoi pui Discusii...
Dpdv vizual, as pune macar 0.5 cm, schimba total aspectul.

Nu stiu ce inseamna asta pentru tine dpdv al mentenantei, modificarea frecventei schimbului de apa. In fermele de fragi, am vazut ca nu au nisip.

In bazine de display, majoritatea au.

Tu hotarasti.
Frumosi, sa iti traiasca.
Niste mancai.
Fiind mai mari, sunt un pic mai isteti (banuiesc) si recunosc masa.
Donez un pot generos de Java Moss in Constanta.

Multe suspensii?
Nu cred ca sunt de scalari, sunt in ambele filtre (stanga si dreapta), apoi sunt in interior, nu depuse afara.
Plus de asta, sunt foarte mici, mai mici de 0.5 mm, poza e facuta in modul macro. Ca sa iti faci o idee, aglomerarea din prima poza are maximum 1 cm cu totul, acolo unde sunt ele adunate, nu unde le-am rasfirat eu.
paradoxx wrote:Ce pesti ai acolo in afraa de vivipari ?

Scalari, Rummy nose, Corydoras, Ancistrusi si Xipho.

120 x 37 x 50h
Sa il lasi in pace.
Macar 1 luna.
Apoi vezi ce se mai intampla.
Salutare
In fantele de IN a 2 filtre interne i200 cristalprilofi, am gasit urmatoarele chestii.
Arata ca niste sfere mai mici de 0.5 mm.

Google Lens imi arata ca sunt fie niste bacterii, dar alea nu se vad cu ochiul liber, fie niste ciuperci.

Ele arata albicios in structura intreaga, dar derajate, sferele apar galbene.

Atasez o poza si cu acvariul, 200 litri. Apa e tulbure ca e dupa mentenanta.

image
image
image

Ati mai intalnit?
Dauneaza?
E prespalat, dar e tot trebuie clatit o data, este plin de praf, eu am negru si l-am clatit.
Folosesc buretii vietii magice de vreo 2 ani si fac treaba excelenta.
Se strica repede, dar nu sunt deloc scumpi.

Calcarul il aduna mai greu, dar asta e, acolo bagam lama.
Zice la min 6 ca un filtru mare iti va da miscare mai mare, oxigenare mai mare si asa apar alge.
narcis wrote:

Chiar daca e dupa mult timp si un pic off topic. Nenea asta zice ca pentru a reduce algele el recomanda flow foarte redus, la jumatate din volumul bazinului / h. Eu stiam ca pt o buna distributie, e tocmai invers.
Cred ca vorbesc in numele tuturor cand zic ca citeam raspunsurile, ma pregateam sa iti dau o idee si cand am vazut poza, am ramas cu cuvintele in gat.

In primul rand, felicitari.

In al doilea rand, cred ca o pompa comandata cu un senzor de nivel iti rezolva problema pe termen lung, doar ca nu poti inventa sistemul intr-o ora, cu ce gasesti prin casa. Pentru asta, solutia buna e cea @dandumitru, de mai sus.

Inca o data, felicitari. M-a certat si nevasta-mea ca ei de ce nu ii fac asa, ca asa ii place si ei.
Norocos mai esti cu nufarul ala. Nu ti-a inflorit?

PS: Cand il desfiintezi, nu mi-l dai mie? Si asa trebuie sa fac un drum de Bucuresti in perioada urmatoare.
Samy wrote:Mai ceva foarte interesant. Sunt curios cati dintre voie care spuneti ca ati ales medile filtrante potrivite pentru acvariul vostru ati putea trece de un experiment : Adica lasati acvariu 2 3 saptamani fara schimbati apa si curatat . Acolo zic eu ca va veti da seama daca aveti medile filtrante adecvate sau nu.
De ce zic asta: Pai ce o data avem medi de filtrare potrivite ,bacteri benefice si stabile nu ar trebui sa faca ele treaba ? Pana la urma de acea sunt facute aceste materiale filtrante sa ne usureze viata sa nu stam saptamanal cu mana in bazin ci sa ne bucuram de el cat mai mult fara al atinge. Iar schimbul de apa normal lasi face doar cand trebuie adica testez no3 no2 si pe baza aia schimba apa. Daca saptamanal sunt nevoie sa umblu la acvariu din cauza acestei cresteri atunci ceva u am facut bine clar.

In timpul verii, in bazinul de la munca (west africa) nu am timp decat de 1 schimb pe luna, mai des curat prefiltrul de pe IN.
In filtru am 4 litri de roca vulcanica si 1 de matrix.
Nu am observat nicio modificare a comportamentului pestilor, a claritatii sau mirosului apei sau aparitia algelor.

cat de mare e gurami-ul ala?
Ancistrus-ul, cat ar fi de mic, se face de 10 cm.

Daca te tii de schimburi de apa minim 1 data pe saptamana de 40-50%, poti incerca.
@flo Nu am zis sa iei de pe Ali, ca doar nu-s nebun. Spuneam ca daca nu esti atent, asiaticii (nu vreau sa para un stereotip) vor incerca sa te pacaleasca prin descrieri ambigue. Daca poti vedea (foto sau video) exact ce cumperi, atunci nu mai sunt probleme.

PS: Vezi ca au pe Joom niste discusi la 3$. Bine, nu sunt ei discusi, nu sunt nici macar pesti, dar pozele sunt frumoase.
Merge sa tii un acvariu mic de 25 litri cu extern, ca debitul il poti regla din robineti (daca nu are, ii poti pune un robinet pe furtun, pe OUT daca consideri ca e prea mare debitul).
Problema la acvariile mici apare de la suprapopulare, de cele mai multe ori si de la faptul ca au nevoi de mentenanta regulata.
Eu, in 25 litri, nu as tine decat pesti mici, si aia putini. Aici numesc rasbore (Chilli sau Arlechin), Ember Tetra, 1 Betta sau creveti.

Vorbesc din experienta, am tinut intr-un bazin de 30 litri pana si un pui de discus, care chiar cu schimburi frecvente de apa a murit dupa 1 an.

Stiu ce inseamna ambitia varstei, stiu ce inseamna si un buget dictat de altii sau chiar 0, asa ca inteleg situatia ta.

Ce ai prezentat in poza de mai sus mie unul nu mi se pare a fi pentru un incepator, chiar daca zici ca e doar un gazon. Vezi vreun peste in el? Ia in calcul lumina buna, CO2, fertilizant dupa program strict. Nu tot ce e simplist e si simplu.
Nu vreau sa te descurajez, ma bucur ca iti place acest hobby, dar incearca sa tii cont de sfaturile noastre, ca sa nu gresesti si tu pe banii tai, am gresit noi destul in trecut.

Eu asa am avut impresia, ca nu vor, neam.
Mea culpa.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: